Manchester City vs Manchester United

30. september 2022

2/10: Derbies i både Superligaen og Manchester

Søndag d. 2. oktober byder på derby i Manchester mellem City og United, men også i Superligaen er der flere derbies og et brag mellem FCK og AGF.

Superligaen er for alvor tilbage denne første søndag i oktober, hvor fire af de seks kampe i 11. spillerunde løber af stablen. Der er selvfølgelig et interessant brag i Parken kl. 18:00 mellem FC København og AGF, landets to største byers fodboldflagskibe. Men tidligere på dagen venter der også tre derbies i Superligaen; to i Jylland og et i Hovedstaden.

Kl. 14:00 er der nemlig Slag om Midtjylland, når ærkerivalerne FC Midtjylland og Viborg tørner sammen i Herning, og samtidig fløjtes der op i et østjysk derby mellem Silkeborg og AC Horsens. Kl. 16:00 er der så derby i Storkøbenhavn, når Brøndby tager mod Lyngby på Vestegnen. 

Vi har selvfølgelig fokus på alle fire Superliga-kampe i Dagens Spilforslag, hvor vi også kigger på et derby kl. 15:00 i Manchester mellem The Citizens og The Red Devils.

Spilforslag søndag d. 2. oktober 2022:

  • 14:00 FCM - Viborg
  • 14:00 Silkeborg - AC Horsens
  • 15:00 Manchester City - Manchester United
  • 16:00 Brøndby - Lyngby
  • 18:00 FCK - AGF

 

FC Midtjylland vs Viborg FF

Kampstart: 14:00
TV: TV3 Sport
Spilforslag: Uafgjort (FCM -1) - odds 3.60 @ Oddset*

På de midtjyske kanter er dette en af sæsonens vigtigste kampe, men dog måske mest for gæsternes fans, som virkelig har et horn i siden på "storebror" fra Herning. I Viborg bryder man sig nemlig på ingen måde om fusionsklubben fra Ikast/Herning som har sat sig tungt på den midtjyske fodboldtrone i de seneste årtier, og derfor er dette en kamp, som alle i og omkring Viborg FF meget gerne vil vinde.

FC Midtjylland vil selvfølgelig også gerne have de tre point. Der er nemlig seks point op til Viborg på tredjepladsen for FCM, som ligger nede på en skuffende syvendeplads før starten på 11. spillerunde. Men selv om FCM ikke har fået nogen prangende start på Superligaen, kan de dog glæde sig over at de har vundet de to seneste kampe med 5-1 over Lazio og 2-1 over FC København. Så Ulvene kommer altså ind til det midtjyske derby med fornyet tro på tingene under den nye træner, Albert Capellas. 

Men der venter nok en svær kamp for FC Midtjylland her, for Viborg er som nævnt på tredjepladsen i Superligaen, og har gjort det over alt forventning i denne sæson. De Grønne fra Domkirkebyen er kun tre point fra Randers i toppen, og der er ingen tvivl om, at Viborg vil føle de har chancen for at lave et resultat i Herning. 

Det er dog også et Viborg-hold, som har solgt ud af guldet på det seneste. Først røg Christian Sørensen til FC København, og nu har Viborg også solgt den flyvende hollænder Justin Lonwijk til Dynamo Kiev i en rekordhandel for klubben. Eftersigende er det et salg, som kaster 15 millioner kroner af sig. 

Om Viborg kan fortsætte de gode takter efteråret ud, må tiden vise. Det er et par prominente profiler, klubben har sagt farvel til. 

Generelt er det to klubber, som har leveret gode resultater i de seneste kampe. Viborg har vundet tre af de fire sidste Superliga-kampe og fået 10 ud af 12 mulige point i de fire opgør. Senest fik de kun 0-0 hjemme mod Brøndby, men havde bestemt chancerne, særligt i 1. halvleg, til at score mål nok til at vinde kampen.

Vi forventer et tæt opgør med alt den intensitet og dramatik et rivalopgør normalt byder på. Derfor tror vi også det ender med at blive tæt til det allersidste. Vi tror dog FCM trækker det længste strå og hiver en spinkel sejr i land. Derfor spiller vi Uafgjort (FCM -1 mål) til odds 3.60 hos Oddset, hvor der er gevinst, hvis Ulvene vinder 1-0, 2-1, 3-2 etc.

