Besiktas vs Dortmund

14. september 2021

Besiktas - Dortmund optakt: 1. runde i Champions League 2021/22

Besiktas tager mod Borussia Dortmund på Vodafone Park onsdag d. 15. september i 1. runde af gruppespillet i Champions League 2021/22. Se Besiktas vs Dortmund optakt og spilforslag her!

Besiktas og Borussia Dortmund åbner deres europæiske sæson, når de to hold tørner sammen på Vodafone Park onsdag aften i første runde af Champions League gruppespillet 2021/22 i Gruppe C.

På forhånd ligner gæsterne favoritter til at løbe afsted med sejren, men mange skader og en svær udebane kan gøre det vanskeligt for Die Schwarzgelben, der i sidste sæson nåede frem til kvartfinalen i Champions League.  

Besiktas er på forhånd udråbt som det svageste hold i Gruppe C, der udover det tyrkiske mandskab og Dortmund også tæller Sporting CP og Ajax. Det ligner dog samtidig en gruppe, hvor alle hold kan slå hinanden på kryds og tværs, derfor bliver hver eneste point også vigtig for jagten om videre avancement til 1/16 finalerne. Kan Dortmund leve op til favoritværdigheden, eller snyder de tyrkiske mestre Haaland og Co. i første runde? Læs med herunder, hvor vi kommer med optakt, odds og spilforslag til onsdagens Champions League opgør. 

Spil hos bet365*

Besiktas - Dortmund optakt

Se også:

 

Odds på Besiktas vs Borussia Dortmund

Besiktas - Dortmund
Champions League 2021/22
1. runde
Kampstart:
Onsdag d. 15. september kl 18:45
TV:
TV3 Sport
Dommer:
Antonio Mateu Lahoz (SPA) 
Assistenter:
Pau Cebrian Devis (SPA)
Roberto Diaz Perez (SPA)
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
5.50  4.33 1.57
Over/Under 2,5 mål
1.53 - 2.50
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Besiktas - Borussia Dortmund odds

Spilforslag:

Besiktas har fået en fantastisk start på den nye sæson i Tyrkiet, hvor de står noteret for 10 point efter de første fire kampe i Süper Lig med en målscore på 7:0. Senest blev det til en 3-0 sejr over Yeni Malatyaspor i weekenden, hvor den tidligere Dortmund spiller Michy Batschuayi kom på tavlen to gange. Den belgiske angriber vil formentlig være sulten efter at vise sin tidligere arbejdskollega, at de valgte forkert ved ikke at satse på ham tilbage i 2018, hvor han nåede 12 kampe for Dortmund. 

Med tanke på at Besiktas endnu ikke har lukket mål ind i denne sæson, kan det være skørt at satse på en målrig affære onsdag aften. Vores spilforslag beror sig dog primært på gæsterne, der med unge komet Erling Haaland i angrebet uhyre sjældent går fra banen, uden der har været mål indblandet. I weekenden var da heller ingen undtagelse, da Leverkusen blev besejret med 4-3, efter yderligere to mål fra Haaland. Den 21 årige angriber har siden 2018 scoret imponerende 84 mål i 88 kampe, hvilket er med til at fortælle noget om, hvor stor en stjerne han er, trods sin unge alder. 

Dortmund har været involveret i 5,5 mål i gennemsnit i holdets første fire kampe i Bundesligaen. Det går derfor sjældent stille for sig, når de går på banen. Vi tror ikke på en undtagelse onsdag, derfor forsøger vi os med et spilforslag på Over 3,5 mål til odds 2.37 hos bet365.dk. I samme moment forventer vi at begge hold kommer på tavlen, hvilket giver pengene 1,61 igen hos samme bookmaker. 

Spil hos bet365*

 

Besiktas optakt

Besiktas har tidligere været en fast bestandel af de europæiske turneringer, hvor deltagelse i Champions League også var på programmet fire gange fra 2000 til 2010. Herefter skulle der gå syv år, inden det tyrkiske storhold igen var at finde i det fine selskab. Her nåede de kvartfinalerne i Europa League, inden det i 2018 blev til en førsteplads i et Champions League gruppespil med Monaco, Leipzig og Porto, inden Bayern München blev endestationen i 1/16 finalerne. 

Siden har det gået den forkerte vej for Besiktas, der i sidste sæson slet ikke formåede at kvalificere sig til et gruppespil efter et exit mod portugisiske Rio Ave. I år har klubben dog undgået kvalifikationsvejen, da man hjemtog det tyrkiske mesterskab i sidste sæson på en dramatisk afslutning, hvor man endte á point med rivalerne fra Galatasaray, men sikrede sig førstepladsen på en bedre indbyrdes statistik. 

Det skal blive interessant at se, om Besiktas har noget at byde ind med i Gruppe C, hvor de altså ikke er levnet mange chancer. Onsdag aften får vi de første indikationer på, om klubben har noget at gøre i det fineste selskab, eller modstanden er for stor. 

 

Borussia Dortmund optakt

Dortmund skal forsøge og se, om de kan forbedre sidste sæsons kvartfinale til noget mere i denne sæson, hvor de igen er blandt outsiderne til at nå langt i turneringen. Med offensive spillere som Haaland, Reus og Brandt i truppen, vil holdet være en giftig modstander at stå overfor, uanset om man hedder PSG, Manchester City eller Besiktas. 

Selvom klubben har bombet mål ind på stribe i indledningen af den nye sæson, hvor man er det mest scorende hold i Bundesligaen med 13 scoringer i fire kampe, så bør det alligevel være bekymrende, at man i samme omgang har lukket ni mål ind. Defensivt har det altså ikke set godt ud, hvor man også har måtte undvære Mats Hummels i midterforsvaret med en skade. Den 32 årige forsvarsspiller fik syv minutter på banen senest mod Leverkusen, og derfor virker det også tvivlsom, om han er klar til 90 minutter mod Besiktas. 

På trods af en vaklende defensiv, så har Dortmund med Haaland i angrebet gode muligheder for at gøre ondt på Besiktas defensiv. Odds på opgøret indikerer da også, at gæsterne går ind til kampen som relative store favoritter på trods af de spiller på udebane. 

 

Startopstillinger: Besiktas - Borussia Dortmund

Dortmund må undvære Gio Reyna og Emre Can, mens også Thorgan Hazard og Nico Schulz er blevet hjemme i Tyskland. Herudover er både Axel Zagadou, Mateu Morey, Soumaila Coulibaly og Steffen Tigges fortsat ude med skader. Sidst, men ikke mindst er der fortsat tvivl omkring Mats Hummels, der kom ind i det 84. minut mod Leverkusen i weekenden. 

For hjemmeholdet er både Alex Teixeira og Domagoj Vida ude. To spillere, der normalt vil være at finde i startopstillingen for Besiktas. 

Herunder ses vores forventede startopstillinger i Besiktas - Dortmund onsdag d. 15. september 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

Besiktas og Dortmunds startopstillinger bliver officielt bekræftet ca. en time før kampstart.

Besiktas
(Forventet)
Dortmund
(Forventet)
Ersin Destanoglu Gregor Kobel
Valentin Rosier Thomas Meunier
Ridvan Yilmaz Marin Pongracic
Welinton Manuel Akanji
Fabrice N'Sakala Raphael Guerreiro
Josef Axel Witsel
Miralem Pjanic Jude Bellingham
Atiba Hutchinson Mahmoud Dahoud
Rachid Ghezzal Julian Brandt
Cyle Larin Marco Reus
Michy Batshuayi Erling Haaland

Spil hos bet365*