Manchester City - RB Leipzig

14. september 2021

Manchester City - RB Leipzig optakt: 1. runde i Champions League 2021/22

Manchester City tager mod RB Leipzig på Etihad Stadium onsdag d. 15. september i 1. runde af gruppespillet i Champions League 2021/22. Se Manchester City vs RB Leipzig optakt og spilforslag her!

Ambitiøse Manchester City påbegynder endnu et forsøg på at vinde det eftertragtede Champions League trofæ, efter adskillige sæsoner med skuffelse på skuffelse i verdens største klubturnering. I sidste sæson tabte The Citizens - måske lidt overraskende - i finalen til Chelsea i Porto, mens de i de tre sæsoner forinden blev slået ud i kvartfinalerne hvert år. Pep Guardiola har ført City til masser af sølvtøj i England, men kan han bringe trofæet som står højest på klubbens ønskeseddel til Etihad i år?

RB Leipzig er ligeledes en ambitiøs klub, som gerne vil bide skeer med de største på kontinentet. De har ikke haft så mange år på toppen af tysk og europæisk fodbold, grundet klubbens historie, men de nåede dog til semifinalerne i Champions League i 2019/20, hvor de tabte 0-3 til PSG på neutral grund grundet Corona-krisen. I sidste sæson nåede RB Leipzig til 1/8-finalerne, hvor de blev ekspederet ud af Liverpool med to 0-2 nederlag og 0-4 samlet.

Manchester City og RB Leipzig er havnet i lidt af en dynamitpulje sammen med CL-favoritterne fra PSG samt de største underdogs fra Club Brügge. PSG og Man City forventes at snuppe Top 2-placeringerne i gruppen, men RB Leipzig vil forsøge at skabe en overraskelse ved at sende en af de to CL-favoritter ud af turneringen på en tredjeplads. Onsdag aften får vi første fingerpeg om Leipzigs chancer i gruppen.

Spil hos bet365*

Manchester City - RB Leipzig optakt

Se også:

 

 

Odds på Manchester City vs RB Leipzig

Manchester City - RB Leipzig
Champions League 2021/22
1. runde
Kampstart:
Onsdag d. 15. september kl 21:00
TV:
-
Dommer:
Serdar Gözübüyük (HOL)
Assistenter:
Joost van Zuilen (HOL)
Johan Balder (HOL)
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
1.28 5.50 10.00
Over/Under 2,5 mål
1.53 - 2.50
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Manchester City - RB Leipzig odds

Spilforslag:

Onsdagens møde mellem Man City og RB Leipzig bliver det første i historien mellem klubberne i enhver turnering. Men Guardiola og Co. mødte tyske hold hele fire gange i sidste års turnering, og alle fire gange sejrede de. Nemlig med dobbeltsejre over både Mönchengladbach og Dortmund. Fortsætter Man Citys dominans mod de tyske klubber her?

Man City er i hvert fald kæmpe favoritter, og RB Leipzig fik da også en skidt generalprøve, da de blev rundbarberet med 1-4 på eget græs af Bayern München i weekenden. Generelt har RB Leipzig fået en skidt start på sæsonen med kun én sejr og tre nederlag i de fire første ligakampe.

Det er stik omvendt hos City, som har vundet deres tre sidste PL-kampe med 11-0 samlet. Det er altså to hold med vidt forskellige formkurver, og fortsætter tendensen her, kan der vente en ørefigen til tyskerne på Etihad. Sidst RB Leipzig gæstede Manchester tabte de også med hele 5-0 til United, så de har ikke gode minder her fra byen.

Vi tipper Man City -1,5 mål til odds 1.85 hos bet365, og gætter på City vinder 3-0 eller 3-1. 

Spil hos bet365*

 

Manchester City optakt

Forventningerne til Manchester City i årets Champions League er naturligvis store. Ikke siden 2012/13 sæsonen er det slået fejl for Manchester City at avancere fra gruppespillet, og City har i øvrigt ikke tabt i gruppespillet i CL siden september 2018. Siden da er det blevet til 13 sejre og fire uafgjorte i de 17 kampe siden de tabte til Lyon dengang.

Men i år befinder City sig i en hård gruppe som foruden RB Leipzig også indeholder PSG med trekløveret Mbappé, Neymar og Messi. Det bliver en interessant duel om førstepladsen i gruppen, og to finaleværdige gruppekampe mellem Paris Saint Germain og Manchester City. I de indbyrdes opgør skal kampen om førstepladsen formentlig afgøres, men først og fremmest skal City sikre maksimum point i deres fire kampe mod RB Leipzig og Club Brügge.

Man City åbnede sæsonen i Premier League med et skuffende 0-1 nederlag til Tottenham i London, men siden da er det kun gået én vej. Det er blevet til 5-0 sejre mod både Norwich og Arsenal, og senest tog City også en 1-0 sejr ude mod Schmeichels og Vestergaards Leicester City. 

 

RB Leipzig optakt

RB Leipzig har stukket snuden helt frem i de sidste par sæsoner i både Bundesligaen og Champions League, men succestræneren Julian Nagelsmann er nu historie i klubben, og den nye mand ved roret, Jesse Marsch, har ikke fået holdet op i samme gear. I hvert fald ikke fra starten af denne sæson. Marsch har da også indrømmet, at "Die Roten Bullen" måske "ikke er klar til så store udfordringer", som venter forude mod Man City og PSG i Champions League. Dét er i og for sig aldrig et godt tegn, når det kommer fra cheftræneren. 

Resultaterne kunne tyde på, at Marsch har ret i sine bekymringer. RB Leipzig kommer til Etihad med kun 3 ud af 12 mulige Bundesliga-point i sæsonen hidtil. De slog Stuttgart med 4-0 hjemme i 2. runde, men har tabt 0-1 på udebane til Mainz og Wolfsburg og senest blev det til et smertefuldt 1-4 nederlag hjemme til Bayern, som nu har Julian Nagelsmann som cheftræner, i weekenden.

Den seneste statistik er heller ikke med Leipzig. De har tabt tre af deres fire seneste udekampe i Champions League uden at score et eneste mål. I to af disse udekampe tabte de 0-5 på Old Trafford mod Man United og 0-2 på Ferenc Puskas Stadion i Ungarn til Liverpool.

 

Startopstillinger: Manchester City vs RB Leipzig

Manchester City og Pep Guardiola råder igen over Phil Foden og Kevin De Bruyne, som har siddet ude i et stykke tid med skader. Begge spillere er i betragtning til startopstillingen her, men de sad begge på bænken i hele opgøret i weekendens kamp på udebane i Leicester. Spørgsmålet er derfor, om Guardiola er parat til at smide dem ind fra start.

Umiddelbart er den Corona-ramte Zack Steffen Citys eneste fravær, hvis man ser bort fra den fængslede Benjamin Mendy som er sigtet for voldtægt og seksuelle overgreb. 

Hos RB Leipzig får må sandsynligvis ikke Yussuf Poulsen i aktion fra start. Han kom først på banen efter 71 minutter i weekenden mod Bayern, og ser ud til at tabe kampen om en plads i angrebet. Endvidere kan der komme andre ændringer, som f.eks. Lukas Klostermann som måske erstatter Mukiele på højreback og Amadou Haidara får måske også chancen på midten i stedet for Kevin Kampl.

Herunder ses vores forventede startopstillinger i Manchester City - RB Leipzig onsdag d. 15. september 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

Man Citys og RB Leipzigs startopstillinger bliver officielt bekræftet ca. en time før kampstart.

Manchester City
(Forventet)
RB Leipzig
(Forventet)
Ederson Peter Gulacsi
Kyle Walker Lukas Klostermann
Ruben Dias Willi Orban
John Stones Mohamed Simikan
Joao Cancelo Angelino
Rodri Konrad Laimer
Ilkay Gündogan Amadou Haidara
Bernardo Silva Christopher Nkunku
Gabriel Jesus Dani Olmo
Ferran Torres Dominik Szoboszlai
Jack Grealish André Silva

Spil hos bet365*