Melodi Grand Prix: Odds på vinderen af dansk MGP 2019

Melodi Grand Prix: Odds på vinderen af dansk MGP 2019

Danmarks Melodi Grand Prix finder sted næste gang lørdag d. 23/2-2019 i Jyske Bank Boxen i Herning. Se odds på MGP 2019 i Danmark, og spil på vinderen af Melodi Grand Prix hos bookmakerne.

Det danske Melodi Grand Prix (MGP) er en mangeårig tradition i Danmark, og et populært tilløbsstykke hos bookmakerne, når vi danskere skal ind og placere et par odds på MGPs vindere. I år har vi valgt at kigge på MGP odds hos Danske Spils Oddset, hvor der nu er vinderodds på de 10 Melodi Grand Prix-deltagere i 2019.

De to store forhåndsfavoritter er Leonora med sangen 'Love Is Forever' til odds 2.25, samt Julie & Nina med sangen 'League of Light' til odds 2.50. Se oddsene på alle 10 deltagere i Melodi Grand Prix 2019 direkte hos Oddset hos Danske Spil, eller læs mere om dansk MGP i år i optakten forneden.

Se odds på Melodi Grand Prix 2019 >

* Odds kan ændre sig | +18 | Henvisningslink

Læs om MGP 2019

 

Melodi Grand Prix Odds: Spil på vinder-sangen

MGP 2019 Vinder Odds
Deltager & Sang Vinder MGP Top 3
Leonora
Love Is Forever
2.25 1.18
Julie & Nina
League of Light
2.50 1.28
Simone Emilie
Anywhere
8.00 2.20
Jasmin Gabay
Kiss Like This
15.00 2.40
Leeloo
That Vibe
16.00 2.50
Teit Samsø
Step It Up
28.00 5.50
Humørekspressen
Dronning af baren
30.00 6.00
Sigmund
Say My Name
35.00 7.00
Rasmus Faartoft
Hold My Breath
35.00 7.00
Marie Isabell
Dancing with You in My Heart
35.00 7.00

Odds kan ændre sig | +18 | Henvisningslink

 

Sange og deltagere i Melodi Grand Prix 2019

Der er flere kendte ansigter og etablerede musikere med ved Melodi Grand Prix 2019 i Danmark. Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen gemmer sig bag duoen Julie & Nina og favoritsangen League of Light, og Humørekspressens medlemmer tæller navne som Pharfar (Søren Schou) og Klumben (Christian Kroman).

Du kan høre alle 10 sange her hos DR.dk

Læs om alle 10 sange og deltagere i Melodi Grand Prix 2019 her:

1. Anywhere - Simone Emilie

Tekst og musik: Jeanette Bonde, Fred Miller og Fredrik Sonefors

Simone Emilie er 23 år, og har trods sin unge alder en lang karriere i musik bag sig, bl.a. som sopransolist for et skolekor i Spanien. Til dagligt læser hun på CBS i København.

"Anywhere" er en meget ærlig sang, der emmer af både længsel og håb, og som har en rigtig fin renhed, som jeg holder meget af. Den begynder i det stille og sårbare og ender så ud i et kæmpe brag. Sangen har lidt af alle elementer, og jeg er virkelig glad for den", siger Simone Emilie til DR.dk om sit bidrag til Melodi Grand Prix 2019.

2. Kiss Like This - Jasmin Gabay

Tekst og musik: Lise Cabble, Clara Sofie Fabricius og Fredrik Sonefors

Jasmin Gabay er 31 år og er opvokset i København. Hun har en stor karriere bag sig, primært som korsanger, hvor hun bl.a. har sunget kor for superstjernen Mariah Carey. Mange danskere vil dog formentlig kende hende bedst som Jasmin fra "Den Store Bagedyst" hvor hun i efteråret 2018 nåede i finalen.

"Sangen handler om et helt særligt kys. Og så lyder den lige præcis, som, jeg synes, en ægte Grand Prix-sang skal lyde; den har en god energi, den er sjov, og den byder op til en kæmpefest", siger Jasmin om sangen til DR.dk.

3. Hold My Breath - Rasmus Faartoft

Tekst og musik: Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn og Marcus Elkjer.

Skal man tale om en hjemmebanefordel til nogen af deltagerne, må det være Rasmus Faartoft. Født i Herning og med adskillige musical-optræderne bag sig på de skrå brædder i byen, vil Faartoft formentlig føle sig helt hjemme i Boxen.

Han er uddannet på Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia, og har medvirket i populære musicals som "Shu-bi-dua", "Klokkeren fra Notre Dame" og i hittet "Seebach", hvor han blandt andet spillede rollen som Grand Prix-værten Erling Bundgaard.

