Napoli vs FC Barcelona

24. februar 2020

Napoli - Barcelona: Ingen Braithwaite på San Paolo

Napoli og Barcelona tørner sammen for første gang nogensinde i en europæisk turnering, når de to hold mødes i Champions Leagues 1/8-finaler d. 25. februar kl. 21:00. Der skrives altså et lille stykke fodboldhistorie på San Paolo i Napoli tirsdag aften, og her skal det blive spændende at se, om hjemmeholdet kan stille noget op mod de spanske forhåndsfavoritter.

Martin Braithwaite rejser med Barcelona-truppen til Italien, men er ikke spilleberettiget. Danske fodboldfans må altså kigge langt efter Braithwaite på San Paolo tirsdag aften, hvor det formentlig i stedet bliver Ansu Fati eller Arturo Vidal som supplerer Griezmann og Messi i Barca-angrebet.

Odds på Napoli vs Barcelona hos Youbet afslører, at Messi og Co. er favoritter før kampstart. Lige nu er der odds 3.30 på Napoli, 3.65 på uafgjort og odds 2.25 på Barcelona. Læs mere om kampen i optakten forneden, hvor vi kommer med vores spilforslag til Napoli vs Barcelona. Kampen vises i dansk TV på 3+.

Spil hos Youbet

Optakt: Napoli vs FC Barcelona

Napoli er klar til knockout-fasen i Champions League for tredje gang i historien. Første gang var i 2011/12 og anden gang i 2016/17, og her røg de begge gange ud i 1/8-finalerne til hhv. Chelsea og Real Madrid. Napoli nåede heller aldrig kvartfinalerne i Mesterholdenes Europa Cup, da de deltog som italienske mestre i slutningen af firserne/starten af halvfemserne.

Napoli kommer dog ind til dette opgør som ubesejret i årets Champions League med tre sejre og tre uafgjorte i gruppespillet, hvor de avancerede via andenpladsen i Gruppe E med ét point færre (12) end Liverpool (13). Napoli slog Liverpool med 2-0 hjemme og spillede 1-1 på Anfield, så de har bestemt vist tænder overfor toppen af poppen i europæisk fodbold i denne sæson. 

Til gengæld har sæsonen i Serie A været til den lunkne side. Her er Napoli p.t. på 6. pladsen i tabellen, men er på vej frem med fire sejre i de fem seneste kampe. De to seneste sejre, 0-1 over Cagliari og 1-2 over Brescia, blev begget hentet på udebane, hvor de også fornyligt besejrede Serie A-topholdet Inter med 0-1 i Coppa Italia. Det går altså generelt godt i øjeblikket for Gennaro Gattusos tropper hjemme i Støvlelandet.

Napoli-træneren får i øvrigt debut som træner i Champions League tirsdag mod Barcelona, og her siger statistikken, at fire trænere tidligere har fået CL-debut med Napoli og ingen har endnu tabt den første kamp.

Kalidou Koulibaly og Fernando Llorente får karantæne i returkampen, hvis de får en advarsel. Begge er dog meldt ude med skader og sygdom. Også Malcuit er skadet, mens Hysaj er tvivlsom. 

Ingen Braithwaite hos Barca i Napoli

FC Barcelona har ikke vundet Champions League siden 2014/15, og trofæet står højt på ønskesedlen i klubben. Spørgsmålet er dog, om det bliver i år. Barca døjer med mange skader i øjeblikket, og har ikke været voldsomt overbevisende i La Liga i denne sæson. Men det ser ud til at blive bedre kamp for kamp under Quique Setiéns ledelse, og Setién har da også en god track-record i europæisk fodbold. Han har nemlig kun tabte én af sine otte europæiske kampe som manager, nemlig et 1-3 nederlag hjemme med Real Betis mod Stade Rennais i sidste sæsons Europa League 1/16-finaler. Med til den statistik hører, at hver eneste af Barcelona seneste 10 cheftrænere vandt deres første Champions League-kamp ved Barcelona-roret. Sidst en Barca-træner ikke vandt sin første CL-kamp med klubben var Louis van Gaal i 1997.

Barcelona har kvalificeret sig til knockout-fasen i 21 ud af 24 Champions League-turneringer. Kun i 1997/98, 1998/99 og 2000/01 kom de ikke videre fra gruppen. I år snuppede også sikkert en plads i 1/8-finalerne med en førsteplads i gruppen foran Dortmund, Inter og Slavia Prag. Barcelona er stadig ubesejret i årets turnering med fire sejre og to uafgjorte. 

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite fik en kanon debut for Barcelona i weekenden, da de sejrede med 5-0 hjemme over Eibar. Trods kun små 20 minutter på banen havde Braithwaite en fod med i spillet ved to af Barcelonas scoringer. Som nævnt indledningsvist får vi dog ikke Braithwaite at se i Napoli tirsdag aften, da han ikke er spilleberettiget i Champions League for Barcelona. 

Det store spørgsmålstegn er altså, hvem der kommer til at danne angreb hos Barca sammen med Messi og Griezmann. Noget kan tyde på, at det bliver midtbanespilleren Arturu Vidal, som startede på positionen i weekendens sejr over Eibar. Men også Ansu Fati er i spil til at starte inde.

Barca er uden Jordi Alba, Sergi Roberto, Luis Suarez og Ousmane Dembele, som alle er meldt skadet. Sergio Busquets og Nélson Semedo får karantæne i returopgøret med en advarsel i kampen.·

Spilforslag: Barcelona-sejr i Napoli

Napoli har scoret på hjemmebane i 19 ud af 20 Champions League-kampe i historien, og er nu ubesejret i deres seneste syv hjemmekampe i turneringen. Det er altså, historisk set, et stærkt hjemmehold i Champions League, og selv om Napoli også har gjort det bedre i Serie A i de seneste kampe, tror vi mest på Barcelona-sejren her.

Da Barca tidligere på sæsonen gæstede Inter med et reservehold, vandt catalanerne alligevel med 1-2 i Italien, og det giver os også tro på, at Barcelona kan vinde her, selv om angrebet måske er en anelse svækket i øjeblikket. Weekendens 5-0 sejr, og de seneste resultater generelt, vidner om at Barcelona er på vej op i gear, og vi tror de bliver for stor en mundfuld for napolitanerne. 

Vi synes odds 2.25 er fint betalt på en Barcelona-sejr hos Youbet, og det bliver vores spilforslag til Napoli vs Barcelona.

Spil hos Youbet

Napoli vs FC Barcelona historie

Dette bliver det første møde nogensinde mellem Napoli og FC Barcelona i en europæisk turnering. De to hold mødtes dog i to pre-season testkampe i USA i begyndelsen af denne sæson. Den første, i Miami, vandt Barca med 2-1 på mål af Sergio Busquets og Ivan Rakitic, mens også Samuel Umtiti kom på tavlen med et selvmål i Barcas eget målnet. Den anden kamp, to dage senere i Michigan, vandt Barca med 4-0 på to mål af Luis Suarez, og et enkelt mål af både Griezmann og Dembele. 

De sidste to gange Barcelona har stået overfor italienske modstandere i Champions Leagues knockout-kampe, er det blevet til exit for catalanerne. Juventus vandt over Barca med 3-0 samlet i kvartfinalerne i 2016/17, og Roma slog Barca ud i kvartfinalerne i 2017/18 på reglen om udebanemål. Generelt har Barcelona dog godt fat i de italienske mandskaber, og kun Real Madrid (37) har vundet flere sejre over italienske hold i Europa end Barcelona (31).

I gruppespillet i årets Champions League vandt Barca også over italienske Inter to gange. Begge 2-1 sejre ude og hjemme. Sidste gang Barca vandt tre sammenhængende sejre over italienske hold i Europa var i 2004-2006, hvor de vandt fire i træk.

Napoli har derimod ikke gode erfaringer med spanske hold i Europa. I fem af seks tidligere knockout-kampe mod spanske hold, er det blevet til exit for Napoli, inkl. de sidste fire. Sidst Napoli eliminerede et spansk hold i Europa var med 6-1 samlet over Valencia i 1992/93 UEFA Cup 1. runde. Napoli har ikke vundet i de sidste seks kampe mod spanske hold (V0-U2-T4), siden de slog Villareal på udebane med 0-2 i december 2011.

Som ekstra bonus info kan det nævnes, at Diego Maradona spillede for både Napoli og Barcelona i sin karriere. Efter to sæsoner hos FC Barcelona skiftede han til Napoli i 1984, hvor han blev verdens dyreste fodboldspiller med et prisskilt på omkring 80 mio. kroner. I sine syv sæsoner i Napoli var Maradona med til at sikre Gli Azzurri deres to eneste Serie A-mesterskaber i historien (i 1987 og 1990) og klubbens eneste europæiske trofæ: UEFA Cuppen i 1989.

Spil hos Youbet