Arsenal vs Tottenham logo

30. september 2022

1/10: Stort Premier League program inkl. Arsenal vs Tottenham

Lørdag d. 1. oktober byder Dagens Spilforslag på kampe fra Premier League og La Liga. Heriblandt London-derbyet mellem Arsenal og Tottenham. Se spilforslag til de udvalgte TV-kampe her!

Oktober måned er for mange klubbers vedkommende en af de travleste måneder i kalenderåret med kampe i ligaen, pokalturneringen og Europa. Fodboldelskere kan derfor se frem til mange timers underholdning og de kan kun vente til den første dag på måneden, før der venter et spækket kampprogram. Lørdagens program byder på kampe fra alle de store europæiske ligaer, men i denne artikel retter vi vores primære fokus på Premier League, med en enkelt afstikker til La Liga, hvor Sevilla og Atletico Madrid tørner sammen. 

I Premier League er der på denne første lørdag i oktober hele syv kampe på programmet. Det starter tidligt, for allerede kl. 13:30 venter dagens, på papiret, største kamp, når Arsenal og Tottenham tørner sammen med Emirates Stadium. Begge klubber har fået en god start på den nye sæson og kommer formstærke ind til opgøret, hvilket betyder at vinderen af opgøret vil tage førstepladsen i tabellen. 

Kl 16:00 skal både Chelsea og Liverpool i aktioner, når de møder hhv. Crystal Palace og Brighton. Begge klubber kæmper for at hægte sig på de andre tophold efter en skuffende start på sæsonen, så der er ikke råd til pointtab mod klubber, hvor man på papiret er favoritter. 

Kl. 18:30 skydes både West Ham vs Wolverhampton og Sevilla vs Atletico Madrid i gang. Vi er klar med spilforslag til begge opgør i denne artikel nederst på siden. 

I Dagens Spilforslag til lørdagens kampe har vi fundet alle spilforslag hos bookmakeren bet365.dk.

Spil hos bet365*

Få overblik over lørdagens TV-kampe og spilforslag her:

  • 13:30 Arsenal - Tottenham
  • 16:00 Crystal Palace - Chelsea
  • 16:00 Liverpool - Brighton
  • 18:30 West Ham - Wolverhampton
  • 18:30 Sevilla - Atletico Madrid

 

Arsenal - Tottenham

Kampstart: 13:30
TV: TV3 Max
Spilforslag: Uafgjort - Odds 3.92 @ bet365*

Der er både topkamp og ‘North London Derby’ på programmet, når Arsenal og Tottenham brager sammen på Emirates Stadium lørdag eftermiddag. I forskel til tidligere sæsoner, så er begge mandskaber med fremme på de sjove placeringer i denne sæson, hvor Arsenal topper Premier League efter syv kampe, der har kastet 18 point af sig, mens lokalrivalerne fra Tottenham blot er 1 point efter på rækkens 3.plads.

Med til historien hører dog, at begge klubber har haft en overkommelig startprogram. Derfor bør drømmene om at udfordre Manchester City i titelræset ikke for alvor være til stede hos andre end de mest inkarnerede fans. Begge klubber har ligeledes europæisk fodbold at tænke på, hvor Arsenal deltager i Europa League, mens Tottenham er med i det fineste selskab.

For Arsenals vedkommende har sæsonen budt på seks sejre i syv kampe, hvor det eneste nederlag faldt i 6. spillerunde mod Manchester United (1-3). Det eneste af 'The Big Six' holdene som The Gunners har mødt indtil videre i sæsonen, hvorfor det også skal blive interessant at se dem, når de står overfor en stærk modstander igen i Tottenham. Man kan dog ikke tage fra Arsenal, at de har set stærke ud og spillet godt, med Gabriel Jesus som den der har skilt sig mest positivt ud med fire mål og tre assists. 

Tottenham er sammen med Manchester City det eneste ubesejrede hold i Premier League. Spurs står noteret for fem sejre og to x'er i de første syv opgør. Ligesom hos Arsenal er sejrene dog kommet i hus mod relative bløde modstandere, mens de uafgjorte kampe er faldet mod West Ham og Chelsea, der på papiret er stærkere hold. Derfor skal det også blive spændende at se, hvordan Tottenham griber tingene an, når de står overfor en stærkere modstander lørdag eftermiddag. 

Med en landskampspause de forgangne uger har man haft god tid til at forberede sig på dette opgør. Begge klubber har dog haft en del spillere ude på landsholdsaktioner, så det kan ikke fortænkes at Arteta og Conte kommer til at rotere en smule i startopstillingen. En staropstilling hvor Arsenal med sikkerhed må undvære Zinchenko, Smith Rowe, Reiss Nelson og Mohamed Elneny, der er på skadeslisten. Hos Tottenham mangler Ben Davies og Lucas Moura, mens Hugo Lloris og Dejan Kulusevski er tvivlsomme. 

