Liverpool - Ajax

1. december 2020

Liverpool - Ajax: Kan hollænderne overraske på Anfield?

Liverpool - Ajax
Kampstart:
Tirsdag d. 1. december kl 21:00
TV:
TV3 Sport / Viaplay.dk
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
1.72 4.20 4.25

Spil hos bet365*

Liverpool - Ajax statistik

I den omvendte kamp i Amsterdam i 1. spillerunde af Champions League gruppespillet, vandt Liverpool med 1-0 på et selvmål af Nicolas Tagliafico (35'). Før den kamp havde Ajax og Liverpool kun mødt hinanden i Europa ved én tidligere lejlighed, nemlig i 2. runde af Mesterholdenes Europa Cup i 1966/67, hvor Ajax gik videre med 7-3 samlet efter to kampe.

Liverpools største nederlag i en europæisk turnering kom netop mod Ajax i førnævnte møder tilbage i 1966/67. Liverpool, ledet af legendariske Bill Shankly, tabte med 1-5 i en tæt tåge på Olympisch Stadion i Amsterdam d. 7. december 1966 i den første af de to kampe. Her scorede Johan Cruijf målet til 2-0 for Ajax. Den omvendte kamp i Liverpool en uge senere sluttede 2-2, og her scorede Johan Cruijf begge mål for Ajax, mens Roger Hunt lavede begge for Liverpool.

1-5 nederlaget til Ajax i december 1966 var første gang Liverpool mødte et hollandsk hold i Europa. Siden har The Reds mødt hollandske modstander 14 gange uden at tabe en eneste (V9-U5-T0). I Champions League har Liverpool tidligere spillet tre hjemmekampe mod hollandsk modstand, alle tre PSV, og Liverpool har vundet dem alle: 2-0 i 2006/07 gruppespilllet, 1-0 i 2006/07 kvartfinalerne og 3-1 i 2008/09 gruppespillet.

Dette bliver Liverpools første hjemmekamp mod et hollandsk hold, siden The Reds spillede 0-0 mod FC Utrecht på Anfield i 2010/11 Europa League gruppespillet.

Ajax har vundet to af deres i alt 11 Champions League-kampe mod engelske hold. De slog Manchester City med 3-1 i 2012/13 gruppespillet og i 2018/19 slog de Tottenham med 1-0 i London i den første af to semifinaler (Ajax tabte returkampen 2-3 i Amsterdam og røg ud på reglen om udebanemål).

Ajax' seneste Champions League udekamp i England var en 4-4 kamp mod Chelsea på Stamford Bridge d. 5. november 2019. Ajax var foran 4-1 i det 55. minut, men lukkede tre mål ind i de sidste 11 minutter. Daley Blind og Joël Veltman blev begge udvist i løbet af de 11 minutter.

Optakt: Liverpool kan nøjes med uafgjort mod Ajax

Liverpool er i den situation, at de kan nøjes med ét point her mod Ajax og stadig være sikre på avancement fra gruppen. Liverpool har ni point, mens Ajax og Atalanta begge har syv point. Skulle Liverpool og Ajax spille uafgjort her, vil Liverpool være sikre på at være bedst i det indbyrdes regnskab mod begge klubber (de slog Atalanta 5-2 samlet og vandt 1-0 i Amsterdam). Derfor kan Atalanta og Ajax ikke begge overhale Liverpool i sidste runde, selv om Liverpool - mod forventning - skulle tabe til FCM i Herning.

Atalanta forventes selvfølgelig at hente tre point hjemme mod FCM her i 5. spillerunde. Det vil sende dem på 10 point, men de vil ikke være sikre på avancement, selvom Ajax skulle tabe til Liverpool. Ajax møder nemlig Atalanta på hjemmebane i sidste spillerunde, og da den første kamp mellem Atalanta og Ajax i Italien sluttede 2-2, vil Ajax stadig kunne overhale Atalanta med en hjemmesejr i Amsterdam. 

Spændingen er altså intakt i denne gruppe før denne 5. spillerunde, hvor Liverpool, Atalanta og Ajax alle er i spil til en Top 2 placering. Spændingen vil også være intakt i sidste spillerunde, hvis Ajax formår at vinde kampen her i Liverpool.

Liverpool kommer ind til kampen med et 1-1 resultat ude mod Brighton i weekendens Premier League runde, og sidst de var på hjemmebane tabte de med 0-2 til Atalanta. Ajax er altså alt andet end chanceløse ift. at lave et resultat på Anfield. Ajax har ikke tabt siden 0-1 nederlag til Liverpool i 1. runde, og har tværtimod kørt mere eller mindre alt og alle over på deres vej siden. Hele 38 mål har Ajax lavet i de 8 kampe siden da, så det er en velsmurt målmaskine som kommer til Anfield tirsdag aften.

Spilforslag: Målrig kamp på Anfield

Liverpool er forholdsvis store favoritter, men vi spår en helt åben kamp mellem to gode mandskaber. Ajax kan bestemt godt overraske her og snuppe en sejr, som også Atalanta gjorde det i sidste uge. Vi synes odds 4.25 på Ajax er for godt til ikke at prøve det, når man tænker på den form de er i i øjeblikket. Liverpool har heller ikke set gode ud i de sidste par kampe, og det er værd at huske på, at Liverpool - selv med et nederlag her - stadig vil kunne gå videre fra gruppen med en sejr i Herning over FCM. En sejr i Herning sender Liverpool på 12 point, og Ajax og Atalanta kan ikke begge nå 12 point i de sidste to runder. Det er altså ikke katastrofalt for The Reds, hvis de ender med at tabe denne kamp.

Samtidigt forsøger vi os med et spil på Over 3,5 mål til odds 2.00, selv om den første kamp i Amsterdam for 1,5 måned siden var målfattig. Vi tror nemlig på en voldsomt underholdende kamp med masser af chancer i begge ender.

Spil hos bet365*