"Da jeg hørte den første gang, blev jeg meget rørt, fordi den vækkede en stor genklang i mig. Samtidig er sangen en universel fortælling, der handler om, at det af og til kan være svært at acceptere sig selv i den verden, vi lever i. Jeg håber, at sangen kan få folk til at føle, at det er okay at være den, man er. Det er i hvert fald, hvad den har gjort for mig", siger Rasmus Faartoft om sangen til DR.dk.

4. Dancing with You in My Heart - Marie Isabell

Tekst og musik: Greg C. Curtis, Miguel Garcia, Petrus Wessmann og John Ballard

Marie Isabell er 33 år og fra Amager i København. Til dagligt arbejder hun i hjemmeplejen, hvor hun benytter musikken til at glæde beboerne med sang som aktivitet. Hun har ingen nævneværdig karriere bag sig som musiker, men er blevet opdaget på de sociale medier via Instagram, og glæder sig nu til at få en oplevelse for livet på den helt store scene.

"Det er en megafed sang, og den har alle de her klassiske kvaliteter, som, jeg synes, en Grand Prix-sang skal have. Og så vækker den virkelig mange følelser i mig, fordi jeg tænker på min søn, når jeg synger den. Så jeg skal passe på, at jeg ikke kommer til at tudbrøle, når jeg synger den på scenen", siger Marie Isabell til DR.dk.

5. Say My Name - Sigmund

Tekst og musik: Christoffer Stjerne og Abigail F. Jones

Sigmund er 23 år, og er primært kendt i musikkredse i Danmark som "Sigmund fra X-Factor". Han røg dog ud af sangkonkurrencen dengang hos DR, men har siden været aktiv i en dokumentar hos DR3 og har både udgivet debutsinglen "Folder Mig Ud" og sin egen selvbiografi.

"Når man bliver slået ud og får et gok i selvtilliden, så er man nødt til at samle sig selv op igen. Man skal tro på sig selv og elske sig selv hver eneste dag. Det er så vigtigt, og det er dét, sangen handler om. At få lov til at synge sådan en sang i Dansk Melodi Grand Prix er kæmpestort for mig, og det er noget, jeg har dømt om hele mit liv", siger den tidligere X-Factor profil Sigmund.

6. Dronning af baren - Humørekspressen

Tekst og musik: Søren Schou, Christian Kroman, Chang Il Kim og Peter Lützen.

Pharfar, Klumben, Chapper og Peter Lützen er personerne bag gruppen Humørekspressen. Pharfar er kendt fra Bikstok, men Klumben har lavet flere populære hits i genren dancehall. Chapper er kendt fra en lang karriere hos DR som børnevært og vært på musikalske shows, og Peter Lützen er guitarist i bandet Panamah.

I sommer var Humørekspressen også aktuelle før og under VM i fodbold, med slagsangen "Så er der mål" som blevet lavet sammen med Kandis. Iflg. DR er gruppen i øjeblikket i gang med en landsdækkende bodega-turné, og sangen "Dronning af baren" passer bestemt også godt ind i bodega musik-kategorien.

"Vi er meget stolte over at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Vi tænker, at vores nummer skiller sig ud, og det, synes vi, er fedt. Vi glæder os til at gøre danskerne i godt humør - og så glæder vi os ikke mindst til at kunne synge ligeud, at damer bare er dejlige", siger Humørekspressen til DR.dk.

7. League of Light - Julie & Nina

Tekst og musik: Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John og Joachim Ersgaard.

Julie Berthelsen, som blev kendt da hun blev nr. 2 i det første Popstars-program, har tidligere været vært på Melodi Grand Prix i 2010 sammen med Felix Smith. Nu er hun tilbage, denne gang som deltager, sammen med den mangeårige veninde Nina Kreutzmann.

Den grønlandske duo har kendt hinanden i flere end 20 år, og har allerede haft flere store oplevelser sammen i livet. Nu får de endnu en, når de sammen indtager Melodi Grand Prix-scenen med sammen League of Light. Den skal eftersigende sætte fokus på fællesskabet mellem Danmark og Grønland, men også manglen på samme. Der er altså et budskab at hente i sangen fra Julie & Nina.

"Det er vigtigt, at vi øver os i at styre vores følelser, for det betyder noget helt særligt for os at stå på netop en Grand Prix-scene. Vi kommer til at stå der med så stærke, følelsesmæssige og personlige budskaber om noget, der er meget større end os", lyder det fra Julie og Nina til DR.

8. Step It Up - Teit Samsø

Tekst og musik: Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen.

