Tour de France 2019: Odds og optakt

Tour de France 2022: Odds og optakt

Se odds på Tour de France, som er verdens hårdeste og mest velrenommerede cykelløb. Få overblik over Tour de France 2022 i denne optakt til Touren, som til sommer køres fra fredag d. 1. - søndag d. 24 juli 2022. 

Verdens største cykelløb, le Tour de France, køres i 2022 for 109. gang, og med et års forsinkelse kommer Tour de France til Danmark. Allerede i fjor skulle Tour de France, for første gang nogensinde, være startet på dansk jord i København, men pga. Corona-pandemien og sammenfald med EM-kampene i fodbold i København, blev etaperne i Danmark rykket til 2022.

I Danmark ser vi derfor ekstra meget frem til Tour de France 2022. 1. etape byder på enkeltstart i København, 2. etape går fra Roskilde til Nyborg og 3. etape køres i Jylland fra Vejle til Sønderborg. Herefter er der flyttedag, når hele Tour de France maskineriet flyttes til Frankrig til fortsættelsen på årets Tour.

Læs mere om Tour de France 2022 og de største odds-favoritter før starten i år forneden, eller besøg bet365 for alle odds. Set med danske cykelbriller er det spændende, at Jonas Vingegaard til odds 6.50 lige nu er tredjestørste favorit til at vinde Tour de France 2022. Han overgås kun på favoritlisten af den dobbelte Tour de France vinder Tadej Pogacar fra Slovenien og dennes landsmand, Primoz Roglic.

Når Tour de France ruller i sommeren 2022, vil bookmakerne have masser af Tour de France odds, inkl. odds på alle etaper hele vejen til Avenue des Champs-Élysées i Paris.

Odds på Tour de France hos bet365.dk*

Overblik: Tour de France 2022

Læs også:

 

Odds på Tour de France: Hvem vinder Den Gule Trøje?

Tour de France fik forrige år den første slovenske vinder i historien, da Tadej Pogacar steg til tops i klassementet. Nu er der ved at være tale om slovensk dominans i Tour de France, da Tadej Pogacar genvandt den gule trøje igen i 2021. Spørgsmålet er nu om Pogacar kan vinde Tour de France for tredje år i træk i 2022. 

Se odds på de 15 største favoritter til at vinde Tour de France, som de ser ud lige nu (oktober 2021, red.) hos bet365, forneden. Her er der odds 6.50 på Jonas Vingegaard, som er det bedste danske bud på en vinder af det samlede klassement i Tour de France ifølge bookmakeren. Besøg bet365 for at se alle odds på Tour de France vinderen under cykling i menuen.

OBS: Under Touren kan du løbende se opdaterede odds på klassementet i Tour de France her.

Tour de France 2022
Vinder Odds hos bet365
Cykelrytter Odds
Tadej Pogacar 2.25
Primoz Roglic 2.75
Jonas Vingegaard 6.50
Egan Bernal 13.00
Enric Mas Nicolau 23.00
Richard Carapaz 26.00
Geraint Thomas 34.00
Tom Domoulin 34.00
Mikel Landa 41.00
Joao Almeida 41.00
Wout van Aert 41.00
Jack Haig 51.00
Miguel Angel Lopez 67.00
Adam Yates 67.00
Daniel Martinez 67.00
Se odds på alle rytterne i Tour de France hos bookmakeren bet365.dk

Odds på Tour de France hos bet365.dk*

 

 

Optakt: Kan Jonas Vingegaard udfordre Tadej Pogacar i Tour de France 2022?

Tour de France 2022 tegner sig til at blive et helt særligt kapitel i Tour de France historien. For første gang nogensinde kommer Touren nemlig til Danmark, hvor der skal køres tre etaper på dansk jord. Det giver håb om danske etapevindere på de første etaper, men så sandelig også senere i Touren.

Vi har nemlig formentlig mindst ét stærkt kort med i kampen om Den Gule Trøje i 2022, nemlig Jonas Vingegaard. I det seneste Tour de France sluttede Jonas Vingegaard overraskende for mange på andenpladsen i det samlede klassement, og selv om han var hele 5 minutter og 20 sekunder efter vinderen Tadej Pogacar, gav det masser af tro på en stor fremtid for Vingegaard og dansk cykelsport i verdens største cykelløb. 

Kan Jonas Vingegaard udfordre Tadej Pogacar i Tour de France 2022? Det må tiden vise. Sloveneren Pogacar har været ganske overlegen i de seneste to års Tour de France, og er den største favorit netop nu til at vinde i 2022. Han deler dog næsten favoritrollen ligeligt med landskampen Primoz Roglic, og der er da også stor sandsynlighed for, at vinderen af det samlede Tour de France klassement i 2022 er en mand med slovensk pas.

