Manchester City vs Burnley

17. marts 2023

18/3: Spilforslag til Premier League & FA Cuppen

Lørdag d. 18. marts byder på kampe fra både Premier League og FA Cuppen. Læs med herunder, hvor vi bringer spilforslag til lørdagens tre TV-kampe fra det engelske. 

Tingene spidser til i både Premier League og FA Cuppen, hvor vi er fremme ved hhv. 28. spillerunde og kvartfinalen. 

I Premier League er der to TV-kampe på programmet lørdag d. 18. marts, når først Southampton og Tottenham brager sammen kl. 16.00, inden Chelsea og Everton mødes på Stamford Bridge kl. 18.30.

Kl. 18.45 går det løs i FA Cuppen, hvor den første kvartfinale mellem Manchester City og Burnley finder sted på Etihad Stadium. Kan gæsterne på nogen måde overraske og spille sig videre?

Læs med herunder, når vi ser nærmere på spilforslag til odds på TV-kampene fra lørdagens program i Premier League og FA Cuppen. 

 

Southampton vs Tottenham

TV: TV3 Max
Tid: 16:00

Southampton kæmper en hård kamp i bunden af Premier League tabellen, hvor klubben øjeblikkeligt er placeret på en sidsteplads med 22 point. Der er dog fortsat kun to point op til den rigtige side at stregen for hjemmeholdet, hvorfor ingenting fortsat er afgjort. Ikke desto mindre er der ingen tvivl om tre point vil lune i tabellen lørdag eftermiddag, når Tottenham gæster St' Mary Stadium i det sydlige England. 

Det ligner dog unægtelig en svær opgave, da Tottenham indtager en 4. plads efter en sejr på 3-1 over Nottingham Forest i sidste weekend. Sejren betyder at Spurs fortsat er to point efter Manchester United på 3. pladsen, hvorfor der er hård kamp om kunne snuppe det sidste sæt medaljer, efter at Arsenal og Manchester City har sat sig solidt på de to øverste pladser. 

Mens Tottenham har haft en uge til at forberede sig frem mod denne kamp, så forholder det sig anderledes for Southampton, der onsdag var i aktion mod Brentford. Her led man et 2-0 nederlag på eget græs i en uskøn præstation, hvor man aldrig for alvor fik lagt tryk på Thomas Franks mandskab. Nederlag var samtidig nummer otte ud af 13 mulige på hjemmebane i denne sæson, hvilket gør Southampton til det klart dårligste hjemmehold i Premier League. 

På den anden side plejer Tottenham også at have problemer når de spiller på udebane. Således har gæsterne tabt tre af deres seneste fire kampe væk fra Tottenham Hotspur Stadium i ligaen. Det er tilmed kun lykkedes Tottenham at vinde én af de seneste fem møder mod Southampton på udebane (V1-U2-T2). 

Begge hold har hårdt brug for point i hver deres ende af tabellen. Bookmakerne har gæsterne som klare favoritter, hvilket ikke er så underligt når man ser på stillingen i tabellen. Alligevel har Tottenham det med at have et lavt bundniveau og hvis det bliver tilfældet igen her, så skal det ikke være utænkeligt at Southampton kan drille dem. 

Vi satser på en tæt og målfattig kamp. Hjemmeholdets seneste fem kampe i ligaen er endt med højest to scoringer, mens seks af de seneste syv kampe for Tottenham på tværs af alle turneringer også er endt med to eller færre scoringer. 

Odds 1.84 på under 2,5 mål virker derfor flot betalt hos bet365. 

 

Spil hos bet365*

 

Chelsea vs Everton

TV: TV3 Sport
Tid: 18:30

Lørdagens sene Premier League møde finder sted mellem Chelsea og Everton på Stamford Bridge. Her venter der ligesom dagens første møde et opgør om vigtige point for især gæsterne, der også kæmper en hård kamp i bunden af tabellen.

Everton er inden weekendens kamp placeret som nummer 15 i tabellen med 25 point, og selvom det er blevet til fire point i de seneste to kampe for Sean Dyches tropper, så er der fortsat kun et enkelt point til nedrykningsstregen, hvorfor der venter nogle spændende kamp i den kommende periode.