Teit Samsø er 37 år, og er en erfaren teaterskuespiller. Han er uddannet fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia, og har bedst kendt for sin hovedrolle som Tommy Seebach i musicalen "Seebach", hvor han spillede sammen med Rasmus Faartoft, sang nr. 2. 

Nu får han altså chancen for at gå i Tommy Seebach fodspor for alvor, og skrive sig ind i Melodi Grand Prix historien som vinder i 2019 med popsangen "Step It Up".

"I udgangspunktet er sangen egentlig bare en fest, men med min optræden håber jeg, at jeg kan få formidlet, at livet handler om netop at have en fest, men også at der i samfundet skal være plads til alle. At vi alle kan åbne armene og tage imod hinanden, uanset hvor forskellige vi er", siger Teit Samsø.

9. Love Is Forever - Leonora

Tekst og musik: Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Lei.

Leonora Colmor Jepsen er kun 20 år gammel, men er alligevel Oddsets favorit til at vinde Melodi Grand Prix netop nu til odds 2.25. Hun har dyrket skøjteløb siden hun var 7 år gammel, og har foruden tre Junior Danmarksmesterskabet også deltaget i både nordiske- og verdensmesterskaber for juniorer.

Leonora arbejder i dag som skøjtetræner, og har ved siden af fuld fokus på musikkarrieren, hvor hun håber at kunne indspille sit første album snart. I mange år har Leonora skrevet egne sange, som hun bl.a.  har fremført ved intimkoncerter på sit gymnasie.

"Kærlighed er noget universelt, som er i alle mennesker og mellem alle mennesker - og altid vil være der. Det er det, sangen handler om. Selvom der foregår grimme ting rundt omkring i verden, vil kærligheden altid være der til at skabe håb, optimisme og binde folk sammen", siger Leonora filosofisk om sin Grand Prix sang til DR.dk.

10. That Vibe - Leeloo

Tekst og musik: Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann og Maria Marcus.

Pernille Leeloo er 34 år og har optrådt med musik siden hun var kun 13 år, og med sangen "Guld værd for mig" blev hun i 2008 en del af "Anja & Viktor - I medgang og modgang" soundtracket.

Hun indspillede sit debutalbum "I Am What You Want" i 2010 i USA, og turnerede i de efterfølgende år i USA og Europa inden hun slog rødder i Danmark igen. Her har hun sidenhen bl.a. optrådt ved Langelandsfestivalen, og turneret med Sanne Salomonsen.

"Jeg er megaspændt! Jeg elsker at optræde og synes, det er det fedeste i hele verden. Især med en sang som 'That Vibe', der er en rigtig festsang, som man slet ikke kan undgå at blive i godt humør af", siger Leeloo til DR.dk.

Gå til MGP Oversigten

Værterne i Melodi Grand Prix 2019

En lang række danske kendisser med rødder i musikken har gennem årene været værter for Melodi Grand Prix i Danmark. Den første vært, i de første fem år, var Sejr Volmer Sørensen, og siden har f.eks også Jørgen de Mylius haft en lang og glorværdig karriere som Melodi Grand Prix vært fra 1978-1987.

Andre navne som ofte har været vært eller medvært på Melodi Grand Prix omfatter prominente entertainere som Jarl Friis-Mikkelsen, Birthe Kjær, Keld Heick, Adam Duvå Hall, Felix Smith og mange flere.

I år bliver værterne Johannes Nymark og Kristian Gintberg. Det bliver tredje år i træk for Johannes Nymark som vært på Melodi Grand Prix, mens Kristian Gintberg, nevø til komikeren Jan Gintberg, får debut som vært på showet.

 

Stemmesystemet: Sådan afvikles Melodi Grand Prix 2019

De 10 deltagere og sange er fundet blandt de mange indsendte sange, som DR har modtaget til Melodi Grand Prix i 2019. De 10 artister skal nu fremføre deres sang foran en tætpakket Jyske Bank Boxen i Herning, lørdag d. 23. februar 2019.

Efter første sangrunde stemmer TV-seerne ude i stuerne, og det samme gør Melodi Grand Prix-juryen. Her vægtes stemmerne 50/50, og de tre sange med flest stemmer, går videre til aftenens finale.

Efter de tre bedste sange er blevet sunget igen, stemmer TV-seere og dommerjury igen om, hvilken sang der vinder Melodi Grand Prix 2019 og dermed skal repræsentere Danmark i det kommende Eurovision i Tel Aviv.

