Annonce:
Real Madrid vs Liverpool FC

5. april 2021

Real Madrid - Liverpool: The Reds favoritter i CHL kvartfinale

Real Madrid - Liverpool
Kampstart:
Tirsdag d. 6. april kl 21:00
TV:
TV3+
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
2.70 3.50 2.55

Spil hos Oddset*

 

Real Madrid vs Liverpool optakt

To af de historisk største klubber i Europa står overfor hinanden i Champions League kvartfinalerne, når Real Madrid og Liverpool tørner sammen. Det første møde finder sted i Madrid tirsdag aften, hvor oddsene indikerer, at The Reds er favoritter til og løbe afsted med sejren. Opgøret spilles på Alfredo di Stéfano Stadium, der har fungeret som hjemmebane for Real Madrid i år, hvor Bernabeu er under istandsættelse. 

Real Madrid og Liverpool har seks gange tidligere mødt hinanden i europæisk sammenhæng. Hver hold står noteret for tre sejre, hvor de seneste tre kampe er faldet ud til spaniernes fordel. Taber Liverpool igen tirsdag aften, vil de tangere deres stime på fire nederlag i træk til en modstander i europæisk sammenhæng, der blev sat mellem 1984 og 2010 mod Benfica. 

Det seneste møde mellem Real Madrid og Liverpool fandt sted d. 26. maj 2018 i Champions League finalen. Her vandt Los Blancos med 3-1 efter scoringer af Karim Benzema (51') og Gareth Bale (63', 83'). Sadio Mané (55') stod for englændernes mål i hvad der blev Cristiano Ronaldos sidste betydningsfulde kamp for Real Madrid. 

Real Madrid har fire gange tidligere stået overfor engelsk modstand i kvartfinalerne ved en europæisk turnering. Alle fire gange er det lykkedes dem at hente en samlet sejr. Første gang var i 1984/85 med en 1-0 sejr over Tottenham, siden hen slog man Manchester United med 3-2 i 1999/2000, mens man igen vandt med samlet 6-5 over Manchester United ved Champions League i 2002/03. Slutteligt vandt man i 2010/11 med samlet 5-0 over Tottenham i Champions League. 

Liverpool har aldrig stået overfor engelsk modstand i en kvartfinale ved en europæisk turnering. I sidste sæson stod de dog også overfor spansk modstand i 1/8 finalerne, hvor Atletico Madrid var for stor en mundfuld med et nederlag på samlet 4-2 efter forlænget spilletid i returopgøret på Anfield. Et opgør, der af de fleste nok vil blive husket som den sidste kamp inden Corona epidemien, hvor der var fyldt med tilskuere på lægterne. 

Zidane og Klopp, som der står overfor hinanden tirsdag aften er to managers, der har en særdeles skarp statistik, når de kommer til at avancere fra knock-out fasen. Zinedine Zidane har således avanceret i 13 ud af 14 runder, hvor han har stået i spidsen for Real Madrid, mens Jürgen Klopphar en statistik på 12 ud af 13 gange med Liverpool i hans tid som manager for The Reds. 

Xabi Alonso, Álvaro Arbeloa, Fernando Morientes, Jerzy Dudek og Michael Owen har alle repræsenteret både Real Madrid og Liverpool i Champions League. Af andre spillere der har trukket begge klubbers trøjer over hovedet kan nævnes spillere som Steve McManaman, Fabinho, Nicolas Anelka, Antonio Núñez og Nuri Sahin. Rafael Benitez er den eneste manager, der har stået i spidsen for begge klubber. 

 

Real Madrid   

Real Madrid kan med rette beskrives som kongerne af Champions League. Los Blancos har således vundet turneringen 13 gange tidligere (med tiden hvor det hed Champions Cup), hvilket er hele seks gange mere end AC Milan, der med syv titler er det næste hold på listen. 

De seneste tre gange Real Madrid er nået frem til kvartfinalerne har de siden hen endt med at vinde turneringen. Det skete både i 2015/16, 2016/17 og 2017/18. De seneste to år er spanierne røget ud i 1/8 finalerne. 

