Annonce:
FC Porto vs Chelsea FC

5. april 2021

FC Porto - Chelsea spilforslag: Kan The Blues leve op til favoritværdigheden?

FC Porto - Chelsea
Kampstart:
Onsdag d. 7. april kl 21:00
TV:
TV3 Sport
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
4.50 3.50 1.85

Spil hos Oddset*

 

FC Porto vs Chelsea optakt

FC Porto og Chelsea tørner onsdag aften sammen i den første af to kvartfinaler i Champions League. Her venter et på papiret interessant møde mellem to mandskaber, hvis sæson i høj grad kan blive reddet af succes i Champions League, efter tingene ikke har flasket sig i den hjemlige liga. 

De to møder mellem FC Porto og Chelsea bliver spillet på neutral grund. Nærmere bestemt på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla, som følge af indrejserestriktioner pga Covid-19. Derfor er der heller ingen af holdende, der kommer til at mærke til en hjemmebanefordel, som efterfølgende kan diskuteres at have en afgørende rolle, hvis et af holdene skulle få lov til at spille i vante omgivelser. 

Chelsea har dog allerede en gang spillet på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i denne sæson. Det skete mod Sevilla i gruppespillet, der blev besejret med 4-0 efter fire scoringer af Olivier Giroud. Sidst Porto spillede her på banen var i 2013/14, hvor klubben tabte med 4-1 til Sevilla. 

Porto og Chelsea har otte gange tidligere stået overfor hinanden i europæisk sammenhæng. Her har Chelsea haft overtaget med fem sejre, mens Porto har vundet to gange. De seneste møder fandt sted med Champions League gruppespillet i 2015/16, hvor Chelsea vandt med 2-0 på Stamford Bridge på scoringer af Willian og et selvmål af Iván Marcano. Det omvendte opgør vandt Porto med 2-1 i Portugal efter scoringer af André André and Maicon. Chelsea vandt efterfølgende gruppen, mens Porto måtte tage til takke med en tredjeplads. 

I alt har seks spillere repræsenteret både Chelsea og Benfica i Champions League. Det drejer sig om Ricardo Carvalho, José Bosingwa, Paulo Ferreira, Raul Meireles, Deco og Hilário. Prominente spillere som Ricardo Quaresma, Maniche og Radamel Falcao har i løbet af deres karriere også spillet i begge klubber, uden dog at have repræsenteret dem begge i Champions Leagie. På træner fronten, har navne som José Mourinho og André Villas-Boas har stået i spidsen for begge klubber. 

 

FC Porto  

FC Porto har to gange tidligere vundet turneringen. Det skete i 1986/87 da turneringen hed Champions Cup og igen i 2003/04 med José Mourinho som manager. 

Siden Champions League blev stiftet i 1994/95 har FC Porto nået frem til kvartfinalerne syv gange. Det er flest af alle klubber udenfor de fem store ligaer, hvor Ajax er de næste på listen med fem deltagelser. Kun en gang i de foregående seks kvartfinaler er det lykkedes for Porto at avancere til semifinalen, det skete i 2003/04, hvor de som nævnt gik hele vejen. 

FC Porto har 10 gange tidligere stået overfor engelsk modstand i forbindelse med europæiske knock-out kampe. Her har man haft et mindre kompleks i det man kun en gang tidligere har spillet sig videre. Det skete i 2004/05, hvor man slog Manchester United med samlet 3-2 i 1/8 finalerne af Champions League. 

I de seneste 13 kampe, hvor Porto har stået overfor engelsk modstand efter gruppespillet har man således kun vundet en enkelt gang (v1-U4-T8). Det skete i 2009/10, hvor man besejrede Arsenal med 2-1 i det første opgør, for sidenhen at tabe med 5-0 på Emirates Stadium. 

I denne sæson har FC Porto nået frem til kvartfinalerne ved at slutte som to'er i gruppespillet efter Manchester City. I 1/8 finalerne slog man Juventus ud på reglen om udebanemål efter forlænget spilletid, efter man vandt 2-1 hjemme og tabte med 3-2 i Torino. 

 

Chelsea

Chelsea er fremme ved kvartfinalerne i Champions League for første gang siden 2013/13. The Blues slog i sidste runde Atletico Madrid med samlet 3-0 efter man vandt gruppe E som ubesejret med fire sejre og 2x uafgjort. 

Chelsea er dermed fortsat ubesejret i denne sæsons Champions League (V6-U2-T0). Kun Manchester City og Bayern München af de resterende hold i kvartfinalerne kan prale med en lignende statistik i indeværende sæson. 

Chelsea har ganske gode erfaringer med portugisisk modstand. De har således vundet ni af deres seneste 10 kampe, hvor de har stået overfor modstandere fra den iberiske halvø (V9-U0-T1). Eneste undtagelse var mod netop FC Porto i Champions League gruppespillet tilbage i 2015/16, som vi tidligere var inde på. 

To gange tidligere har Chelsea stået overfor portugisiske modstand i europæisk sammenhæng fremme ved knock-out fasen. Begge gange er det endt med samlet avancement efter man slog FC Porto med 3-2 i Champions League 2006/07 og Benfica i kvartfinalerne i 2011/12. 

Ni gange tidligere har Chelsea stået i kvartfinalerne ved Champions League. Syv gange har man avanceret til semifinalerne, hvor de eneste undtagelser var mod FC Barcelona i 1999/2000 (samlet 6-4 nederlag) og Manchester United i 2010/11 (samlet 3-1 nederlag)

 

Spilforslag til FC Porto vs Chelsea odds

Det er svært at komme udenom, at FC Porto er store underdogs over to kampe mod Chelsea, hvis man udelukkende kigger på statistikker. Det kan man dog som bekendt ikke, og i denne sæson har Porto i perioder vist spil, der godt kan gøre dem i stand til at drille The Blues. Den samlede sejr over Juventus var ganske imponerende, og trods svingende præstationer i den portugisiske liga, hvor man ligger langt fra topholdet Sporting, så har man vundet de seneste fire kampe. 

Når det er sagt, så bør Chelsea blive en for stund mundfuld, hvor de skal skal være i stand til at snuppe den samlede sejr. Tidligere sæsoners møder mellem portugisiske og engelske hold har vist, at der er en markant niveauforskel på Primeira League i Portugal og Premier League i England.

På trods af et 5-2 nederlag i weekenden mod West Bromwich, der er lige til glemmebogen for Tuchel og Co. så spår vi de snupper en sejr onsdag aften i Sevilla. Porto er uden både Sérgio Oliveira og Mehdi Taremi, som har karantæne og normalt er vigtige spillere for hjemmeholdet. Det bør dog ikke nødvendigvis blive nogen målfest, som det heller ikke har været tilfældet i de seneste syv indbyrdes møder, hvor der højest er faldet tre mål. Vi forsøger os med et spilforslag på en Chelsea sejr + Under 3,5 mål til odds 2.30 hos Oddset. Spilforslaget kan findes under "Kampvinder + mål O/U 3,5 mål". 

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: