Atalanta - FC Midtjylland

1. december 2020

Atalanta - FC Midtjylland: Får FCM storbank i Bergamo?

Atalanta - FC Midtjylland
Kampstart:
Tirsdag d. 1. december kl 21:00
TV:
3+ / Viaplay.dk
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
1.16 7.50 15.00

Spil hos bet365*

Atalanta - FC Midtjylland statistik

Den omvendte kamp på MCH Arena i 1. spillerunde af Champions League 2020/21 var selvfølgelig det første møde mellem Atalanta og FC Midtjylland i Europa. Her vandt italienerne med 4-0 d. 21. oktober på mål af Duvan Zapata (26'), Alejandro Gómez (36'), Luís Muriel (42') og Aleksey Miranchuk (88').

Før denne sæson var Atalantas eneste møde med en dansk klub i Europa kampene mod FCK i 2018/19 Europa League Playoffs. Her sluttede begge opgør 0-0, og FCK gik videre til gruppespillet med en 4-3 sejr i straffekonkurrence.

FCM har også kun mødt italiensk modstand én gang tidligere. Det var mod Napoli i gruppespillet i Europa League i 2015/16, hvor FCM tabte 1-4 hjemme og 0-5 i Napoli.

Danske hold har endnu aldrig vundet over et italiensk hold i Europa. 20 gange har danske hold mødt italienske hold, og italienerne har vundet 15, mens fem er endt uafgjort.

Optakt: Atalanta vs FCM

FC Midtjylland kan ikke længere nå noget i Europa i år. De danske mestre er sikre på at slutte sidst i gruppen, og dermed kunne man godt frygte på vegne af dansk fodbold, at FCM ville rette fuldt fokus mod titelforsvaret i Superligaen i resten af sæsonen.

Men iflg. Brian Priske er deltagelse i Champions League noget som forpligter, og på et pressemøde op til kampen mod Atalanta, har han forsikret alle om, at FCM kommer til Bergamo i Norditalien med en klar intention om at jagte de første Champions League-point i klubbens historie. Det er da også vigtige point for dansk fodbold, for Danmark har brug for koefficient-pointene. Men spørgsmålet er, om FCM formår at få noget ud af de to sidste kampe, hvor Atalanta og Liverpool venter.

Atalanta er på tredjepladsen i gruppen med 7 point, samme pointantal som Ajax, og har derfor brug for alle tre point her, hvis de skal have gode chancer for at gå videre. De har bragt sig i en god situation ved at hente alle tre point på Anfield mod Liverpool i sidste uge, hvor Atalanta vandt med 2-0. Det efterlader Liverpool med ni point, så The Reds er heller ikke sikre på noget, og mødet mellem Liverpool og Ajax på Anfield bliver en must win kamp for begge hold. Atalanta kommer til at kunne overhale taberen af det andet opgør med en sejr over FCM, men arbejdet skal stadig gøres færdigt, og derfor må man antage, at der venter FCM en svær kamp i Bergamo tirsdag aften.

Atalanta tabte i weekenden med 0-2 til Verona og er nu rutsjet helt ned på 8. pladsen i Serie A. De har kun fået én sejr i de sidste seks ligakampe, og er umiddelbart ikke i skræmmende god form. Foruden sejren på Anfield over Liverpool har Atalanta kun formået at slå Crotone med 2-1 på udebane i de sidste otte kampe, som strækker tilbage til 4-0 sejren over FCM i Herning.

Atalanta er ramt af Coronavirus på enkelte pladser. Det drejer sig om Ruslan Malinovski og målscoreren til 4-0 i Herning, Aleksey Miranchuk. Herudover døjer Atalanta med skader i forsvaret til Mattia Caldera og Robin Gosens, som er tvivlsomme til kampen mod FCM. Det samme er målmanden Gollini, som måtte udgå af kampen mod Verona med en skade i weekenden.

FC Midtjylland spillede senest 0-0 mod AaB i Superligaen, og fik måske ikke den bedste optakt til denne svære udekamp. Samtidig må Brian Priske undvære anfører Erik Sviatchenko, som blev udvist i Amsterdam mod Ajax, og derfor afsoner en spilledags karantæne mod Atalanta. Endvidere er FCM uden Evander, som kontroversielt ikke har fået lov at spille fordi han fornyligt har været ramt af Corona. Han er klar, hvis man spørger danske myndigheder og UEFA, men ikke iflg. de italienske sundhedsmyndigheders krav.

Corona holder også Jens Lys-Cajuste ude af kampen mod Atalanta.

Spilforslag: Atalanta vinder stort over FCM

Ser man på odds på Atalanta vs FCM hos bet365.dk, er der ingen tvivl om hvem der er favoritter. Der er lige nu odds 1.16 på Atalanta mod odds 15.00 på FCM. Vi tror da også, det ender med en stensikker hjemmesejr. 

Atalanta er måske ikke godt kørende i Serie A, men de vandt trods alt på Anfield med 2-0 i sidste uge, og forskellen på FCM og Atalanta blev i den grad sat under spot i det første opgør i Herning. Atalanta er på alle måder et klassemandskab, som FCM får svært ved at matche. Samtidig er der også hele motivationsfaktoren, for selvom Brian Priske siger at deltagelse i CL forpligter, så kan man ikke negligere det faktum, at FCM ikke har noget at spille for, udover koefficientpoint og æren. Bevares, det er værd at tage med, men kommer FCM først bagud i kampen, må kampgejsten dø en lille smule ud hos Ulvene.

Atalanta SKAL derimod vinde denne kamp, og de må have god tro på tingene efter at have vundet 4-0 i Herning. Vi forventer italienerne kommer stormende fra start, og at de kommer til at vinde kampen komfortabelt.

Vores spilforslag finder vi under Byg Væddemål hos bet365. Her vælger vi Atalanta til at vinde og Over 3 mål i kampen for begge hold kombineret til odds 2.10. Det betyder, at der skal scores mindst fire mål i kampen, og at Atalanta skal vinde. Vi tror der er udmærkede chancer for en FCM scoring også, da Atalanta har lukket forholdsvist mange mål ind på det seneste, men det ender nok stadig med en sikker hjemmesejr. Vi gætter på 4-1 til Atalanta.

Spil hos bet365*