PSG vs Barcelona

10. april 2024

PSG - Barcelona spilforslag: Champions League-kvartfinale

PSG tager mod Barcelona i Paris i den første Champions League-kvartfinale mellem de to klubber onsdag d. 10. april kl. 21.00.

Når de franske mestre tager mod de spanske mestre i den første af to kampe om en plads i Champions League-semifinalerne, bliver det en speciel oplevelse for PSG-cheftræneren Luis Enrique som genforenes med sin gamle klub fra Catalonien. 

I 1/8-finalerne slog PSG Real Sociedad samlet med 4-1, mens Barcelona sejrede med 4-2 over de italienske mestre fra Napoli. 

PSG og Barcelona har en lang indbyrdes Champions League-historik mellem sig, og har tidligere mødt hinanden 12 gange i turneringen. Senest var i 2021 i 1/8-finalerne, hvor PSG sejrede med 5-2 samlet takket været en 4-1 sejr på Nou Camp. Så PSG vandt sidst, men historisk har det været helt lige med fire sejre til hver og fire uafgjorte.

Optakt: PSG vs Barcelona

Kampstart:
Onsdag d. 10. april kl. 21:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Betting Partner: bet365
1 X 2
1.90 3.80 3.75
Spil hos bet365*

 

PSG

I Frankrig cruiser Paris Saint-Germain videre mod klubbens 12. mesterskab, men det er, som altid fristes man til at sige, Champions League-trofæet det gælder om. PSG's eneste store trofæ på kontinentet var en sejr i Cup Winners Cup tilbage i 1996, og CL-trofæet står altså højt på ønskelisten. Det har klubben nemlig aldrig vundet, og den tabte finale i 2020 gør sikkert stadig ondt på ejerne i den franske storklub.

PSG kan i øvrigt stille sig op i en række af franske klubber som har været i finalen i Europas fremmeste turnering uden at vinde. Før PSG har også Reims, St. Etienne og Monaco været i finalen uden at vinde, og kun Marseille - tilbage i 1993 - har været i Champions League-finalen og vundet den. Den sejr blev dog overskygget af en bestikkelsesskandale, men det er en anden snak.

I spidsen for PSG står Luis Enrique som har en stor fortid som spiller og træner hos gæsterne fra FC Barcelona. Det er ni år siden nu, at Enrique løftede CL-trofæet med FC Barcelona, og nu er spanieren måske på vej til at ende PSG's CL-trofætørke. Enrique føler sig overbevist om, at franskmændene kan slå Barcelona over to kampe, men selv om PSG er favoritter hos bookmakerne til at gå videre over to kampe, er det alligevel på Barcelona at presset må være størst, mener Luis Enrique:

"Der er intet pres på os i Champions League. Barca har vundet turneringen fem gange, og vi har aldrig løftet pokalen. Jeg er sikker på, at lysten til at vinde turneringen er større hos os, men presset er på dem", sagde Enrique til klubbens eget medie forleden. Det kan man så være enig eller uenig i. 

I weekenden spillede PSG kun 1-1 hjemme mod Clermont, bundproppen i Ligue 1, som nærmest mirakuløst var foran indtil det 85. minut. Mbappé var startet ude og kom først ind efter 67 minutter, hvorefter der gik små 20 minutter inden han fik serveret en assist til Goncalo Ramos' sene udligning. 1-1 mod bundproppen forlængede PSG's stime af ubesejrede kampe til i alt 27 på tværs af alle turneringer.

 

Barcelona

FC Barcelona er tilbage i kvartfinalerne i Champions League for første gang siden den corona-hærgede 2019/2020 sæson, hvor catalanerne blev skilt af med 2-8 af Bayern München.

Efter en sæson, hvor helhedsindtrykket af Barcelona har efterladt noget at ønske sig, er der for alvor kommet gang i det catalanske fodboldflagskib. Og alt der skulle til, for at få gang i løjerne, var tilsyneladende en opsigelse fra cheftræner Xavi. For efter Barcelona tabte 3-5 til Villarreal i januar, og Xavi derefter sagde sin stilling op med udgangen af denne sæson, har Xavis mandskab gået 11 kampe uden nederlag, og altså også sendt Napoli på porten med en forrygende 3-1 sejr hjemme i Barcelona efter 1-1 på italiensk grund.

I La Liga har Barcelona fem clean sheets i træk og vundet fire af de fem kampe. Siden 3-1 sejren over Napoli har Barca slået Atletico Madrid 3-0 ude og Las Palmas 1-0 hjemme. 

Den gode stime i La Liga til trods er Barcelona stadig et godt stykke efter Real Madrid i toppen, og det dufter ikke just af et mesterskab til Barca. Men man skal aldrig sige aldrig, og PSG ved måske bedst af alle, at man ikke skal afskrive Barcelona på noget som helst tidspunkt. For hvem husker ikke det mirakuløse Barca-comeback mod PSG tilbage i 2017, hvor 4-0 til PSG blev vendt på hovedet med 6-1 hjemme i Spanien?

Den seneste dyst mellem PSG og Barca faldt dog ud til fransk fordel i endnu et historisk display, da Barcelona sagde farvel til Messi med et 2-5 nederlag til PSG i 1/8-finalerne i 2021. Nu er det måske Barcelonas tur til at ødelægge kommende Real Madrid-spiller Kylian Mbappés farvel i Paris, ved at sende franskmændene ud i mørket?

 

PSG vs Barcelona spilforslag

Siden Barcelona sidst var i aktion d. 30. marts, har PSG været ude i to hårde kampe i Ligue 1 og den franske pokalturnering, så umiddelbart er der ingen tvivl om, hvem der har de mest friske ben. Omvendt kan det også være en fordel for PSG, at man netop har holdt kampformen ved lige, mens Barcelonas seneste kamp af betydning ligger halvanden uge tilbage i tiden.

PSG hvilede også adskillige nøglespillere i ligakampen i weekenden, så der bør også være kræfter nok hos hjemmeholdet til at stå distancen. 

Vi var vidner til to voldsomt underholdende Champions League-kvartfinaler tirsdag aften, som bød på i alt 10 mål og to uafgjorte kampe. Mens vi tror det bliver lidt mere målfattigt her, på baggrund af to stærke forsvar, ser vi også gode muligheder for at denne kamp ender uden en vinder.

Vi skyder på 1-1 som resultatet og spiller uafgjort til odds 3.90 under forbedrede odds på kampen hos bet365.

Spil hos bet365*