Wimbledon 2019: Odds, optakt og livestream kampene på nettet

Wimbledon 2022 optakt: Kan Holger Rune overraske i Wimbledon?

Wimbledon er én af de fire Grand Slam-turneringer i den årlige tenniskalender og vel nok den mest prestigefyldte. Læs om Wimbledon i år og om odds på Holger Rune og favoritterne i Wimbledon 2022-optakten her.

Wimbledon i tennis afvikles i år fra d. 27. juni - 10. juli 2022 på All England Lawn Tennis and Croquet Club-anlægget i bydelen Wimbledon i London. Hvert år er det primære fokus på de to singles-turneringer for Herrer og Damer, hvor de forsvarende mestre i år hedder henholdsvis Novak Djokovic og Ashleigh Barty.

Sidstnævnte kommer dog ikke til at forsvare sin titel i 2022, da Barty indstillede sin professionelle tenniskarriere i marts 2022. Novak Djokovic er derimod storfavorit til at vinde sin syvende Wimbledon-titel i år, hvilket vil sende ham op på siden af legendariske Pete Sampras som den næstmest vindende herre-spiller i Wimbledon historien i Open Æraen.

40-årige Roger Federer holder stadig titlen som manden med flest Wimbledon Grand Slam-titler med otte styks, og har endnu ikke officielt indstillet karrieren. Det er dog tvivlsomt, at Roger Federer stiller til start i Wimbledon i år.

Spil på Wimbledon hos bet365*

Holger Rune og Clara Tauson i Wimbledon 2022

Holger Rune og Clara Tauson
Holger Rune og Clara Tauson (fotos: shutterstock.com)

I Danmark glæder vi os hvert år til at følge danskerne i Wimbledon. Tidligere var det Caroline Wozniacki, som var Danmarks store håb i de store Grand Slam-turneringer. I år er det muligvis kun Holger Rune vi skal håbe på kan spille sig langt i turneringen.

Hos kvinderne må vi nemlig måske kigge langt efter Clara Tauson. Tauson har kæmpet med en rygskade siden april, og måtte for få dage siden trække sig fra opvarmningsturneringen WTA Eastbourne i England. De seneste meldinger tyder på, at Clara Tauson ikke bliver klar til Wimbledon i år.

Holger Rune, som imponerede ved French Open for nyligt, er derfor det bedste danske håb i Wimbledon i år. Men Holger Rune ser dog ud til at få det svært på græsset i London. Grus er nemlig Runes foretrukne underlag, og selv om Holger Rune er seedet som nr. 25 i Wimbledons Herresingle-turnering, er der lige nu odds 101.00 på Holger Rune til at vinde sin første Grand Slam i Wimbledon 2022. 

Holger Rune har varmet op til Wimbledon med deltagelse i græsturneringer i Halle og Eastbourne, men tabte her begge gange i første kamp. I Halle blev det til nederlag mod verdensranglistens nr. 19, Carreno-Busta, i to sæt, og i Eastbourne tabte Rune i tre sæt til Ryan Peniston, som ellers kun var nr. 149 på ATP-ranglisten.

Umiddelbart skal man som dansk tennis-fan nok ikke forvente det helt store af Holger Rune på dette underlag. Hos bookmakeren bet365 er der også høje odds på Holger Rune til at vinde karrierens første Grand Slam ved Wimbledon i år. Men vi krydser selvfølgelig fingre for, at Holger Rune kan levere en stærk præstation, så det bliver til flere end én kamp i herresingle-turneringen.

Det bliver i øvrigt muligt at se Wimbledon livestream hos bookmakeren bet365, hvis man er aktiv kunde hos bookmakeren. Dermed vil det være mulige at live streame Holger Runes kampe i Wimbledon på nettet.

Spil på Wimbledon hos bet365*

 

Rusland og Hviderusland udelukkes fra Wimbledon 2022

Helt udelukket er det, at russiske og hviderussiske spillere er med i Wimbledon 2022. Spillere fra de to nationer er nemlig blevet udelukket fra deltagelse i Wimbledon, hvilket har givet anledning til en masse kritik fra både spillere og tennisforbund verden over.

Mens de russiske og hviderussiske spillere fik lov at deltage i andre tennisturneringer, herunder French Open i maj og i US Open senere på året, er de altså ikke velkomne på All England Lawn-anlægget. Novak Djokovic beskrev beslutningen som "crazy", og russeren Andrey Rublev, som er en af de spillere der direkte er påvirket af udelukkelsen, kaldte beslutningen for "ulogisk" og "diskriminerende".

Ikke overraskende støttede ukrainske spillere som Marta Kostyuk og Sergiy Stakhovsky offentligt beslutningen. 

Hos ATP, WTA og ITF var man dog heller ikke imponeret over beslutningen at udelukke de russiske og hviderussiske spillere fra Wimbledon 2022, og d. 20. maj fratog de Wimbledon-turneringen den rangliste-point for i år. Det betyder, at spillerne ikke optjener point til verdensranglisten i årets Wimbledon.

 

Wimbledon Odds: Herre- og Damesingle favoritterne i 2022

Wimbledon 2022
Vinder Odds
Spiller Odds
Herresingle: Odds på Top 10 favoritter
Novak Djokovic 1.80
Matteo Berrettini 6.50
Rafael Nadal 7.50
Carlos Alcaraz 9.00
Felix Aliassime 12.00
Hubert Hurkacz 17.00
Nick Kyrgios 19.00
Stefanos Tsitsipas 19.00
Marin Cilic 21.00
Andy Murray 26.00
Holger Rune 101.00
Damesingle: Odds på Top 10 favoritter
Iga Swiatek 2.50
Ons Jabeur 11.00
Cori Gauff 11.00
Simona Halep 13.00
Serena Williams 17.00
Karolina Pliskova 19.00
Emma Raducanu 21.00
Maria Sakkari 21.00
Barbora Krejcikova 21.00
Belinda Bendcic 21.00

Spil på Wimbledon hos bet365*