Real Madrid er som nævnt normalt et svært hold at stå overfor, når man kommer så langt hen i turneringen. I 12 ud af 13 tilfælde hvor Los Blancos har stået i kvartfinalerne, er det endt med avancement til semifinalerne. Den eneste undtagelse var mod Monaco tilbage i 2003/04 sæsonen. 

Real Madrid er kommet på tavlen i deres seneste 24 hjemmekampe i forbindelse med Champions League knock-out fasen. Sidste gang det ikke lykkedes at få scoret, var mod Barcelona tilbage i 2010/11 sæsonen, hvor catalanerne vandt med 2-0 på Bernabeu. 

Karim Benzema bliver formentlig en vigtig mand for Real Madrid, hvis de skal spille sig forbi Liverpool. Franskmanden har gode minder med The Reds i Champions League, som han har scoret imod i alle hans tre tidligere optrædener. Dermed er det kun Galatasaray (5) som Benzema har scoret flere mål i mod i Champions League sammenhæng. 

Real Madrid må undvære Carvajal, Valverde og Sergio Ramos. Zidane kan dog glæde sig over at have Casemiro tilbage efter endt karantæne. Ferland Mendy er i fare for at i karantæne, hvis han får et gult kort i opgøret. 

 

Liverpool

Liverpool står noteret for seks Champions League/Champions Cup titler. Kun Real Madrid (13), AC Milan (7) og Bayern München (6) har vundet turneringen ligeså mange gange som The Reds. 

Liverpool har stået i syv tidligere kvartfinaler ved Champions League. Fem gange har man avanceret til semifinalerne, hvor de to undtagelser faldt med Leverkusen i 2001/02 (samlet 4-3 nederlag) og Chelsea i 2008/09 (samlet 7-5 nederlag).

Kun Manchester City (7) har holdt flere clean sheets end Liverpool (6) i denne sæson. Liverpool har ikke holdt så langt clean sheets i den samme sæson i Champions League siden 2006/07 (7) hvor de vandt turneringen. 

The Reds sluttede øverst i gruppespillet, hvor de bl.a. var i gruppe med FC Midtjylland. I 1/8 finalerne slog de RB Leipzig med samlet 4-0. 

James Milner, Jordan Henderson og Georginio Wijnaldum vil ryge i karantæne til returopgøret, hvis de får gult kort. 

 

Spilforslag til Real Madrid vs Liverpool odds

Både Real Madrid og Liverpool har en lang og stolt tradition når det kommer til Champions League. Denne succes er ikke blevet mindre med hhv. Zinedine Zidane og Jürgen Klopp som managers for de to klubber, og det skal derfor blive spændende at se, hvem der trækker det længste strå i den duel. 

På papiret er Liverpool favoritter til at avancere over to kampe. Man må dog aldrig afskrive Real Madrid på forhånd når man snakker Champions League. Los Blancos har som tidligere nævnt avanceret fra kvartfinalerne i 12 ud af de forgangne 13 gange, hvor de er nået denne fase af turneringen, hvilket gør dem til en svær modstander at stå overfor med deres erfaring. Tabet af Sergio Ramos kan dog vise sig at blive tung for Los Blancos, der dermed mister deres måske mest rutinerede mand i disse opgør.

Vi tror på en tæt affære, hvor det meget vel kan blive på Anfield i næste uge at tingene skal afgøres. Real Madrid kommer ind til opgøret med fire sejre i træk, mens gæsterne har vundet deres seneste tre. Det er derfor to formstærke mandskaber som mødes, og det er svært at se nogle af holdene gå fra banen uden at komme på måltavlen. Vi forsøger os derfor med to spilforslag til opgøret, det første går på kampen ender uafgjort til odds 3.50, mens vi også forsøger os med et spilforslag på begge hold scorer til odds 1.60. Begge spil er fundet på Oddset hos Danske Spil. 

 

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: