Annonce:
Manchester City vs Borussia Dortmund

5. april 2021

Manchester City - Dortmund: Kan Haaland sætte en stopper for The Citizens?

Man City - Dortmund
Kampstart:
Tirsdag d. 6. april kl 21:00
TV:
TV3 Sport
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
1.38 5.00 8.00

Spil hos Oddset*

 

Manchester City vs Borussia Dortmund optakt

Etihad Stadium danner rammen for mødet mellem Manchester City og Borussia Dortmund tirsdag aften, når de to hold tørner sammen i den første af to kvartfinaler i Champions League. Et opgør hvor englænderne er udråbt til store favoritter, men hvor de også har historien imod sig, da de to gange tidligere har stået overfor tysk modstand i en europæisk kvartfinale og tabt. Det skete i 1978/79 i UEFA Cuppen, hvor man tabte med samlet 4-2 til Gladbach. 21 år senere, i 2008/09 tabte man samlet med 4-3 til Hamborg i samme turnering. 

Manchester City og Dortmund tørner sammen for anden gang i de to klubbers historie i europæisk sammenhæng. Tilbage i 2012/13 spillede de to klubber imod hinanden i Champions League gruppespillet, hvor Dortmund endte med at vinde Gruppe D, mens Manchester City sluttede sidst i gruppen. De to indbyrdes kampe endte med 1-1 på Etihad Stadium efter scoringer af Balotelli for City og Marco Reus for tyskerne, mens det omvendte opgør endte 1-0 til Dortmund på Signal Iduna Park efter et mål af Juan Schieber. 

Engelske og tyske hold har fem gange tidligere stået overfor hinanden i Champions League kvartfinalerne, hvor det fire gange er endt med tysk avancement. Eneste undtagelse skete i 2004/05 sæsonen, hvor Chelsea vandt med sammenlagt 6-5 over Bayern München. 

For Dortmunds vedkommende, så de dårlige erfaringer med at stå overfor tysk modstand i en europæisk knock-out fase. I 2015/16 tabte man med samlet 5-4 til Liverpool i Europa League efter Dejan Lovren satte den afgørende scoring ind for The Reds i 91. minut i returopgøret. Tre år senere, i 2018/19 var der ikke den samme spænding, da Tottenham uden de store problmer slog Dortmund ud af Champions League med en samlet 4-0 sejr efter en 3-0 sejr på Signal Iduna Park. 

Den eneste spiller til både at have repræsenteret både Dortmund og Manchester City i Champions League er Ilkay Gündogan. Af andre spillere der har repræsenteret begge klubber kan nævnes Eike Immel, Steffen Karl og danske Niklas Jensen. 

 

Manchester City  

Manchester City er blandt de største favoritter til at gå hele vejen i årets Champions League, men Guardiolas tropper har haft lidt af en forbandelse over sig, når de er nået langt i turneringen. Selvom The Cititzens er nået frem til kvartfinalerne i de seneste fire sæsoner som det eneste hold, så er det også blevet til exit på dette stadie i turneringen i de sidste tre sæsoner, hvor Pep Guardiola har stået i spidsen. I 2017/18 tabte man sammenlagt med 5-1 til Liverpool, mens man året efter tabte på reglen om udebanemål til Tottenham. I sidste sæson blev kvartfinalerne spillet over en enkelt kamp på grund af Corona, og her tabte man med 3-1 til Lyon. 

Derfor venter der en stor psykisk opgave for Pep Guardiola, der kan se sit hold på forhånd være store favoritter til det samlede avancement hos bookmakerne, præcis som det har været tilfældet i de sidste sæsoner. Inden Pep Guardiola trådte til som manager i det engelske havde han ellers syv gange i træk med hhv. FC Barcelona og Bayern München avanceret fra kvartfinalerne i Champions League. 

 Selvom Pep Guardiola ikke har haft nem ved at føre Manchester City videre fra kvartfinalerne, så har den spansk manager en imponernede statistik i forhold til hans alder. Hvis City lykkes med at besejre Dortmund over to kampe, vil han således være den kun fjerde manager i historien, til at spille tre forskellige hold frem til semifinalerne i Champions League. Jose Mourinho (4), Carlo Ancelotti (3) og Louis van Gaal (3) er de andre der har formået at efterleve den præstation. 

