Bundesliga

24. september 2020

Bundesliga: Optakt til 2. spillerunde i 2020/21

I Bundesligaen er vi klar til 2. spillerunde i sæsonen 2020/21, og her er det allerede nu med Bayern München solidt i front med en positiv målscore på 8-0 efter storsejren over Schalke i 1. runde. Bayern skal i denne weekend op mod Hoffenheim med Robert Skov og Jacob Bruun Larsen i truppen. Kan danskerklubben stille noget op mod Bayern?

Titeludfordrerne fra Dortmund og RB Leipzig startede også deres sæson med sejre, da Dortmund slog Mönchengladbach med 3-0 hjemme, og RB Leipzig besejrede Mainz med 3-1 hjemme. Dortmund gæster i denne weekend Augsburg, mens RB Leipzig skal på besøg hos Bayer Leverkusen. 

I denne optakt til 2. spillerunde i Bundesligaen 2020/21 ser vi på statistik og spilforslag til udvalgte kampe i denne spillerunde.

 

Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt

Det seneste møde mellem klubberne i Bundesligaen fandt sted d. 13. juni 2020, hvor Frankfurt sejrede med 4-1. Dengang blev Dedryck Boyata udvist for hjemmeholdet efter en halv times spil ved stillingen 1-0, og derefter cruisede Frankfurt sig til en komfortabel sejr med fire scoringer. André Silva, som var udlånt fra AC Milan, scorede to gange, mens Das Bost og Evan Ndicka scorede et mål hver.

1-4 nederlaget var Bruno Labbadias første som cheftræner i 12 kampe med Hertha Berlin. 

Frankfurt har ikke slået Hertha i to sammenhængende kampe i Bundesligaen siden sæsonen 2007/08. Frankfurt vandt de første fem indbyrdes opgør mellem klubberne i den bedste række, men har siden kun vundet 12 af 59 indbyrdes opgør. 

Hertha har slået Frankfurt 29 gange i den bedste række. De har faktisk kun vundet flere kampe i 1. Bundesliga mod HSV (30).

Frankfurt har scoret i alt seks mål i de to sidste kampe mellem klubberne i ligaen. De scorede også seks i alt i deres ni tidligere møder tilsammen. I de ni kampe blev Frankfurt holdt på nul mål i seks af dem.

Det er altså Hertha som har statistikken på deres side. Hertha vandt i 1. spillerunde med 4-1 ude mod Werder Bremen, mens Frankfurt måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Arminia Bielefeld.

Spilforslag: Hertha kom godt fra land i 1. runde, og har traditionelt et godt tag på Frankfurt i Berlin. Vi tipper Hertha til odds 2.30 hos Youbet*

 

Augsburg - Dortmund

Den seneste kamp mellem klubberne bød på hele otte mål. D. 18. januar 2020 vandt BVB med 5-3 i Augsburg. Erling Haaland scorede et hattrick i sin Bundesliga-debut i den kamp, efter at være blevet skiftet ind. Haaland blev dermed den første spiller i Bundesliga-historien til at score et hattrick som indskifter. Han scorede på alle sine tre første afslutninger i Bundesligaen, og Haaland skulle kun bruge tre minutter i sin BL debut på at score sit første ligamål for Dortmund.

Haaland blev også den første af kun syv spillere til at score et hattrick i sin Bundesliga debut, og den kun anden spiller til at score et Bundesliga-hattrick for Dortmund i sin debut. Det gjorde nuværende Arsenal-angriber Pierre-Emerick Aubameyang også i august 2013. Sjovt nok også på udebane mod Augsburg, da Dortmund vandt 4-0.

BVB slog Augsburg med 5-1 hjemme i sæsonpremieren sidste år. Niederlechner åbnede scoringen efter kun 32 sekunder for gæsterne, men Dortmund slog tilbage med fem kasser. Paco Alcacer nettede to gange.

FC Augsburg har kun vundet en af deres ni BL hjemmekampe mod Dortmund. Det var en 2-1 sejr d. 1. marts 2019. Ji Dong-Won blev den store helt med begge mål for Augsburg.

I alt har Dortmund vundet 11 af deres 18 kampe mod Augsburg i 1. Bundesliga (V11-U5-T2).

Dortmund vandt med 3-0 i 1. spillerunde hjemme mod Gladbach, hvor Haaland scorede to af målene. Det sidste på straffe. Augsburg kom i gang med en 3-1 sejr ude mod Union Berlin.

Spilforslag: Haaland var et monster i Augsburg sidste år, og scorede også to i 1. runde. Vi tipper Haaland scorer og Dortmund vinder (byg-selv væddemål) til odds 1.70 hos bet365*

 

Bayer Leverkusen - RB Leipzig

Leverkusen har kun vundet en af deres otte BL kamp mod RB Leipzig. Det var en 4-1 sejr i Leipzig i april 2018. De seneste to opgør mellem klubberne i ligaen er endt 1-1. Leverkusen var ét af kun fem hold, som RB Leipzig ikke formåede at besejre i sidste sæson.

RB Leipzig var til gengæld én af i alt tre modstandere som Leverkusen ikke slog sidste sæson. Hertha Berlin og Hoffenheim var de to andre.

Leipzig slog senest Leverkusen i april 2019 med en 4-2 sejr i Leverkusen. Kai Havertz scorede to mål for Leverkusen, mens fire forskellige spillere nettede for gæsterne.

Leipzig er ubesejret i deres fire udebane i Bundesligaen på BayArena i Leverkusen. Bayer Leverkusen scorede ellers syv mål i de fire kampe, men Leipzig scorede 10. I alle fire kampe kom begge hold på tavlen.

Leverkusen åbnede deres sæson i år med 0-0 i Wolfsburg, mens RB Leipzig sejrede med 3-1 hjemme over Mainz. Yussuf Poulsen scorede målet til 2-0 for Leipzig efter 21 minutter.

Spilforslag: Der plejer at være masser af mål i vente, når Leipzig gæster Leverkusen. Leipzig bør være det bedste hold, og vi tipper en udesejr i et målrigt opgør. Over 2 mål i kampen for begge hold kombineret og RB Leipzig vinder til odds 3.25 (byg-selv-væddemål) hos bet365* 

 

FC Mainz - Stuttgart

Mainz har vundet deres sidste tre Bundesliga kampe mod Stuttgart. De kan nu matche rekorden for den længste sejrsstime i kampe mellem de to klubber. Hver af de første fire møder i den bedste række blev nemlig vundet af Die Schwaben fra Stuttgart.

Når man medregner Mainz sejr over Stuttgart i 2017/18 DFB Pokals 1/8-finaler, er deres sejrsstime allerede oppe på fire i træk.

I Bundesligaen er der ligestilling mellem klubberne. I 24 indbyrdes kampe mellem klubberne, har de hver vundet ni og seks er endt uden vinder. I disse 24 kampe har Stuttgart en marginalt bedre målscore på 37-36.

Stuttgart seneste Bundesliga-sejr ude mod Mainz ligger helt tilbage til september 2005, hvor Stuttgart vandt 2-1. Danske Jon Dahl Tomasson og Mario Gomez scorede for gæsterne.

Stuttgart er oprykkere i denne sæson, og Mainz har kun tabt én af deres 11 seneste BL kampe mod en oprykker (V7-U3-T1). Det var et 2-3 nederlag hjemme til Union Berlin i november 2019.

Mainz tabte deres første kamp i sæsonen med 1-3 ude mod RB Leipzig, mens Stuttgart tabte med 2-3 hjemme mod Freiburg.

Spilforslag: Mainz' spillere er i denne uge udeblevet fra træning onsdag, fordi truppen er utilfreds med behandlingen af Adam Szalai. Det lugter af intern ballade hos Mainz, og spørgsmålet er om Stuttgart kan udnytte det. Vi tipper Stuttgart sejr til odds 3.00 hos bet365*

 

Hoffenheim - Bayern München

Bayern vandt det seneste møde mellem klubberne med 6-0 på udebane i februar 2020. Dette er Hoffenheims største nederlag i Bundesligaen nogensinde. Nederlaget kunne være blevet endnu større, hvis ikke spillerne reelt havde stoppet med at spille fodbold de sidste 10 minutter. Her blev bolden blot varmet med små pasninger på banen, efter at hjemmepublikummet højlydt havde protesteret over klubejer Dietmar Hopp. Noget som fyldte overskrifterne efter kampen.

Hoffenheim vandt ellers tidligere på sæsonen med 2-1 i München i oktober 2019. Dette skulle blive det ene af kun to hjemmebanenederlag for Bayern i hele sæsonen. Det blev også Bayerns sidste nederlag på hjemmebane under Niko Kovac. Den kroatiske træner blev erstattet af Hans-Dieter Flick fire uger senere.

Hoffenheim har kun vundet to af deres 12 hjemmekampe mod Bayern i Bundesligaen. Begge sejre kom i 2017, og i begge var Julian Nagelsmann cheftræner i Hoffenheim. Han er nu hos RB Leipzig.

De to hold mødtes også i 1/8-finalerne i DFB Pokal i sidste sæson. D. 5. februar 2019 vandt Bayern med 4-3 hjemme i München. Kampen startede med et selvmål af begge klubber indenfor det første kvarter, hvorefter Lewandowski bl.a. scorede to gange for Bayern i sejren. Munas Dabbur scorede to gange for gæsterne.

Bayern vandt i 1. spillerunde med hele 8-0 hjemme mod Schalke, mens Hoffenheim vandt med 3-2 i Köln. Hoffenheims fans bør med god grund frygte en gentagelse af det store 6-0 nederlag, sidst Bayern gæstede Rhein-Neckar-Arena i Sinsheim. 

Spilforslag: Bayern var vanvittige i 1. runde, og der venter måske endnu en storsejr her. Oddsene på Bayern er helt i bund, men vi synes der er godt værdi i Bayern sejr og at Bayern fører ved halvleg. Vi spiller HT/FT 2/2 til odds 1.61 hos bet365*