Dagens Spilforslag

16. november 2023

16/11: Slovakiet - Island spilforslag

Landskampspausen er over os, og det har betydet et stærkt begrænset udvalg af kampe i TV i begyndelsen af ugen. Men heldigvis begynder der at ske mere i de disse dage, og Danmark skal bl.a. i ilden i morgen i Parken i topopgøret mod Slovenien i EM 2024-kvalifikationen.

Det er et opgør, hvor Danmark endegyldigt kan kvalificere sig til EM næste sommer med en sejr. Men mindre kan måske også gøre det. Vi følger selvfølgelig op med optakt og spilforslag til Danmark vs Slovenien i løbet af fredagen.

I dag kigger vi mod Slovakiet hvor Island kommer på besøg.

 

Spilforslag: Slovakiet - Island

Slovakiet kan sikre sig pladsen ved EM 2024 med bare et enkelt point, når Island kommer på besøg i Bratislava i aften kl. 20.45. Kampen kan ses på TV2 Sport X.

Stillingen er nemlig som følger:

1. Portugal - 24 point
2. Slovakiet - 16 point
3. Luxembourg - 11 point
4. Island - 10 point
5. Bosnien-Hercegovica - 9 point
6. Liechtenstein - 0 point

I de seneste fem kampe har Slovakiet slået Liechtenstein to gange, tabt til Portugal to gange og senest slået Luxembourg med 1-0. Sejren over Luxembourg var ekstremt vigtig, for den sendte slovakkerne fem point fri af Luxembourg i kampen om andenpladsen, og derfor er et enkelt point her mod Island nok.

Island skal derimod vinde. Islændingene har haft en lidt skuffende EM-kval indtil nu, hvor de bl.a. har tabt i Luxembourg og Bosnien. De point mangler Island nu. De har dog fået syv af de sidste ni point med to sejre og en uafgjort i de sidste tre kampe som alle er spillet på Island. Her blev det først 1-0 over Bosnien, 1-1 mod Luxembourg og 4-0 over Liechtenstein. Igen skuffede Island altså mod Luxembourg.

Island har ikke kun brug for en sejr - de har også brug for at vinde med alt andet end 1-0. Fordi en 2-1 sejr til Slovakiet i den omvendte kamp på Island betyder, at de vil være bedst H2H med tre point mellem landene. 1-0 vil altså ikke være nok for Island til at kunne nå noget. Vinder Island derimod 2-1, vil de have fordelen med en bedre målscore.

Vi tror dog ikke målscore eller H2H kommer i spil her, for vi har mest fidus til at Slovakiet afgør dysten med en forholdsvis sikker hjemmesejr. Slovakiet vandt trods alt også på Island i de to landes første kamp af betydning i historien, og hjemme i Bratislava med EM-billetter på spil, forventer vi Slovakiet kommer stærkt ud. Island har haft det svært på fremmed græs i kvalifikationen indtil nu, og selv om Island faktisk vandt en venskabskamp her i Slovakiet i 2008, tror vi ikke det hjælper dem meget denne gang. 

Slovakiet til odds 1.75 bliver vores første spilforslag. Derudover forsøger vi os med et spil på en målrig kamp. Bookmakerne har forventninger om en målfattig affære, der der er odds 2.07 på Over 2,5 mål. Da Island er pisket til at angribe og vinde mere end 1-0, forventer vi at de satser offensivt tidligt i kampen. Det kan meget vel ende ud i en underholdende kamp med mål i begge ender. Vi skyder på at Slovakiet igen vinder 2-1.

Begge spilforslag er fundet hos bet365*. Se odds på alle dagens EM-kvalifikationskampe hos bookmakeren.