Manchester City har indtil videre ikke haft de store problemer i turneringen, hvor de har været i stand til at overføre den gode form fra Premier League. I de seneste syv kampe har englænderne holdt clean sheet, hvilket kun Arsenal (10 kampe i 2005-2006) tidligere har formået at præstere. 

Hjemmeholdet kan ligeledes glæde sig over ikke at have nogle spillere i karantæne. Fernandinho og Joao Cancelo er dog begge i farezonen for ryge i karantæne til returopgøret med et gult kort. 

 

Borussia Dortmund

Mens Manchester City aldrig har vundet Champions League, så vandt Dortmund turneringen tilbage i 1996/97, ligesom de var fremme ved finalen i 2012/13. 

Dortmund har nået kvartfinalerne i Champions League seks gange tidligere i klubbens historie. Tre gange er de gået videre, mens det også er blevet til exit tre gange, hvilket har været tilfældet de seneste to gange klubben har stået i en kvartfinale. I 2013/14 tabte man samlet 3-2 til Real Madrid, mens man i 2016/17 tabte med samlet 6-3 til Monaco. 

Skal gæsterne have succes med at drille forhåndsfavoritterne fra Manchester City, så er det formentlig Erling Haaland man skal sætte sin lid til. Den norske angriber har en imponerende statistik i Champions League med 20 mål i 14 kampe. Den tidligere rekord for at nå 14 mål i turnering stod Harry Kane for med 24 kampe. 

Haaland har også vist forrygende form indtil videre i årets Champions League, hvor han er kommet på tavlen to gange pr kamp i hans seneste fire optrædener, hvor han er startet inde. En ny rekord til listen for den 20 årige angriber, der er den første i historien til at nå den milepæl. På trods af at have siddet ude i to kampe, så har Erling Haaland scoret 10 gange i denne sæsons Champions League, hvilket er fire mål mere end de næste på listen. 

Dortmund kan også sætte en anden rekord tirsdag aften, hvis Youssoufa Moukoko får spilletid i løbet af kampen. Den unge angriber vil være 16 år og 137 dage på kampdagen og han vil i så fald være den yngste spiller nogensinde til at spille en knock-out kamp i turneringen. Den nuværende rekord indehaves af Rayan Cherki med 17 år og 2 dage. 

Erling Haaland vil være i karantæne til returopgøret, hvis han får gult kort i tirsdagens møde. 

 

Spilforslag til Manchester City vs Borussia Dortmund odds

Alt er tilrettelagt til, at Manchester City i år skal bryde deres forbandelse med at ryge ud, når de kommer frem til Champions League kvartfinalerne. På papiret kunne det engelske tophold ikke ønske sig en meget bedre modstander at stå overfor på dette stadie i turneringen, når man ser på hvilke hold der fortsat er med i turneringen. Dortmund har haft store vanskeligheder i Bundesligaen denne sæson, hvor de i skrivende stund ligger på en 5. plads med en alvorlig fare for ikke at kvalificere sig til næste års Champions League. 

Derfor står Edin Terzic også overfor en svær beslutning, når han prioritere hvad der kommer i første række. Der er ingen tvivl om, at hvis Dortmund skal lykkes med at slå Manchester City ud over to kampe, så kræver det en pragtpræstation over 180 minutter, mens englænderne ikke må finde frem til deres høje niveau, som de har ramt i det fleste af forårets kampe. 

For Manchester Citys vedkommende bliver det først og fremmest vigtigt og se om man kan lukke ned for Erling Haaland. Meget af Dortmunds offensive spil går igennem hans fødder, og derfor vil han også være en nøglefigur for gæsterne, hvis de skal have et resultat med fra Etihad Stadium. Vi forventer dog at The Citizens sikrer sig et godt udgangspunkt og snupper sejren i hvad der godt kan blive en målrig affære. Et spilforslag på en Manchester City sejr + Over 2,5 mål står til odds 1.90 hos Oddset, hvilket virker som et fint spil, der skal have gode chancer for at stryge hjem med to holds offensive spillere in mente. 

 

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: