Champions League logo (shutterstock)

30. november 2020

Champions League: Status før 5. spillerunde i 2020/21

Tirsdag d. 1. december og onsdag d. 2. december 2020 byder på 5. spillerunde i Champions League gruppespillet 2020/21, og her er der nu kun 10 pladser i 1/8-finalerne tilbage at slås om.

Bayern München (Gruppe A), Manchester City (Gruppe C), Chelsea og Sevilla (Gruppe E), Barcelona og Juventus (Gruppe G) er allerede sikret en plads i knockout-fasen efter sidste runde, og adskillige klubber kan gøre dem selskab i 5. spillerunde. Det drejer sig om Atletico Madrid (Gruppe A), Mönchengladbach og Real Madrid (Gruppe B), FC Porto (Gruppe C), Liverpool (Gruppe D), Dortmund og Lazio (Gruppe F), Manchester United og PSG (Gruppe H).

Syv klubber har ikke længere chancen for at nå 1/8-finalerne: Dynamo Kiev, Krasnodar, FC Midtjylland, Zenit, Ferencvaros, Marseille og Rennes. Af disse syv klubber er kun FC Midtjylland sikre på at slutte sidst i gruppen. De øvrige seks klubber kan stadig nå at sikre sig en tredjeplads, og dermed en billet til Europa Leagues knockout-kampe.

At seks klubber allerede er klar til 1/8-finalerne er en tangering af rekorden for flest hold videre efter 4. runde. Det er sket tre gange tidligere, nemlig i 2006/07, 2009/10 og 2014/15.

Spil hos bet365*

Hvem kan gå videre fra gruppen i 5. spillerunde

Gruppe A:

Bayern München er allerede kvalificeret.

Atletico Madrid kan kvalificere sig med en sejr over Bayern München, hvis Lokomotiv Moskva ikke vinder over RB Salzburg

Gruppe B:

Mönchengladbach kan kvalificere sig med A) En sejr B) Uafgjort hvis Shakhtar Donetsk ikke vinder over Real Madrid.

Real Madrid kan kvalificere sig med en sejr over Shakhtar Donetsk.

Gruppe C:

Manchester City er allerede kvalificeret.

FC Porto kan kvalificere sig med A) En sejr over Manchester City B) Uafgjort ) Et nederlag hvis Olympiakos ikke vinder over Marseille.

Gruppe D:

Liverpool kan kvalificere sig med en sejr eller uafgjort mod Ajax.

Gruppe E:

Chelsea og Sevilla er allerede kvalificeret

Gruppe F:

Dortmund kan kvalificere sig med A) En sejr over Lazio B) Uafgjort C) Nederlag og Club Brügge ikke vinder over Zenit.

Lazio kan kvalificere sig med A) En sejr over Dortmund B) Uafgjort og Club Brügge ikke vinder C) Et nederlag og Club Brügge taber.

Gruppe G:

Barcelona og Juventus er allerede kvalificeret.

Gruppe H:

Manchester United kan kvalificere sig med en sejr eller uafgjort mod PSG.

PSG kan kvalificere sig med en sejr over Man United (som ikke er 1-0 eller 2-1) og Leipzig og Basaksehir spiller uafgjort.

Spil hos bet365*

Bayern München kan sætte ny rekord mod rekordholderne

Bayern München er på en 16-kamps sejrsstime på tværs af de europæiske turneringer. 15 sejre i træk i Champions League og én i UEFA Super Cup. Sidst Bayern tabte i Europa var med 1-3 hjemme til Liverpool i 1/8-finalerne i Champions League i marts 2019. 

Det er den længste sejrsstime nogensinde i Europa (Intertoto Cup ikke medregnet). En rekord som de nu deler med Atletico Madrid, som også vandt 16 kampe i træk fra 2011-2012. Bayern møder netop Atletico Madrid på Wanda Metropolitano i Madrid, og scenen er altså sat til at Bayern kan sætte ny europæisk rekord mod de andre rekordholdere.

Atletico Madrids 16-kamps sejrsstime i Europa bestod af 15 sejre i Europa League og en i UEFA Super Cup. Stimen sluttede for Atletico med et 2-0 nederlag d. 8. november 2012 på udebane mod Academica fra Portugal.

Mens Bayerns sejre er kommet i Champions League, var Atleticos i Europa League, og Bayern har derfor allerede sat sig på rekorden for den længste sejrsstime i Champions League. Ingen andre klubber har nogensinde vundet flere end 10 CL-kampe i træk.

Marseille satte negativ rekord i Champions League

I 4. spillerunde af Champions League satte Marseille en ny negativ rekord. Det var nemlig 13. gange i træk i Champions League, at Marseille tabte. I de 13 sammenhængende nederlag har fransmændene en samlet målscore på 6-29. Marseille har nu ikke vundet en kamp i Champions League siden de slog Inter med 1-0 på hjemmebane i den første kamp i 1/8-finalerne i februar 2012.

Medregner man Mesterholdenes Europa Cup tilhører rekorden for flest nederlag i træk dog Luxembourgs Jeunesse Esch. De tabte 16 kampe i træk fra 1973-1987.

Marseille er i øvrigt det eneste hold, som endnu ikke har scoret et mål i Champions League i år. Tre klubber er gået gennem et CL gruppespil uden at score et eneste mål: RC Deportivo i 2004/05, Maccabi Haifa i 2009/10 og Dinamo Zagreb i 2016/17.

Ustoppelige Erling Haaland

Dortmunds brandvarm nordmand, Erling Haaland, har nu scoret 16 mål i sine 12 Champions League kampe. Tidligere var rekorden for fleste mål i de første 12 CL kampe på 11 scoringer, sat af brasilianske Adriano. Adiano nåede i alt at score 14 CL mål i karrieren. Det er altså allerede overgået af Haaland.

Haaland har også gode chancer for at blive den spiller som hurtigst mål 20 CL mål i karrieren. Den rekord tilhører nu Harry Kane, som brugte 24 kampe på at score 20 CL mål. For at slå den rekord, skal Haaland "blot" score fire mål i sine næste 7 CL kampe.

Haaland kan også blive den første spiller til at score i hver af de første fem kampe i en Champions League sæson flere gange. Han gjorde nemlig også dette for RB Salzburg i sidste sæson. Det kræver altså, at han kommer på tavlen mod Lazio onsdag aften.

En række spillere har før scoret i samtlige fem første kampe i et CL gruppespil: Alessandro Del Piero (Juventus), Sergi Rebrov (Dynamo Kiev), Neymar (PSG), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og Robert Lewandowski (Bayern München).

Haaland nærmer sig i øvrigt også en national rekord i Norge. Med 16 mål er han kun to mål efter John Carew og tre mål efter Ole Gunnar Solskjær på listen over nordmænd med flest CL-scoringer.

Der er lagt i kakkelovnen til en interessant Champions League-runde tirsdag og onsdag d. 1. og 2. december, og her ses hele Champions League-kampprogrammet for de kommende runder.

Spil hos bet365*