FC Midtjylland vs Young Boys

14. september 2020

FC Midtjylland - Young Boys optakt: 3. kvalrunde i Champions League

FC Midtjylland fik ikke nogen god optakt til mødet med Young Boys fra Schweiz, da de danske mestre kom fra land i den nye Superliga-sæson med et 2-0 nederlag til SønderjyskE. Men som Erik Sviatchenko sagde efter kampen, mangler der stadig "en milliard" kampe før sæsonen er færdig.

En af de vigtigste kampe i denne sæson spilles dog allerede på onsdag, når FCM skal forsøge at spille sig videre til Playoff-runden før gruppespillet i Champions League. Her venter de schweiziske mestre og pokalvindere fra Young Boys, og det bliver uden tvivl en svær opgave for FC Midtjylland. Lige nu er der odds 3.70 på FC Midtjylland til at nå gruppespillet* i Champions League hos Oddset, mod odds 1.25 på at FCM ikke kommer i det økonomisk og sportsligt attraktive gruppespil. Her er det værd at holde sig for øje, at hvis FCM besejrer Young Boys, venter der måske en mere overkommelig opgave i næste runde i form af Slavia Prag - dog på udebane i Tjekkiet.

FC Midtjylland skal altså i første omgang besejre Young Boys i kampen på MCH Arena i Herning, hvorefter man vil være sikret et europæisk gruppespil i år. Med en plads i playoff-runden, er FCM nemlig sikre på at skulle spille minimum Europa League gruppespil. Taber FCM derimod her mod Young Boys, vil midtjyderne i stedet skulle spille om en plads i Europa League grupperne i playoff-runden i Europa League-kvalifikationen i stedet.

Derfor giver det sig selv, at dette bliver en af sæsonens allervigtigste kampe for FCM. Desværre spås midtjyderne ikke gyldne chancer for sejr. Faktisk er FCM marginale underdogs mod Young Boys, trods hjemmebanefordelen. Lige nu er der odds 2.85 på FCM, 3.30 på uafgjort og odds 2.50 på Young Boys hos Oddset.

Spil hos Oddset*

Startopstillinger: FCM vs Young Boys

FC Midtjylland - Young Boys optakt

Der er mulighed for at revanchere et 8 år gammelt nederlag til Young Boys for FC Midtjylland. FC Midtjylland og Young Boys har nemlig mødt hinanden i Europa tidligere, hvilket skete tilbage i 2012 i playoff-runden i kvalifikationen til Europa League. Dengang tabte FCM den første kamp på hjemmebane med 0-3, hvor Morten "Duncan" Rasmussen så rødt for FCM ved stillingen 0-1 og hvor FCM altså efterfølgende lukkede yderligere to mål ind.

I returkampen en uge senere i Schweiz var det Young Boys' tur til at få en mand vist ud med et kvarter igen og stillingen 0-0. Herefter fik FCM sat to kasser ind, men 2-0 sejren var for lille til at avancere til gruppespillet.

FC Midtjylland

Brian Priske fik noget at tænke over, da FC Midtjylland fredag aften tabte i Haderslev til SønderjyskE uden for alvor at skabe de helt store chancer i opgøret. Godt nok mente Pione Sisto i post-match interviewet, at FCM havde skabt masser af chancer, men de var svære at få øje på for den neutrale tilskuer. Kun fire skud indenfor målrammen blev FCM noteret for over de 90 minutter.

Helt håbløst var det selvfølgelig ikke, og der skal også lyde en del kredit til SønderjyskEs nye keeper, Lawrence Thomas, som stod i god kamp i SønderjyskE målet. Men han blev dog aldrig sat på de helt store prøvelser, og generelt var vi ikke imponerede over FCMs evne til at nedbryde den stærke SønderjyskE-defensiv. På alle måder var det altså en dårlig generalprøve for FC Midtjylland, men det hele vil være glemt, hvis man blot kan besejre Young Boys her.

FCM var uden Frank Onyeka, som grundet sin fars død sad over i opgøret. I sidste sæson havde FCM også problemer, når Onyeka ikke var med for midtjyderne, og man kan altså håbe på, at han er klar til kampen mod Young Boys. 

Young Boys

Young Boys sluttede stærkt af i sidste sæson i Schweiz, hvor de vandt deres seks sidste ligakampe og altså sikrede sig mesterskabet med otte point ned til St. Gallen på andenpladsen. Den schweiziske liga i 2020/21-sæsonen er endnu ikke startet. Det gør den først i den kommende weekend, hvor Young Boys har fornøjelsen af sidste sæsons 7'er i Super League - FC Zürich. I stedet har sommeren stået på afviklingen af sidste sæsons pokalturnering i Schweiz, hvor Young Boys endte med at gå hele vejen og snuppe trofæet med en 2-1 sejr over Basel i finalen.

Endvidere har Young Boys, ligesom FCM, været i én kamp i kvalifikationen til Champions League. Her besejrede Young Boys Kl Klaksvik fra Færøerne med 3-1 på hjemmebane. Målene blev sat ind af sidste sæsons topscorer med 32 liga mål, Jean Pierre Nsame, samt de to fløjspillere Miralem Sulejmani og Nicolas Ngamaleu.

Op til kampen mod FCM har Young Boys forstærket sig med yderligere en offensiv spiller i form af Jordan Siebatcheu, som udlejes fra Ligue 1-klubben Rennes. 24-årige Jordan Siebatcheu har scoret 21 mål og leveret 10 oplæg i 72 kampe for Rennes, som han var reserve for i sidste sæson.

Young Boys-truppen tæller i forvejen masser af andre solide spillere som Christian Fassnacht på højre midtbane og anføreren i forsvaret, 32-årige Fabian Lustenberger. Begge disse profiler er dog i skrivende stund tvivlsomme til opgøret mod FCM.

Spilforslag til odds på FCM - Young Boys

Vi ser et meget tæt opgør for os, som kan svinge begge veje. FCM var ikke imponerende mod SønderjyskE, men de gjorde det godt mod Ludogorets i Bulgarien, og måske finder de et ekstra gear her, hvor det for alvor gælder i Europa. FCMs første kamp i kvalifikationen mod Ludogorets endte med en 1-0 sejr til midtjyderne i Bulgarien, og det var ikke forbi FCM vadede i store chancer. De stod dog super solidt defensivt, og det forventer vi bliver kampbilledet igen her fra FCMs side. Young Boys havde heller ikke nemt ved at lave mange mål i deres første kamp mod en ellers overkommelig modstander fra Færøerne. Young Boys har dog masser af spillere, som kan lave mål i truppen, så FCM skal altså være på vagt overfor schweizernes angreb.

Vi forventer det bliver en taktisk præget forestilling, hvor begge hold for alt i verden skal undgå et nederlag. Som Brian Priske sagde til FCMs hjemmeside efter SønderjyskE-kampen, er det vigtigt at holde 0-0, hvis man ikke kan vinde kampen. Vi forventer, den tankegang overføres til dette opgør. FCM vil formentlig først og fremmest forsøge at stå solidt defensivt, og holde Young Boys væk fra eget mål. Derfor tror vi kampen meget vel kan ende med at blive målfattig og i øvrigt gå i forlænget spilletid.

Udfra disse tanker tænker vi at der er to oplagte spilmuligheder: Under 2,5 mål til odds 1.80 og Uafgjort til odds 3.30. Begge odds er fundet hos Oddset.

Spil hos Oddset*