VM Blog: Svenskere uden Lindelöf

18. juni 2018

VM Blog: Svenskere uden Lindelöf

Sverige, der her til eftermiddag spiller deres første kamp ved VM imod Sydkorea, må undvære den stærke midterforsvarer Victor Lindelöf.

Så er det blevet vores svenske broderfolks tur til at heppe på deres 11 udvalgte, når de blågule her til eftermiddag stiller op til kamp imod Sydkorea.

Med øje på resultatet i går er det alfa og omega for Sverige, at de ikke begynder VM med et nederlag imod gruppens - på papiret - svageste hold, for i næste kamp venter Tyskland, der netop lagde for med at tabe imod Mexico.

Og eftersom at de mexicanske hurtigløbere nok også skal gøre livet surt for Sverige, så skal der altså tre point på bordet i dag, hvis de vil bevare håbet om at kunne gå videre fra Gruppe F.

Håbet er dog lysegrønt imod et klejnt, sydkoreansk hold, som Sverige har gode muligheder for at kunne dominere fysisk, selvom Sydkorea lig Mexico er et både meget løbestærkt og hurtigt hold, der ikke må få for mange muligheder for omstillinger.

Vikar fra Leeds

Sverige kan stille med en næsten optimal start-11er, men kort før startfløjt er Manchester Uniteds stærke stopper Victor Lindelöf blevet ramt af sygdom, og han kan derfor ikke være med i den første kamp i gruppen.

I stedet for Lindelöf har landstræner Janne Andersson valgt at kigge lidt længere ned i det engelske fodboldhieraki og valgt Leeds-forsvareren Pontus Jansson som vikar for Lindelöf.

Han stiller dermed op ved siden af bomstærke Andreas Granquist, imens resten af opstillingen er nogenlunde som forventet. Angrebsduoen kommer til at bestå af Markus Berg og Ola Toivonen.

Sydkorea kan dog også være med på stjernefronten, og kan således mønstre en af Premier Leagues bedste offensivspillere i denne sæson i front i skikkelse af Son Heung-Min, der har været en åbenbaring for Tottenham.

Kampen begynder kl. 14.00 og kan ses på DR1.