 

Melodi Grand Prix Historien: 1957-2019

Danmarks Radio har haft fornøjelsen af at bringe det danske Melodi Grand Prix ud til danskerne siden 1957. Her blev Gustav Winckler og Birthe Wilke de første vindere i Melodi Grand Prix historien med sangen "Skibet skal sejle i nat".

I 1966 vandt Ulla Pia med sangen "Stop, mens legen er god", og det var præcist hvad man gjorde. I de næste 12 år var Danmark ikke med i det internationale Melodi Grand Prix, og der blev heller ikke holdt MGP på dansk jord. I 1978 fik Mabel Melodi Grand Prix'et tilbage på kortet med et "Boom Boom", og gennem 80'erne og 90'erne leverede Melodi Grand Prix det ene klassiske vinderhit efter et andet.

Hvem husker ikke Tommy Seebachs to vinderhits "Disco Tango" fra 1979 og "Krøller eller ej" med Debbie Cameron fra 1981? Eller Kirsten & Søren, som med de fantastiske sange "Det' lige det", "Sku' du spørg' fra no'en?" og "Ka' du se hva' jeg sa" vandt i 1984, 1985 og 1988?

I 1994, 1998 og 2003 blev der heller ikke afholdt Melodi Grand Prix i Danmark, fordi den danske vinder året forinden var sluttet for lavt i Eurovision - det internationale MGP. Det er dog langtfra altid gået  skidt ved Eurovision.

Hele tre gange har Danmark vundet det internationale Melodi Grand Prix. I 1963 vandt Grethe og Jørgen Ingmann med "Dansevise" i London. I år 2000, 37 år senere, vand Brødrene Olsen i Stockholm med det fantastiske "Fly on the Wings of Love", som var en engelsk version af "Smuk som et stjerneskud", som brødreparret havde vundet det danske Melodi Grand Prix med. I 2013 sejrede blev det igen til dansk sejr i Eurovision, og igen var det på svensk jord, da Emmelie de Forest vandt i Malmö med sangen "Only Teardrops".

Alle vindere af Melodi Grand Prix

Se alle tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix siden 1957 her:

Alle Melodi Grand Prix Vindere
Årstal Vinder(e) Vinder Sang
1957 Gustav Winckler og Birthe Wilke Skibet skal sejle i nat
1958 Rachel Rastenni Jeg rev et blad ud af min dagbog
1959 Birthe Wilke Uh – Jeg ville ønske jeg var dig
1960 Katy Bødtger Det var en yndig tid
1961 Dario Campeotto Angelique
1962 Ellen Winther Vuggevise
1963 Grethe og Jørgen Ingmann Dansevise
1964 Bjørn Tidmand Sangen om dig
1965 Birgit Brüel For din skyld
1966 Ulla Pia Stop, mens legen er god
1978 Mabel Boom Boom
1979 Tommy Seebach Disco Tango
1980 Bamses Venner Tænker altid på dig
1981 Tommy Seebach & Debbie Cameron Krøller eller ej
1982 Brixx Video Video
1983 Gry Kloden drejer
1984 Kirsten & Søren Det’ lige det
1985 Kirsten & Søren Sku’ du spørg’ fra no’en?
1986 Trax Du er fuld af løgn
1987 Anne-Cathrine & Drengene En lille melodi
1988 Kirsten & Søren Ka’ du se hva’ jeg sa
1989 Birthe Kjær Vi maler byen rød
1990 Lonnie Devantier Hallo Hallo
1991 Anders Frandsen Lige der hvor hjertet slår
1992 Kenny & Lotte Alt det som ingen ser
1993 Tommy Seebach Under stjernerne på himlen
1995 Aud Wilken Fra Mols til Skagen
1996 Dorte Andersen og Martin Loft Kun med dig
1997 Kølig Kaj Stemmen i mit liv
1999 Trine Jepsen og Michael Teschl Denne gang
2000 Brødrene Olsen Smuk som et stjerneskud
2001 Rollo & King Never ever let you go
2002 Malene Winther-Mortensen Tell Me Who You Are
2004 Tomas Thordarson Shame on you
2005 Jakob Sveistrup Talking to you
2006 Sidsel Ben Semmane Twist of love
2007 DQ Drama queen
2008 Simon Mathew All night long
2009 Brinck Believe again
2010 Chanée & N’evergreen In a moment like this
2011 A Friend in London New tomorrow
2012 Soluna Samay Should’ve Known Better
2013 Emmelie de Forest Only teardrops
2014 Basim Cliche love song
2015 Anti Social Media The way you are
2016 Lighthouse X Soldiers of love
2017 Anja Nissen Where I Am
2018 Rasmussen Higher Ground

 

Gå til MGP Oversigten