Sevilla vs Chelsea

1. december 2020

Sevilla - Chelsea: Direkte duel om førstepladsen i Gruppe E

Sevilla - Chelsea
Kampstart:
Onsdag d. 2. december kl 21:00
TV:
TV3 Sport / Viaplay 
Betting Partner: LeoVegas Sport
1 X 2
2.85 3.50 2.58

Spil hos LeoVegas Sport*

Sevilla - Chelsea statistik

Sevilla og Chelsea tørner sammen for kun anden gang i de to klubbers historie, efter det omvendte opgør på Stamford Bridge. Her spillede holdene 0-0. 

Sevilla og Chelsea er de sidste to års vindere af Europa League turneringen (Sevilla 2019/20, Chelsea 2018/19). 

Sevilla har kun tabt en enkelt af deres seneste 10 europæiske møder mod et engelsk mandskab (V5-U4-T1). Et 2-0 nederlag til Leicester i Champions League tilbage i 2016/17 sæsonen. 

Chelsea har på den anden side kun været i stand til at hente en sejr i deres seneste 11 kampe mod spanske modstandere (V1-U6-T4). En 2-1 sejr over Atletico Madrid i Champions League tilbage i 2017. 

I alt har Chelsea stået overfor spansk modstand 20 gange på udebane, og her er det blevet til fire sejre (V4-U8-T8). Alle fire sejre er desuden blevet vundet med cifrene 2-1.

Både Sevilla og Chelsea har sikret sig videre avancement fra Gruppe E inden de sidste to runder. En evt. vinder af onsdagens kamp vil sikre sig en titel som gruppevindere i Gruppe E inden sidste runde. 

Det er femte gang ud af seks mulige, at Sevilla kvalificerer sig videre fra Champions League gruppespillet. Den nuværende stime på fire kampe uden nederlag er en tangering af deres hidtidige rekord, som er sat i 2009/10 (V3-U1-T0) og 2016/17 (V3-U1-T0).   

Chelsea har avanceret sig fra gruppespillet i 16 ud af 17 tidligere Champions League kampagner. Fem gange tidligere har holdet gået igennem de første fem kampe uden et nederlag - senest i 2014/15 sæsonen. 

Optakt: Formstærke mandskaber kæmper om førstepladsen 

Både Sevilla og Chelsea kommer ind til onsdagens møde på Estadio Ramón med en god formkurve. For Sevillas vedkommende, er det blevet til fem sejre i træk på tværs af La Liga og Champions League, mens Chelsea er ubesejret i deres seneste 11 kampe, inklusiv seks sejre i deres seneste syv kampe. 

Sevilla besejrede i weekenden Huesca med 1-0 på udebane ved en sen scoring af En Nesyri. Sejren har sendt Sevilla op på 5. pladsen i La Liga med to kampe i hånden ift. flere af de andre hold. I Champions League har det sydspanske hold gjort rent bord siden åbningskampen på Stamford Bridge. Senest var man ikke uheldige med at snuppe sejren i Rusland mod Krasnodar, da man skulle frem til 95. minut, før Munir El Haddadi kunne score et forløsende mål til slutresultat 2-1. Sejren betyder, at man med en sejr over Chelsea onsdag vil sikre sig førstepladsen i Gruppe E. 

Det bliver dog formentlig ikke nogen nem opgave mod The Blues, der har vist en opadgående formkurve igennem hele sæsonen. Frank Lampards tropper er således ubesejret i deres seneste 11 kampe, og selvom man skuffede en smule ved at spille 0-0 mod Tottenham i weekenden, så er man at finde på trejdepladsen i Premier League. Ligesom Sevilla har man gjort rent bord med tre sejre i de seneste tre Champions League kampe, hvor man heller ikke var uheldige med at få fuld udbytte senest mod Rennes. Her skulle man frem til 91. minut før Giroud sikrede Chelsea alle tre point i en 2-1 sejr. 

Sevilla må se bort fra Acuna, Escudero og Suso til onsdagens møde. Hos gæsterne Chilwell stadig på skadeslisten, mens Pulisic og Havertz forventes at være tilbage igen. Begge hold vil formentlig stille stærk til start, selvom både Lopetegui og Lampard kan tænkes at skåne nogle af de spillere, der har fået mest spilletid her i efteråret.  

Spilforslag: Tæt opgør venter i Sevilla 

Både Sevilla og Chelsea er inde i et tæt kampprogram, der byder på kampe med tre-fire dages mellemrum. Det kan komme til at spille ind, selvom førstepladsen er i spil her, hvor en evt. vinder af opgøret vil være sikre på at slutte som gruppevindere.  

Spørgsmålet er her, for hvilket af de to mandskaber en sejr vil betyde mest. Både Sevilla og Chelsea er som bekendt inde i en god formkurve, hvor en sejr kan bygge videre på det momentum. Vi tror dog ikke for alvor, at det bliver to hold, der kommer til at kaste sig nådesløst frem offensivt, for at jagte sejren. Det omvendte opgør endte i en taktisk affære med 0-0, og det er ikke utænkeligt, at vi kan få det samme kampbillede igen. 

Chelsea kommer ind til opgøret med kun to indkasserede mål i deres seneste ni kampe. Til gengæld var holdet i aktion sent søndag aften, mens Sevilla har haft en dags mere pause siden deres kamp mod Huesca. Det ligner et tæt og formentlig også målfattigt opgør, med mindre begge hold vælger at slippe tøjlerne, ovenpå at avancement allerede er sikret. Vi hælder dog til det første, og finder oddset på et uafgjort resultat og en gentagelse af det første møde som et flot spil. Selvom begge hold helt sikkert gerne vil afgøre tingene inden sidste runde, så bør hovedfokus være på ligaen for både Sevilla og Chelsea. 

Vi forsøger os med odds 3.50 på kampen ender uafgjort hos LeoVegas som vores spilforslag til mødet mellem Sevilla og Chelsea.   

Spil hos LeoVegas Sport*