22. september 2022

23/9: Et møde mellem EM finalisterne på fredagens Nations League menukort

Fredag d. 22. september byder på fodbold fra landsholdsregi, når der spilles fodbold i UEFA Nations League med bl.a. en gentagelse af EM finalen mellem Italien og England. Se spilforslag til udvalgte TV-kampe fra fredagens program her!

UEFA Nations League programmet er i fuld gang i disse dage, hvor der fredag er kampe på programmet fra både A, B, C og D rækkerne. I A rækken spilles der to opgør, når en gentagelse af EM finalen mellem Italien og England finder sted på San Siro i Milano, mens Tyskland hjemme i Leipzig får besøg af Ungarn. 

Det er dog ikke kun på den europæiske scene, at der er landsholdsfodbold på menukortet fredag aften. De brasilianske stjerner med Neymar i spidsen skal såledse også i aktion, når de spiller en venskabskamp mod Ghana i Frankrig. Vi kigger også nærmere på det opgør her, hvor vi også skal forbi danmarks landskamp mod Kroatien i U21-regi.  

I Dagens Spilforslag til fredagens kampe har vi fundet alle spilforslag hos bookmakeren bet365.dk.

Spil hos bet365*

Få overblik over fredagens TV-kampe og spilforslag her:

  • 18:00 Kroatien U21 - Danmark U21
  • 20:00 Brasilien - Ghana
  • 20:45 Tyskland - Ungarn 
  • 20:45 Italien - England

 

Kroatien U21 - Danmark U21

Kampstart: 18:00
TV: TV2 Sport X
Spilforslag: Over 2,5 mål - Odds 1.95 @ bet365*

Vores rundtur starter i Pula, hvor det danske U21 landshold ligesom herrelandsholdet står overfor Kroatien. Opgøret spilles i EM sammenhæng, hvor de to nationer tørner sammen over to opgør om en billet til sommerens U21 EM slutrunde. 

Danmark starter altså på udebane og her bliver det vigtig at få et godt udgangspunkt med til returopgøret, der spilles på tirsdag i Vejle. På papiret bør mulighederne være fine, da de unge danske drenge har set gode ud igennem kvalifikationen, hvor de sluttede som 2'er i deres gruppe tre point efter Belgien. En gruppe hvor man formåede at hente 17 point i otte kampe, så det er et dansk landshold i god form der træder ind på banen i Pula. 

I modsætning til det danske landshold, så var Kroatien tæt på at smide 2. pladsen i deres gruppe, hvor de sluttede på 22 point for 10 kampe. To point færre end Norge på førstepladsen og tre point foran Finland i en gruppe, der på papiret så noget nemmere end den Danmark var havnet i. Det skal dog ikke tage noget fra Kroatien, der scorede 25 mål i de 10 kampe og derfor bliver det vigtig for det danske forsvar at holde et vågent øje med hjemmeholdets offensiv, hvor Roko Simic fra Salzburg med syv scoringer med kroaternes topscorer i kvalifikationen. 

Danmark har et spændende hold med nogle hurtige kanter i form af Mohamed Daramy og Gustav Isaksen. Begge bør kunne gå ondt på en kroatisk defensiv, der har lukket tre mål ind mod både Norge og Finland i kvalifikationen. PÅ midtbanen har man i Matthew O'Riley og Maurits Kjærgaard to spillere, der til dagligt får massere af spilletid i hhv Celtic og Salzburg, hvilket må siges at være flot i så ung en alder. 

Derfor er det ikke rutine som Jesper Sørensen mangler i hans trup, hvor eneste markante fravær er Rasmus Højlund, der er med A-landsholdet. På trods af der venter et returopgør om nogle dage, så tror vi at Danmark vil gå benhårdt efter at komme på måltavlen og få sig et godt udgangspunkt med til Vejle.

Seks af de seneste syv kampe hos Kroatien er endt med mindst tre scoringer, mens det gør sig gældende i tre af de seneste fem kampe for Danmark. Mulighederne for underholdning og mål i Pula bør bestemt være til stede, hvorfor odds 1.95 på over 2,5 mål hos bet365 virker som et flot spil. 

 

Spil hos bet365*

 

Brasilien - Ghana

Kampstart: 20:00
TV: TV3 Sport
Spilforslag: Byg Væddemål: Brasilien + U4 mål - Odds 1.83 @ bet365*

Stade Oceane i Le Havre i Frankrig danner rammen om mødet mellem Brasilien og Ghana fredag, der tørner sammen i en vendskabskamp. Da begge nationer har hovedmajoriteten af deres spillere på kontrakter i europæiske klubber til dagligt har man altså valgt at spille opgøret her, for at mindske transporttiden. 

For Brasiliens vedkommende bliver opgøret en optakt til vinterens VM slutrunde i Qatar. Samba-nationen er kvalificeret til slutrunden efter en suveræn kvalifikation i CONMEBOL, hvor man hentede 45 point i 17 kampe. Tite og det brasilianske landshold har ikke vundet VM siden 2002, og med de store forventninger der er til spillerne fra de brasilianske fans, så er der pres på holdet til slutrunden, hvor man er blandt favoritterne til at gå hele vejen. 

