VM Blog: Southgate blæser til engelsk angreb

18. juni 2018

VM Blog: Southgate blæser til engelsk angreb

Englands landstræner, Gareth Southgate, har lovet, at det kommer til at være et meget offensivt, engelsk landshold, der løber på banen imod Tunesien mandag aften.

Fortiden er ikke vigtig for de unge, engelske spillere forud for deres første kamp ved VM 2018, hvor Tunesien venter.

Landsholdet har skuffet de engelske tilhængeres høje forventninger flere gange, end man kan tælle på to hænder, men det er ikke det, man skal fokusere på, mener den ligeledes unge landstræner, Gareth Southgate, der ser masser af energi hos sine spillere.

”Vi ser ud til at blive bedre hele tiden. De spillemønstre, vi øver os på, bliver mere og mere tydelige, og jeg kan både lide, hvor god bevægelsen på banen er, hvordan vi flytter bolden rundt og konkurrencen på træningsbanen. Man skal træne på højt niveau, hvis man vil gøre det godt ved en turnering som denne, ellers falder standarden. Heldigvis er det ikke tilfældet", siger Southgate til engelsk TV inden starten på turneringen, som begynder for Three Lions i aften kl. 20.00 i Volgograd.

Sultne efter at spille offensivt

Southgate lover derudover, at det kommer til at være et angrebsivrigt hold, der løber på banen imod Tunesien, der er placeret som nummer 21 på verdensranglisten, for det ligger i blodet på dem.

”De elsker at presse højt, vinde bolden tilbage og spille modig, offensiv fodbold. Og det vil jeg også have dem til! Jeg blev blandt andet U/21-landstræner i sin tid for at ændre den måde, folk så på engelsk fodbold på. Vi har et ungt hold, der næsten alle kommer fra top-6 klubber, og de er vant til at spille offensiv fodbold i det daglige. Så det er det,i kommer til at se imod Tunesien. Vi håber på at sikre videre kvalifikation i de første to kampe, men er forberedt på, at det kan blive i 94’ minut af den sidste kamp”, slutter Southgate.