Dortmund - Lazio

2. december 2020

Dortmund - Lazio: Begge hold kan avancere fra Gruppe F

Dortmund - Lazio
Kampstart:
Onsdag d. 2. december kl 21:00
TV:
Viaplay 
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
1.60 4.33 5.00

Spil hos bet365*

Dortmund vs SS Lazio statistik

I den omvendte kamp i Champions League, som blev spillet i 1. runde d. 20. oktober på Olimpico i Rom, vandt Lazio med 3-1 på mål af Ciro Immobile (6'), Marwin Hitz (23' selvmål) og Jean-Daniel Akpa Akpro (76'), mens Erling Haaland (71') scorede for gæsterne.

Forud for den kamp havde Dortmund og Lazio kun mødt hinanden ved en tidligere lejlighed, nemlig i 1994/95 UEFA Cup kvartfinalerne. Her vandt Dortmund 2-1 samlet. Lazio vandt 1-0 i Rom på et selvmål af Steffen Freund, og Dortmund vandt 2-0 i returkampen på mål af de to legendariske angribere Stéphane Chapuisat og Karl-Heinz Riedle. Riedles afgørende mål blev sat ind i det 90. minut.

Dortmund har ikke den bedste statistik i nyere tid mod italienske klubber. BVB har således tabt fire af deres fem seneste kampe mod italienske hold (V1-U0-T4), og den eneste sejr var en 3-2 hjemmesejr over Inter i sidste års gruppespil i Champions League. Her var Dortmund bagud 0-2 ved pausen.

I alt har Dortmund spillet 14 Champions League-kampe mod italienske hold, og ikke én eneste er endt uafgjort (V6-U0-T8). Lazio har kun vundet én af deres syv udekampe i Europa mod tyske hold. Det var en 2-0 sejr i Stuttgart i 2012/13 i Europa Leagues 1/8-finaler.

Optakt: Borussia Dortmund vs SS Lazio

Dette er et topopgør i Gruppe F, hvor Dortmund med ni point topper gruppen. Lazio har otte point, mens Club Brügge har fire point og Zenit et enkelt.

Vinderen af dette opgør mellem Dortmund og Lazio er sikret en plads i 1/8-finalerne. Dortmund kan sågar nøjes med ét point og stadig være sikre på avancement, og de kan også gå videre med et nederlag, hvis Club Brügge ikke slår Zenit hjemme i Bruxelles.

Lazio går videre med en sejr, men kan også gå videre med uafgjort hvis Club Brügge ikke vinder, og et nederlag kan også være nok, hvis Zenit slår Club Brügge.

Scenen er altså sat til, at begge hold kan gå videre med et uafgjort resultat, men det kræver at Zenit tager point i Bruxelles.

Dortmund har vundet deres to seneste kampe i Champions League med 3-0 over Club Brügge. Til gengæld har de haft lidt problemer i Bundesligaen, hvor to af de sidste tre kampe er tabt. I weekenden tabte de 1-2 hjemme til Köln, og de tabte også deres forrige hjemmekamp i Bundesligaen med 2-3 til Bayern München. Ind imellem har de hentet en 5-2 sejr i Berlin over Hertha. Dortmund er nu på 4. pladsen i Bundesligaen med en 6-0-3 statistik og en målscore på 21-9.

Lazio kommer også ind til kampen med et nederlag i weekenden. Her tabte romerne nemlig med 1-3 hjemme mod Udinese, men i de fire kampe op til det opgør, havde de vundet tre og spillet en uafgjort. De to sidste kampe i Champions League har budt på 1-1 ude og 3-1 hjemme over Zenit, og Lazio er altså nu i en god position til at spille sig videre fra gruppen.

Det hører dog med til historien om Lazio, at de har spillet 1-1 på udebane i de to første udekampe i dette gruppespil. De har kun vundet én af deres 14 seneste udekampe i Champions League (V1-U4-T9), hvilket var en 2-0 sejr i Istanbul over Besiktas i september 2003. De har ikke vundet i deres sidste syv udekampe i Europa (V0-U2-T5).

Spilforslag: Dortmund revancherer nederlaget i Rom

Lazio har været gode hjemme på Olimpico i dette gruppespil, men det har haltet lidt mere på udebane. Sådan har det været længe for Lazio, som ikke har vundet en udekamp i Champions League i over 17 år. Måske fortsætter den tendens her i Dortmund. 

Dortmund er i hvert fald normalt et stærkt hjemmehold, og de er også favoritter her til odds 1.60. De går videre med en sejr, men kan dog nøjes med et point for at avancere fra gruppen. Det kan betyde, at de ikke kaster alt overbord i jagten på en sejr, hvis stillingen er uafgjort mod kampens slutning. Det er værd at have med i sine overvejelser. Vi tror dog, at angreb er det bedste forsvar for Dortmund, og vi regner med de går efter at revanchere 3-1 nederlag til Lazio i Rom med en sejr her.

Bookmakerne forventer en målrig kamp, da der kun er odds 1.53 på Over 2,5 mål. Det gør vi også. Begge hold kan spille forholdsvist frit, for meget skal gå galt, hvis ikke det bliver disse to hold, som går videre fra gruppen. Lazio har scoret i begge deres udekampe mod Club Brügge og Zenit, og de har scoret i 12 ud af 13 kampe i denne sæson på tværs af alle turneringer. Vi tror også de kommer på tavlen her i Dortmund.

Hjemmeholdet har godt nok holdt en del clean sheets i denne sæson, både i Tyskland og i Europa, men de har lukket syv mål ind i de sidste fire kampe. Kun i 3-0 hjemmesejren over Club Brügge holdt de et clean sheet i de sidste fire.

Vi tror Dortmund trækker det længste strå og vinder kampen, men vi forventer ikke de kan holde målet rent. Derfor bliver vores spilforslag Dortmund + Begge Hold Scorer til odds 2.87 hos bet365. Vi gætter på 3-1 til Dortmund som kampens resultat.

Spil hos bet365*