VM Blog: Southgate blæser til engelsk angreb

15. juni 2018

VM Blog: Engelsk startopstilling lækket til pressen

Der er lagt op til VM-debut for ni englændere, når Three Lions åbner ballet imod Tunesien på mandag. Gareth Southgates startopstilling er nemlig tilsyneladende blevet lækket til pressen, og den byder blandt andet på en buket af Tottenham-spillere.

Flere engelske medier kan i dag rapportere, at Englands startopstilling til åbningskampen mod Tunesien ved VM 2018 er sluppet ud. Og selvom der altid kan være en vis mængde røgslør forbundet med optakten til de største fodboldkampe, så er medierne stort set enige, hvilket tyder på, at der nok er noget om snakken.

Og hvis lækken står til troende, så er der VM-debut til hele ni spillere fra den engelske landsholdstrup. I bagkæden er der en større overraskelse i at Gary Cahill, der tidligere har båret anførerbindet og er den mest erfarne centerforsvarer i den engelske trup, tilsyneladende får øksen til fordel for Leicesters Harry Maguire, der har haft en fremragende sæson for de tidligere, engelske mestre.

Tottenham på kanterne

Maguire får efter alt at dømme Kyle Walker og John Stones som makkerpar ved siden af sig i et tremands-forsvar, og der er lidt uenighed om, hvorvidt det resulterer i en 3-4-2-1 eller en 3-3-2-2 opstilling til den første kamp.

På kanten er Ashley Young sat som venstre wingback i stedet for Tottenhams Danny Rose, mens den offensive midtbane kommer til at bestå af Dele Alli og Jesse Lingard med Jordan Henderson bagved som defensiv oprydder. Højrekanten bliver ligeledes Tottenhamsk med Kieran Trippier placeret der.

Oppe foran regner Southgate ikke med at Marcus Rashford bliver en mindre skade helt kvit til første kamp, og derfor kan man regne med at Raheem Sterling indtager pladsen ved siden af det klare førstevalg, Tottenhams Harry Kane.

Dermed er kun Sterling og Jordan Henderson tilbage fra Englands første-11er ved VM i 2014, og kun Tottenham er repræsenteret af de største London-klubber.

Billede af Harry Kane for Tottenham Harry Kane i aktion for Spurs (Foto: Shutterstock)