Arsenal har ikke tabt en hjemmekamp til Tottenham siden 2010 (V7-U4-T0). Bliver 2022 året hvor der bliver lavet om på den statistik? Der skal noget ekstraordinært til fra Tottenhams side, og vi har vores tvivl, om de er i stand til dette, da statistikkerne har vist at der i disse 'North London Derby' er stort forskel på at spille ude og hjemme. Når det er sagt, så er oddset på en Arsenal sejr nede omkring to, hvilket virker i den lave ende. Det kan blive tæt og en taktisk affære, som det oftest har for vane at være i disse derbies, derfor forsøger vi os med uafgjort til odds 3.92 hos bet365. 

Spil hos bet365*

 

Crystal Palace - Chelsea 

Kampstart: 16:00
TV: TV3 Sport
Spilforslag: Chelsea - Odds 1.87 @ bet365* / Chelsea 0.0 kort - Odds 2.025 @ bet365*

En andet sted i London, nærmere bestemt på Selhurst Park, spilles der et par timer efter ‘North London Derby’ et andet møde mellem to klubber fra den engelske hovedstad. Det sker når Crystal Palace får besøg af London i en kamp, hvor hjemmeholdet kæmper for at holde stregen under sig, mens The Blues kæmper for at spille sig ind i top seks. 

Umiddelbart ligner Chelsea på papiret favoritter, men gæsterne kommer ind til opgøret med en ny træner ved roret, efter at Graham har overtaget trænersædet fra Thomas Tuchel. Tyskeren blev fyret på trods af Chelsea vandt den seneste kamp med 2-1 hjemme over West Ham. Det var dog ikke nok til at overbevise ledelsen om at han skulle fortsætte ovenpå en sæsonstart, der kun har kastet 10 point af sig i seks kampe, mens man i Champions League kun står noteret for et point efter to kampe. 

Den tidligere Brighton træner Graham Potter har gjort det godt på sydkysten hos The Seagulls og hvor klubben har gjort store fremskridt de senere år. Presset er dog en helt anden i en klub som Chelsea, og her skal det altså blive interessant at se, om han kan levere varen i et trænersæde, der historisk har vist sig hurtig at blive varm ved den mindste smule modgang. 

Crystal Palace er kun noteret for en enkelt sejr i sæsonen (V1-U3-T2). Ligeledes har man tabt de seneste de indbyrdes opgør mod Chelsea inklusiv fire kampe på Selhurst Park, så der venter dem en stor opgave lørdag eftermiddag. Vi forventer at se en trodsreaktion hos Chelsea spillerne og med små to uger sammen med truppen, så bør Graham Potter allerede nu haft mulighed for at implementere nogle af hans ideer hos spillerne. Odds 1.87 på en Chelsea sejr hos bet365 lokker her. 

Både Crystal Palace og Chelsea har i denne sæson modtaget 12 gule kort. Samtidig hev Chelsea tre gule kort i deres seneste indbyrdes møde her på banen, hvor The Eagles kun ragede et enkelt kort til sig. I alt har Crystal Palace kun fået tre gule kort i de seneste fire møder mod Chelsea på Selhurst Park, så vi forsøger os med en kort-variant, hvor vi spiller Chelsea 0.0 kort til odds 2.025 hos bet365. Her er der gevinst hvis Chelsea får flest kort i kampen, mens indsatsen kommer retur ved lige mange kort. 

Spil hos bet365*

 

Liverpool - Brighton

Kampstart: 16:00
TV: TV3 Max
Spilforslag: Liverpool -1,5 (AH) - Odds 2.03 @ bet365*

Liverpool har haft en svær sæsonstart og er placeret på en noget uvant 8. plads inden weekendens kampe. The Reds har noteret sig for ni point i seks kampe (V2-U3-T1), hvilket normalt ikke er hverdagskost for den sejrsvante klub, der er udråbt som førsteudfordre til at vippe Manchester City af pinden. 

Inden landskampspausen spillede Liverpool 0-0 mod rivalerne fra Everton i et opgør, hvor man trods stor dominans ikke formåede at få bolden ind bagved Pickford. Trækker man 9-0 sejren over Bournemouth ud af ligningen, så er det kun blevet til seks mål for Liverpool i fem kampe, hvilket vidner om en offensiv, der ikke har leveret på samme niveau som sidste sæson.

Darwin Nunez viste lovende takter i hans første kampe i den røde trøje, men en længere karantæne efter hans røde kort mod Joachim Andersen og Crystal Palace har forårsaget, at den uruguayanske landsholdsangriber ikke for alvor har fundet rytmen endnu. En hjemmekamp mod Brighton kan blive et afsæt til at komme tilbage på måltavlen, i hvert fald fik han scoret mod Canada forleden i en landskamp for Uruguay, så det bør være en angriber der vender tilbage til Liverpool med selvtillid. 

Liverpool møder et Brighton mandskab, der har gjort det over alt forventning i sæsonens indledning, hvor de er noteret for 13 point i seks kampe med en målscore på 11:5. Det rækker til en øjeblikkelig 4. plads, men spørgsmålet er, hvordan man reagerer ovenpå at have mistet Graham Potter som cheftræner fra den ene dag til den anden.

