Shakhtar Donetsk - Real Madrid

30. november 2020

Shakhtar Donetsk - Real Madrid: Zidane og Co. kan avancere med en sejr

Shakhtar Donetsk - Real Madrid
Kampstart:
Tirsdag d. 1. december kl 18:55
TV:
TV3 Sport / Viaplay.dk
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
8.00 5.50 1.33

Spil hos bet365*

Shakhtar Donetsk vs Real Madrid statistik

I den omvendte kamp tidligere i gruppespillet vandt Shakhtar med 3-2 over Real Madrid på Estadio Alfredo Di Stefano i Madrid d. 21. oktober. Her stillede Shakhtar med et reservespækket mandskab, da klubben var ramt af mange Corona-afbud. Tetê (29'), Raphaël Varane (33' selvmål) og Manor Solomon (42') scorede målene for Shakhtar, mens Luka Modric (54') og Vinícius Júnior (59') scorede for Real Madrid. Vinícius Júniors mål var det hurtigste af en indskifter i Champions League nogensinde, da han scorede kun 14 sekunder efter han kom på banen.

Shakhtar kan nu blive den femte klub som vinder begge kampe mod Real Madrid i en Champions League sæson. Ajax (1995/96), FC Bayern München (1999/2000), Juventus (2008/09) og CSKA Moskva (2018/19) har gjort det før.

Før denne sæson har Shakhtar og Real Madrid kun mødt hinanden i Europa to gange. Det var i 2015/16 Champions League gruppespillet. Rafael Benitez' Real Madrid vandt 4-0 på Bernabeu (hattrick af Cristiano Ronaldo og et mål af Benzema) og 4-3 i Ukraine, hvor Real Madrid også var foran 4-0.

Shakhtar har i alt stået overfor spanske modstandere 12 gange på hjemmebane, og har kun vundet to kampe. Fire uafgjorte og seks nederlag. De to sejre kom over FC Barcelona (2-0) i 2004/05 CL og Real Sociedad (4-0) i 2013/14 CL.

Real Madrid har tabt én af syv udekampe i Ukraine (inkl. Sovjetunionen-tiderne). Det var et 0-2 nederlag mod Dynamo Kiev i 1998/99 CL kvartfinalerne, hvor Real Madrid tabte 1-3 samlet over to kampe. 

Optakt: Real Madrid kan sikre avancement med en sejr

Stillingen i Gruppe B er den, at Mönchengladbach toppen gruppen med 8 point, Real Madrid har 7 point, Shakhtar Donetsk 4 point og Inter 2 point. Shakhtar er altså pisket til at hente en sejr her, hvis de vil spille sig á point med Real inden sidste runde. Real Madrid kan derimod gå videre til 1/8-finalerne med en sejr.

Shakhtar er på andenpladsen i den ukrainske liga, hvor de stadig er ubesejret efter 11 kampe (6-5-0). Men de kommer ind til dette opgør med back-to-back nederlag mod Mönchengladbach på samlet 0-10. De tabte 0-6 hjemme og 0-4 ude til Gladbach, og der skal altså ske forbedringer, hvis de skal have tre point med fra denne kamp.

Real Madrid er 2-1-1 i Champions League, hvor de senest slog Inter med 2-0 i Milano. Til gengæld er de ikke super godt kørende i La Liga, hvor de er uden sejre i de sidste tre kampe. De tabte 1-4 i Valencia og spillede 1-1 i Villareal op til kampen mod Inter i sidste uge, og i denne weekend tabte de med 1-2 hjemme til Alaves. Det efterlader Real Madrid på en fjerdeplads i La Liga, hvor de er 5-2-3 for de første 10 kampe i sæsonen.

Spilforslag: Real Madrid vinder med to mål

Real Madrid er store favoritter til odds 1.33 på 1X2-markedet, og det forstår man godt, når man tænker på Shakhtars to seneste kampe som er tabt med 0-10 samlet mod Gladbach. Ikke desto mindre viste Shakhtar dog, at de kunne overraske Real Madrid, da de vandt den omvendte kamp med 3-2 i Madrid.

Det er svært at finde gode argumenter for en Shakhtar sejr, når man tænker på de to Gladbach-kampe, men Real Madrid er altså en skygge af sig selv i øjeblikket, hvilket nederlaget i weekenden til Alaves også understreger. Selvfølgelig bør Real Madrid kunne vinde denne kamp, og spørgsmålet er måske kun, hvor stort de vinder. Guleroden er nemlig en plads i 1/8-finalen, og det gælder for Real Madrid om at sikre avancement her. Skulle man tabe til Shakhtar, kan man nemlig risikere at ryge helt ud af Champions League i sidste runde, hvis Real taber hjemme til formstærke Gladbach.

Der er ikke meget værdi i et spil på Real Madrid-sejr uden handicap, for odds 1.33 er næsten ikke værd at røre ved. Til gengæld ser vi gode chancer for, at Real Madrid kun vinder med et par mål. Gladbach kørte Shakhtar midtover i de to sidste CL-runder, men de er også langt bedre kørende offensivt, end Real Madrid er i øjeblikket. Derfor forventer vi ikke, at Real Madrid på samme måde tromler henover ukrainerne. En sejr bør de dog kunne få i hus.

Uafgjort (Real Madrid -2) giver odds 4.33, og det bliver vores spilforslag til kampen. Dermed er der gevinst, hvis Real vinder med 2-0, 3-1, 4-2 etc.

Spil hos bet365*