VM Blog: Portugal: Fyring ændrer ikke noget

15. juni 2018

VM Blog: Portugal: Fyring ændrer ikke noget

Det er ligemeget, hvem der står på sidelinjen, når kampen imellem Portugal og Spanien fløjtes i gang i aften i Sochi, mener den portugisiske landstræner Fernando Santos.

Der er iberisk fodboldbrag på menuen i aften, når Portugal – Spanien fløjtes i gang, og vi dermed kan glæde os over den første, rigtige storkamp ved dette års VM-slutrunde.

Der er dog blevet kastet en skygge over kampen på forhånd, især hvis man er spanier. Julen Lopetegui blev som bekendt fyret torsdag formiddag, og dermed skulle Spanien finde en ny landstræner i en pokkers til fart.

Det blev som de fleste nok har bemærket den tidligere Real Madrid-forsvarsboss Fernando Hierro, som er et ikon i Spanien, og som de fleste har tiltro til kan udføre arbejdet på bedste vis.

Der er dog stadig udbredt frygt for, at fyringen har lavet for meget ballade i spillertruppen til at VM kan blive en god oplevelse for de spanske fodboldtilhængere.

"Spanien er Spanien"

Men den portugisiske landstræner Fernando Santos mener ikke, at det kommer til at have nogen som helst betydning for kampen, hvem der står i spidsen, for Spanien spiller næsten sig selv, er hans erfaring.

”Spanien har spillet på den samme måde i de sidste 10 år, så jeg forventer ingen større overraskelser. Det eneste, der er vigtigt, er hvem der er på banen, og hvilken taktik de bruger – og det plejer at være den samme. De er en formidabel modstander, og det kommer ikke til at ændre sig radikalt, uanset hvem der er træner. De forventer at vinde og spiller efter det, men det gør vi også, så det skal nok blive en fremragende omgang fodbold imellem to strålende fodboldhold”, sagde Santos på et pressemøde torsdag.

Begge holdene kan stille med stærkeste opstilling, hvis prognoserne holder, men der er dog en smule tvivl om Real Madrids spanske højreback, Dani Carvajal, der har været ude med en lårskade siden Champions League-finalen.

Hvis Carvajal ikke er fit, så står Real Sociedads stjernefrø Alvaro Odriozola på spring som vikar.