Er truppen gearet til at spille med i toppen, eller var det Potters fortjeneste? Og kan italienske Roberto de Zerbi på nogen måde gøre andet end at skuffe ovenpå sådan en start fra The Seagulls? Spørgsmålene er mange og vi får de første spørgsmål lørdag eftermiddag, men det er svære arbejdsbetingelser for Zebi og Brighton manskabet med et opgør på Anfield. 

Liverpool er på papiret store favoritter og har kun tabt en af deres seneste 12 møder mod Brighton. Samtidig har Jürgen Klopp haft god tid til at få vendt de spillemæssige problemer med en landskampspause. Vi ser ikke andet end en sikker Liverpool sejr her, derfor forsøger vi os med Liverpool -1,5 til odds 2.03 hos bet365. 

Spil hos bet365*

West Ham - Wolverhampton

Kampstart: 18:30
TV: TV3+
Spilforslag: Under 2,5 mål - Odds 1.68 @ bet365*

Lørdagens sene Premier League opgør spilles på London Stadium, når West Ham tørner sammen med Wolverhampton. To hold der begge kæmper for at finde tilbage på sporet ovenpå en tung sæsonstart, hvor man ligger og roder rundt i den nederste del af tabellen. Vi er ikke vant til at se hverken West Ham eller Wolverhampton i bunden af tabellen, men med hhv. fire og seks point er de to klubber placeret som nummer 18 og 17 i tabellen. Selvom det er tidlig på sæsonen, så er det næppe noget man ikke taler med store bogstaver i og omkring klubberne. 

West Ham spiller med i Conference League, hvilket presser David Moyes til at gøre brug af hele truppen og rotere. Der er dog ingen tvivl om at Premier League har højest prioritet hos The Hammers, der næppe får en bedre mulighed for at komme tilbage på sejrssporet end mod Wolves, der kun har vundet en af deres seneste 14 kampe i ligaen. 

Gæsterne har skiftet stort ud i forsvaret op til denne sæson og må til opgøret tilmed undvære Nathan Michael Collins, der har karantæne. Der presser Bruno Lage til at stille med en ny formation i forsvaret, der ikke øger chancerne for succes til gæsterne. Til portugiserens fordel skal dog nævnes, at Wolverhampton har været solide i defensiven på trods af deres placering, hvor det "kun" er blevet til syv indkasserede mål. 

Problemet har været i angrebet, hvor man med kun tre scoringer er det hold i ligaen sammen med West Ham, der har scoret færrest mål. Til at løse det problem har man hevet en ganske erfaren målscorer ind i truppen i form af Diego Costa, der kan få debut til dette opgør. Selvom Costa på papiret er en prominent tilførelse til truppen, så har den 33 årige angriber ikke scoret mere end fem mål i en sæson siden 2016, så ved første øjekast bør West Ham kunne holde snor i spanieren, hvis Lage vælger at starte med ham inde. 

West Ham og Wolverhampton snitter hhv. 1,7 og 1,4 mål pr kamp i sæsonen, hvilket gør dem til to af de tre mest målfattige hold i Premier League. Begge hold vil jagte en sejr her, men det skriger af en taktisk kamp, hvor vi ikke kan forvente poleret angrebsfodbold og mange mål. Odds 1.68 på under 2,5 mål virker fint betalt på London Stadium. 

Spil hos bet365*

Sevilla - Atletico Madrid

Kampstart: 18:30
TV: TV2 Sport X
Spilforslag: Uafgjort - Odds 3.24 @ bet365*

Vi slutter lørdagens program af i det spanske, hvor der venter lidt af en lækkerbisken, når Sevilla med Thomas Delaney og Kasper Dolberg i truppen får besøg af Atletico Madrid. 

Hjemmeholdet har fået alt andet end en god start på sæsonen, hvor Lopetegui må sidde på randen af en trænerfyring. Kun en sejr i seks kampe taler sit tydelige sprog om problemerne for den sydspanske klub, der heller ikke ligefrem har imponeret i Champions League, hvor man har tabt 0-4 hjemme til City og spillet 0-0 mod FCK i parken. 

Derfor ligner det også en svær opgave, når Atletico Madrid gæster Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Simeones mandskab sluttede på en 3. plads i fjor og selvom man 'kun' er placeret på en 6. plads i La Liga denne sæson, så ser situationen trods alt noget bedre ud end hos hjemmeholdet. 

Fem af de seneste otte indbyrdes møder mellem Sevilla og Atletico Madrid er endt uden en vinder. Vi forventer også det bliver tæt denne lørdag aften mellem to klubber, der begge kæmper en smule med tingene. Det skal blive interessant at se om Lopetegui finder plads til de to danskere efter et par gode præstationer for Danmark mod Frankrig i den forgangne uge, men uanset om der er danskere eller ej på banen, så bør Sevilla kunne bruge et point som situationen er lige nu. 

En defensiv og taktisk affære skal have gode chancer for at ende ud i en pointdeling. Uafgjort til odds 3.24 får et skud herfra. 

Spil hos bet365*