Danmarks Trup til VM i Damehåndbold 2019

Danmarks Trup til VM i Damehåndbold

Se Danmarks trup til VM i håndbold for damer i 2019. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har udtaget 16 spillere, og der suppleres senere med to reserver til VM truppen inden starten på VM d. 30. november i Japan.

Det danske damelandshold i håndbold drager i november til Okinawa i Japan, hvor Danmarks trup til VM 2019 i Damehåndbold skal gøre deres forberedelser til slutrunden på japansk jord. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen udtog i oktober de første 16 spillere i VM truppen, hvor der senere tilføjes yderligere to spillere så Danmarks VM-trup ender på 18 spillere. Se Danmarks trup til VM 2019 i Damehåndbold forneden.

Danmarks VM 2019 trup i Damehåndbold

Spiller Klub
Målvogtere
Sandra Toft Brest Bretagne
Althea Reinhardt Odense
Stregspillere
Stine Bodholt Nantes
Kathrine Heindahl Odense
Sarah Iversen Herning-Ikast
Fløjspillere
Lærke Nolsøe Nykøbing Falster
Simone Böhme Siofok KC
Freja Cohrt Odense
Trine Østergaard Odense
Bagspillere
Anne Mette Hansen Györ
Stine Jørgensen Odense
Louise Burgaard Metz
Lotte Grigel Nantes
Line Haugsted Viborg
Mie Højlund Odense
Kristina Jørgensen Viborg
Landstræner
Klavs Bruun Jørgensen

 

Ingen overraskelser i Danmarks trup til VM 2019 i Damehåndbold

Der var ikke nogen store overraskelser, da landstræner Klavs Bruun Jørgensen præsenterede den danske VM trup som i fra d. 30. november skal spille VM 2019 i Japan. De 16 spillere i VM truppen var alle forventet at snuppe en plads på landsholdet til det kommende VM i damehåndbold, og der er tale om en efterhånden godt sammentømret gruppe af spillere, som har haft mange landsholdssamlinger og kampe sammen.

"Vi har haft denne gruppe som en fast stamme omkring landsholdet i et langt stykke tid nu, og her har de overbevist os om, at de er de bedste til at løse opgaven. Vi er meget tilfredse med det, vi har set i de seneste landsholdssamlinger, og ikke mindst den udvikling de her 16 spillere har været igennem over en lang periode", sagde Klavs Bruun Jørgensen ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

Danmarks trup til VM i 2019 i Damehåndbold skal dog op på 18 spillere i alt, og der mangler altså stadig at blive sat navn på de sidste to reservespillere. Mette Tranborg kommer ikke med til dette VM, da hun har siddet ude med en skade de sidste mange måneder.

Danmark spiller ingen træningskampe før VM 2019

Lidt utraditionelt skal Danmarks VM trup ikke i kamp i nogle træningskampe før VM begynder i Japan, og det er både godt og skidt, iflg. landsholdets anfører Stine Jørgensen:

"På den ene side synes jeg, at det er dejligt at have nogle ekstra træninger, så vi kan nørde med nogle ting, som vi ikke normalt har tid til. Omvendt er det lidt specielt at vide, at der ikke er nogen træningskampe inden VM - for det er bare noget andet at spille kamp end at træne", sagde anføreren for det danske VM-hold tilbage i september.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var dog ikke i tvivl om, at han nok skal få Danmarks VM trup helt op i omdrejninger og klar til slutrunden i Japan:

"Jeg kan godt piske en stemning op til en træning, som minder voldsomt meget om en kamp, så jeg er ikke bange, at vi ikke kommer op i gear", sagde han ved samme lejlighed.

VM i Damehåndbold starter d. 30. november 2019, hvor Danmark skal i kamp mod Australien på åbningsdagen. Læs mere om VM i damehåndbold her på Oddsforum.dk, eller spring til kampprogrammet og se datoer og spilletidspunkter for alle Danmarks kampe ved VM i damehåndbold.

 

VM 2019 i Damehåndbold i Japan logo