Der venter dem formentlig en svær kamp på Stamford Bridge, hvor de står overfor et hjemmehold, der kommer ind til kampen med tre sejre i træk. Graham Potters tropper har (endelig fristes man til at sige) sat en stime af sejre sammen, hvilket har gået udover hhv. Leeds, Dortmund og Leicester i de seneste kampe. Desværre for Chelsea rykker det ikke det store i tabellen, hvor man fortsat er helt nede på en 10. plads med hele 11 point op til Tottenham på den sidste adgangsgivende Champions League placering. 

Derfor kræver det formentlig en samlet sejr i Champions League, hvis der skal indløses en billet til europæisk fodbold i den kommende sæson. Her er man til gengæld iblandt de sidste otte hold, hvor der venter to kampe mod Real Madrid i april måned. Med exit fra FA Cuppen betyder det, at Chelsea kan holde fokus på ligaen i den kommende periode, hvorfor der også bør være fuld fokus på mødet mod Everton. 

Her kan Chelsea glæde sig over at Everton normalt har det utrolig svært når de gæster Stamford Bridge. The Toffees har således ikke vundet de seneste 32 gange de har besøg banen her, hvor vi skal helt tilbage til 1994 for at finde den seneste sejr. Vi forventer heller ikke at det bliver denne gang gæsterne får noget med fra London med tanke på hjemmeholdets opadgående formkurve. 

Vi tipper en Chelsea sejr til odds 1.51 hos bet365. 

Spil hos bet365*

 

Manchester City vs Burnley

TV: See
Tid: 18:45

Sikke en kamp vi var vidner til i midtugens Champions League, hvor Manchester City blæste Leipzig ud af Etihad Stadium med et 7-0 nederlag, hvor Erling Haaland var den store figur med fem scoringer i kampens første time. 

Om Erling Haaland bliver sparet til lørdagens kamp mod Burnley er uvist, men det vil ligne Pep Guardiola at rotere en del i truppen, selvom vi er fremme ved kvartfinalen, hvor de fleste hold vil stille med det stærkest mulige hold. Hjemmeholdet råder dog over en stærk trup og selvom det skulle vise sig at nogle af de bærende profiler starter på bænken, så vil det formentlig være et Manchester City hold der går ind til opgøret som kæmpe favoritter.

I de seneste fire sæsoner har de lyseblå fundet vej til minimum semifinalen i FA Cuppen og igen i år er de bookmakernes største favoritter til at gå hele vejen. Skulle det alligevel lykkes for Burnley at skabe sensationen, vil det være første gang siden 1974, at gæsterne er at finde blandt de sidste fire hold i turneringen. 

Burnley spiller til dagligt i den næstbedste række Championship, hvor The Clarets gør en god figur i indeværende sæson. Med ni kampe tilbage har man opbygget et forspring på intet mindre end 19 point ned til Middlesbrough på tredjepladsen, hvorfor det for alvor lugter af et comeback til Premier League i den kommende sæson. 

Burnley er anført af Vincent Kompany på trænerbænken, der har haft en lang og flot karriere i Manchester City, hvor han spillede det meste af sin karriere fra 2008 til 2019. Derfor vil der formentlig være en ganske god stemning iblandt både spillere og trænere til opgøret, hvor det kan diskuteres hvor stor en værdi der kan hives ud på den rene hjemmesejr, der i skrivende stund står til odds 1.18. 

Det er dog svært at komme udenom at det vil være en gigantisk overraskelse, hvis ikke The Citizens ender med at trække sig sejrsrigt ud fra opgøret. Burnley har en skrækkelig statistik mod de lyseblå, hvor de har tabt de seneste 10 indbyrdes møder med en samlet målscore på 34-1. 

De to klubber har stået overfor hinanden i FA Cuppen på Etihad Stadium i hhv. 2017 og 2018, hvor det endte 4-1 og 5-0 til Manchester City. En gentagelse kan sagtens blive tilfældet igen, men mindre kan også gøre det. Vi satser på en kontrolleret indsats fra hjemmeholdet i et opgør, hvor vi ikke regner med at dommer John Brooks får travlt med at lange advarsler afsted.

Vi tipper Manchester City + U4 kort til odds 1.70 hos bet365 under "byg-væddemål" funktionen. 

 

Spil hos bet365*