I 2020 slog Pogacar landsmanden Primoz Roglic med 59 sekunder, og dermed gik de to topplaceringer i kampen om den gule trøje til Slovenien, mens australieren Richie Porte tog tredjepladsen. I 2021 vandt Pogacar med hele 5 minutter og 20 sekunder ned til den nærmeste forfølger i klassementet, danske Jonas Vingegaard. Richard Carapaz fra Ecuador blev nr. 3. Her hører det med til historien om 2021-udgaven af Touren, at Primoz Roglic udgik undervejs og ikke gennemførte løbet. Ellers havde den tredobbelte Vuelta a España-vinderen anno 2019, 2020 og 2021 formentlig også blandet sig helt forrest i feltet i klassementet.

Hvem vinder Tour de France i år? Kan Tadej Pogacar gentage bedriften? Og kommer vi igen til at se Jonas Vingegaard med hele fremme i klassementet? Vi håber selvfølgelig også på flere danske vindere af etaperne i Tour de France 2022, og måske særligt på de tre første etaper som køres i Danmark. 

Odds på Tour de France hos bet365.dk*

 

Alle hold i Tour de France 2022

Herunder ses den komplette liste med de 23 deltagende hold som stillede til start i Tour de France 2021. Listen opdateres når de deltagende hold i Tour de France 2022 er bekræftet.

Her ses de hold som deltog i Tour de France i 2021:

 • AG2R La Mondiale
 • Arkéa-Samsic
 • Astana Pro Team
 • Bora-Hansgrohe
 • B&B Hotels - Vital Concept
 • CCC Team
 • Cofidis - Solutions Credits
 • Deceuninck - Quick Step
 • EF Pro Cycling
 • Groupama-FDJ
 • Israel Start-Up Nation
 • Intermarché
 • Lotto-Soudal
 • Michelton-Scott
 • Movistar
 • NTT Pro Cycling
 • Team Bahrain McLaren
 • Team Ineos
 • Team Sunweb
 • Jumbo-Visma
 • Trek-Segafredo
 • UAE Team Emirates
 • Total Direct Energie

 

Danske ryttere i Tour de France 2022

Tour de France 2021 var med rekordmange danskere på startlisten. Hele 11 danske ryttere var udtaget til sidste års Grand Tour, hvilket er tre flere end vi så på de franske landeveje i forrige års løb. Herunder ses de 11 ryttere med dansk pas, der deltog ved Tour de France 2021. 

Herunder ses de danske cykelryttere i Tour de France 2021:

 • Søren Kragh Andersen
  Hold: DSM
 • Casper Pedersen
  Hold: DSM
 • Michael Valgren
  Hold: EF Education
 • Magnus Cort
  Hold: EF Education
 • Jakob Fuglsang
  Hold: Astana
 • Michael Mørkøv
  Hold: Quick-Step
 • Kasper Asgreen
  Hold: Quick-Step
 • Christopher Juul-Jensen
  Hold: BikeExchange
 • Jonas Vingegaard 
  Hold: Jumbo-Visma
 • Mads Pedersen
  Hold: Trek-Segafredo
 • Mikkel Bjerg 
  Hold: UAE

 

Ruten i Tour de France 2022

Starten på Tour de France, le Grand Depárt, foregår fredag d. 1. juli 2022 i København. I de efterfølgende dage køres der også Tour de France i Danmark på 2. og 3. etape, hvor rytterne skal fra Roskilde til Nyborg og fra Vejle til Sønderborg.

I alt går ruten i Tour de France 2022 gennem fire lande, da feltet også skal ud på landevejene i Belgien, Schweiz og selvfølgelig Frankrig. Det gør ruten i Tour de France 2022 til den med flest forskellige involverede lande siden 2017.

Ruten i Tour de France 2022 ligner meget ruten fra sidste år. Det gælder både det samlede antal kilometer, men også antallet af bjergetaper er meget identisk med sidste år. Samtidig er der igen i 2022 indlagt en enkeltstart på næstsidste dagen af Touren, hvor det hele forventes at blive afgjort dagen før paradekørslen i Paris.

Som altid er der flere interessante etaper på ruten i Tour de France i år, særligt med tre etaper i Danmark på kortet. Du kan læse mere om de mest spændende etaper i år, etaperne i Danmark, hvornår der er bjergetaper, enkeltstarter osv. via linket til alle etaper i Tour de France 2022 her.

 

TV & Livestream: Se Tour de France 2022 på nettet

TV2 play logoVil du følge danskerne og alle de andre ryttere i årets Tour de France, er det vanen tro hos TV2, det sker. TV2 viser livebilleder i TV, direkte fra Tour'en, og derfor kan du også live streame Tour de France 2022 hos TV2.

Hvis du vil se Tour de France etaperne i år, skal du enten have adgang til TV2 på dit TV, eller live streame etaperne hos TV2 Play.

Livestream er ikke gratis hos TV2 Play, men et abonnement med adgang til TV2s livekanaler, og dermed Tour de France på TV2, kan købes for 99 kr./md.

TV2 Play kan installeres som app på din telefon eller tablet, og du kan nemt streame indholdet direkte på din TV-skærm med løsninger som Chromecast. Du finder TV2 Play-app i Play- aller App Store.

Gå til Tour de France oversigten

Denne Tour de France odds-optakt opdateres jævnligt før og under Touren i 2022 med friske odds og informationer om løbet.