VM Blog: Brassere: Hvor var VAR?

18. juni 2018

VM Blog: Brassere: Hvor var VAR?

Flere af de brasilianske spillere er ude med riven efter manglen på VAR i situationen, hvor Schweiz udligner. De mener, at der blev begået klart frispark imod Miranda i situationen.

Der var endnu en overraskelse i vente søndag aften, da Brasilien i gruppe E kun fik 1-1 imod Schweiz i en kamp, der blev præget af mange frispark, især imod Neymar, og så selvfølgelig et perlemål af Philippe Coutinho.

Schweizerne var åbenlyst ude for at prøve at stoppe Brasiliens spil, inden det kom ordentligt i gang, og det hjalp langt hen af vejen, selvom det også kostede nogle advarsler.

Men især et af frisparkene, eller nærmere manglen på samme, frustrerede brasserne, der gerne ville have haft hjælp af VAR-systemet i situationen, hvor Steven Zuber header udligningen ind.

De mente nemlig, at Zuber forinden placerer to hænder direkte i ryggen på sin markør, Miranda, der dermed var chanceløs i forhold til at forhindre scoringen.

”Jeg kunne godt have valgt at smide mig ved scoringen, men desværre valgte jeg ikke at gøre det, for det kunne måske have ført til at vi havde fået annulleret deres scoring”, sagde Miranda efter kampen ifølge O Globo.

Opbakning fra Marcelo

Også den brasilianske venstreback Marcelo var oprørt over, at der ikke blev anvendt VAR i forbindelse med scoringen, for ifølge ham kunne man se det på den langsomme gengivelse.

”Jeg vil helst ikke tale grimt om dommeren, men i netop den situation viste de det på storskærmen, og der kunne man altså godt se det. Så jeg kan ikke forstå, at der ikke bliver brugt VAR i sådan en situation”, siger Real Madrid-spilleren, der får yderligere opbakning af sin landsmand fra Barcelona, Phillippe Coutinho, der ellers var tæt på at blive matchvinder med sin smukke scoring.

”Vi skal nok gå videre, men det mål burde være blevet annulleret. Jeg synes, det var et tydeligt frispark”, sagde Coutinho efter kampen til O Globo.