Spil hos Oddset*

 

Silkeborg vs AC Horsens

Kampstart: 14:00
TV: Canal 9
Spilforslag: SIF + BHS (Nej) - odds 2.85 @ Oddset*

Med under 50 km fra Silkeborg til Horsens kan man godt kalde dette for et derby i det østjyske, selv om der ikke eksisterer nogen nævneværdig rivalisering mellem Silkeborg og AC Horsens. Udover en kort geografisk afstand mellem byerne, er det også tæt mellem klubberne i tabellen. Kun to point adskiller nemlig Silkeborg på fjerdepladsen fra AC Horsens på sjettepladsen.

Silkeborg har tabt en stribe kampe på det seneste, bl.a. med 3-2 i Randers i seneste spillerunde, men de kom tilbage på sporet med en 3-0 sejr over Næstved i pokalen onsdag aften. Det var ikke nogen nem pokalsejr at få i hus, for Næstved er et stærkt 1. divisionshold, som ikke havde tabt på hjemmebane i noget nær halvandet år. Derfor var det en rigtig fin sejr for Kent Nielsen og Co., og samtidig fik Nicklas Helenius også hul på målbylden igen i pokalkampen.

Spørgsmålet er dog, hvor mange mål Silkeborg får lavet her mod Horsens. Den Gule Fare har efter 10 kampe en målscore på 10-9, så de spiller altså normalt nogle målfattige kampe. Horsens står rigtig solidt defensivt, men mangler nok "lidt" i angrebet. Derfor forventer vi også en kamp, hvor Silkeborg kommer til at være spilstyrende uden at score et hav af mål, mens vi ser gode chancer for, at AC Horsens må gå fra banen på JYSK Park uden at score. Vi tror ganske enkelt ikke gæsterne kommer til at være særlig meget på bolden på kunstgræsset i Silkeborg, og Silkeborg skal nok få prikket en enkelt eller to ind over de 90 minutter plus det løse.

Vi byder ind på at Silkeborg hiver en sejr i land med clean sheet, og derfor spiller vi Silkeborg vinder uden modstanderen scorer til odds 2.85 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Manchester City vs Manchester United

Kampstart: 15:00
TV: See
Spilforslag: Under 4,5 kort - odds 1.66 @ Bet365*

Der er Manchester derby på programmet, når Manchester City hjemme på Etihad Stadium får besøg af Manchester United søndag eftermiddag kl. 15:00. Her skal Eriksen og Co. på en stor opgave, og hvis man stoler på bookmakernes odds, så venter der The Red Devils en meget svær opgave i kampen om at få point med hjem. Oddset på en City sejr står i skrivende stund i odds 1.33, mens gæsterne er oppe at give pengene 7.50 igen hos bet365. 

Manchester City er sammen med Tottenham det eneste hold i Premier League, derf fortsat er ubesejret efter de første syv runder. 17 point har Pep Guardiolas tropper samlet sammen og det rækker til en øjeblikkelig 2. plads med et point færre end Arsenal. Med Tottenham på á point er det dog tæt i toppen, så en sejr over rivalerne vil lune i det samlede regnskab for The Citizens, det vandt de to indbyrdes opgør i sidste sæson med samlet 6-1 (4-1 hjemme & 2-0 ude). 

Trods nederlag i de to første runder, så har gæsterne fra Manchester United fået en god start på sæsonen, efter de fire seneste kampe alle er vundet. Det rækker en øjeblikkelig 5. plads, men med en kamp i hånden i forhold til flere af konkurrenterne omkring dem i tabellen.

 En af årsagerne til den gode start på sæsonen er dansk, nemlig i Christian Eriksen, der har fået fuld tillid fra hollandske Ten Haag, efter han kom til klubben i sommers. Ten Haag har givet danskeren en startplads i samtlige Premier League-kampe indtil videre i sæsonen og Eriksen har leveret med flere gode præstationer. Efter en landskampspause hvor Eriksen også har leveret et par gode præstationer, især senest mod Frankrig inde i Parken, så bør han også være at finde i startopstillingen på Etihad, hvor han må forvente en travl eftermiddag på midtbanen. 

Begge hold døjer med et par enkelte skader. Hos City sidder Stones og Laporte i forsvaret ude med skader, mens United mangler Dubravka, Martial og Brandon Williams. Derudover er både Maguire og Rashford meldt tvivlsomme til derbyet. 

Michael Oliver er sat på til at være dommer til opgøret. En særdeles rutineret mand, der normalt ikke er bleg for at lægge en hård linje i de store kampe. I denne sæson har Oliver uddelt 3,33 kort pr. kamp, mens tallet i sidste sæson var nede på 3,15 kort.

De seneste fire indbyrdes møder mellem City og United har kun budt på samlet ni gule kort, så selvom der er tale om et derby, så bliver der sjældent spillet med en hadsk stemning i opgørene. Kan City samtidig dræbe spændingen ved at lukke opgøret allerede i første halvleg, så bør muligheden for få kort til søndagens opgør være gode. Vi forsøger os med under 4,5 kort til odds 1.66 hos bet365. 

Spil hos Bet365*

Brøndby vs Lyngby

Kampstart: 16:00
TV: 6eren
Spilforslag: Brøndby -1 mål - odds 2.75 @ Oddset*

Der er bundopgør på Brøndby Stadion, når de blågule på 10. pladsen tager mod bundproppen Lyngby. Selv om Brøndby ligger til i den tunge ende, er det dog værd at hæfte sig ved, at de trods alt har 10 point, og at der kun er fire point op til AC Horsens på sjettepladsen. Brøndby kan derfor tage et stort skridt mod Top 6 med en sejr her, så presset er selvfølgelig på hjemmeholdet.

Presset er dog også på gæsterne, for Lyngby har indtil videre kun skrabet tre point sammen i 10 kampe. Et pointsnit på 0,3 pr. kamp lyder ligeså dårligt, som det reelt er, og hvis ikke Lyngby snart får styr på sagerne, vil de med statsgaranti rykke ud af Superligaen til sommer.

Senest mod OB tabte Lyngby igen med 0-2 hjemme, og her var det - som det har været gentagende gange i sæsonen - igen på personlige fejl og dårligt forsvarsspil, at fynboerne fik lov at score to gange. Først forærede Adam Sørensen OB bolden og skabte en omstilling, som Mads Frøkjær sparkede ind på lang afstand. Igen så Lyngby-keeper Kikkenborg alt for passiv ud i situationen, og han burde have gjort mere ved det langskud. Ved OBs andet mål var Kikkenborg forsvarsløs, da Marcel Rømer klokkede rundt i det og igen forærede OB en 100% chance. 

Det kan godt være, at Lyngby vil en masse på bolden, og at de faktisk spiller noget udmærket offensivt fodbold, men de scorer stadig alt for få mål, og forsvaret og målmanden koster mål stort set hver eneste uge. Det varsler altså ikke lovende før en svær udekamp i Brøndby. Godt nok var Brøndby heller ikke prangende i 0-0'eren i Viborg sidst, men her skabte Brøndby trods alt deres chancer mod et virkelig godt spillende Viborg-hold. 

Brøndby på hjemmebane bør kunne spille sig til adskillige store chancer mod det her Lyngby-forsvar, og med den åbenlyse mangel på kvalitet i Lyngby-målet, bør det også kaste flere scoringer af sig. Vi tror Brøndby vinder denne kamp komfortabelt og med mindst to overskydende mål.

Derfor spiller vi Brøndby -1 mål handicap til odds 2.75 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

FC København vs AGF

Kampstart: 18:00
TV: 3+
Spilforslag: FCK - odds 1.77 @ Oddset*

FC København har fået ny cheftræner, og Jacob Neestrup får sin debut i det nye job her mod AGF. Man må forvente et toptændt FCK-mandskab, for nu skal der for alvor ske noget. Det er dog ikke sikkert, at FCK - rent formationsmæssigt - ændrer på meget, men vi forventer alligevel et FCK-hold, som kommer stærkt ud til denne hjemmekamp i en tæt på udsolgt Parken.

Senest led FCK et 2-1 nederlag i Herning til FC Midtjylland, men Løverne spillede faktisk en rigtig, rigtig fin kamp og både kunne og burde have fået point med hjem. Hvis de kan tage noget af det samme med ind til kampen mod AGF, venter der gæsterne en svær kamp.

AGF vandt dog senest med 3-1 over AaB i en kamp, hvor De Hviiie dominerede opgøret og vandt fortjent hjemme på Ceres Park. Her var der mange lovende ting fra AGF'ernes side, men det var også et pinligt tandløst AaB-hold, man var oppe mod. Det bliver noget helt andet for AGF'erne denne gang, og vi tror ikke de kommer til at slippe fra Parken med point.

Vi forventer dog en forholdsvist tæt kamp, for AGF har været godt organiseret under Uwe Rösler, og står normalt solidt defensivt. AGF vandt også med 2-0 i Herning for nyligt, så De Hviie kan tage fusen på "de store" på deres bedste dage. Det er selvfølgelig et svært opgør at spå om, for vi har ikke set FCK under Neestrup som cheftræner endnu, men vi har en mavefornemmelse som siger, at landskampspausen har været god for FCK'erne og at Jacob Neestrup kommer fra land i den nye stilling med alle tre point i en medrivende og intens fodboldkamp.

Vi tipper en 2-1 sejr til Løverne, og spiller derfor FCK til odds 1.77 hos Oddset.

Spil hos Oddset*