Fredagens testkamp mod Ghana skal formentlig bruges som optakt til mødet mod Cameroon i gruppespillet, hvor man er havnet i Gruppe G sammen med Serbien og Schweiz også. På papiret er man store favoritter i alle kampe, men afrikanske nationer med en solid defensiv har tidligere vanket Brasilien problemer. 

Ghana er ligesom Brasilien klar til VM, efter de har kvalificeret sig for første gang siden 2014. Her er man havnet i Gruppe H, hvor Portigal, Uruguay og Sydkorea venter. Ligesom Brasilien skal opgøret formentlig bruges til at gøre sig klar til december, hvor man altså står overfor en anden sydamerikansk nation. 

I spidsen for Ghana står Otto Addo, der kun har to kampe på CV'et for Ghana efter han overtog jobbet fra Milovan Rajevic tidligere på året efter en glippet kvalifikation til Africa Cup of Nations. Nu står han altså overfor sin hidtidige sværeste opgave, når man møder Brasilien. 

Tite har noget overraskende ikke udtaget Gabriel Jesus i kampen trods hans gode form i Arsenal. Brasilien kan dog stadig stille med en offensiv der tæller bl.a. Raphinha, Neymar, Richarlison og Roberto Firminho. Derfor skal Ghanas defensiv nok få deres at se til i løbet af de 90 minutter, hvor vi forventer at Brasilien vil køre en sikker sejr i hus. 

Det behøves dog ikke at blive nogen målfest. Hertil bør Ghana være i stand til at holde de brasilianske stjerner nede på et fåtal af mål, mens det næppe bliver til mange chancer i den anden ende. Vi forsøger os med et spilforslag på Brasilien + U4 mål til odds 1.83 hos bet365. Spillet er fundet under Byg-Væddemål funktionen. 

Spil hos bet365*

 

Tyskland - Ungarn 

Kampstart: 20:45
TV: TV2 Sport 
Spilforslag: Byg Væddemål: Tyskland + U4 mål - Odds 2.20 @ bet365*

Gruppe A3 ved Nations League har indtil videre budt på store overraskelser. På forhånd var Ungarn udnævnt som Sorteper i hvad der blev kaldt "dødens gruppe" med England, Italien og Portugal. Efter fire runder er det dog Ungarn der meget overraskende topper gruppen med syv point efter to sejre over England og et remis mod Tyskland (1-1). 

Netop Tyskland står man overfor fredag aften, når de to nationer tørner sammen på Red Bull Arena i Leipzig. Her skal Tyskland forsøge at leve op til en kæmpe favoritværdighed, hvis man skal tro bookmakerne. Bet365 har i skrivende stund odds 1.25 på en hjemmesejr, mens Ungarn er oppe i odds 10.00. Derfor vil alt andet end tre point til Die Mannschaft være en stor skuffelse. 

Tyskland har da også på papiret det klart stærkeste landshold. Hansi Flicks tropper er fortsat ubesejret i gruppespillet, men da tre af tyskernes fire kampe er endt uden en vinder, så er det fortsat Ungarn der topper gruppen et point for Tyskland. 

Ungarn er garant for at give sig 100%. Marco Rossis tropper var tæt på at spille sig videre fra en svær EM gruppe med Tyskland, Portugal og Frankrig sidste sommer. Samtidig har man rykket op i Nations League to gange i træk og topper nu altså A-rækken, hvilket selv de mest inkarnerede Ungarn fans næppe havde turde håbe på. Til opgøret mod Tyskland mangler man dog både Nagy og Sallai, der er to af de normale startere på holdet, hvilket peger til tyskernes fordel. 

Tyskland kan dog heller ikke se sig fri fra skader. Flick må således undvære både Neuer, Reus, Wirtz, Klostermann, Goretzka og Adeyemi med skader. Det til trods, så har tyskerne en bred trup og bør være i stand til at gøre arbejdet færdig på hjemmebane. Ungarn forventes at stille sig lavt og har kun lukket mere end et mål ind i en af de første fire kampe. Derfor tror vi ikke på nogen målfest, men en kontrolleret tysk sejr. 

Tyskland + U4 mål til odds 2.20 hos bet365 får et skud herfra. Spillet er fundet igennem Byg-Væddemål funktionen. 

Spil hos bet365*

Italien - England

Kampstart: 20:45
TV: TV2 Sport X
Spilforslag: Under 2,5 mål - Odds 1.65 @ bet365*

Det bliver næppe meget større på papiret, end det der venter på San Siro fredag aften, når en gentagelse af sidste sommers EM finale bliver spillet mellem Italien og England. 

Selvom de to nationer gik hele vejen tilbage i 2021, så har hverken Italien eller England spillet nogen stor Nations League gruppespil. Italien står noteret for fem point for fire kampe, mens det står helt skidt til for England, der kun kan notere sig for to point efter bl.a. at have tabt to gange til Ungarn. 

Det er derfor ikke forkert og sige, at det er to hold der søger revanche som mødes fredag. Italien glippede højest overraskende kvalifikationen til VM efter nederlag til Nordmakedonien, mens England kommer med et 4-0 nederlag til Ungarn i bagagen. 

Det betyder også, at vi formentlig kommer til at se to trænere, der kommer til at ryste posen i forhold til de kampe vi så senest i juni måned. Hos Italien er man igang med en større generationsskifte, mens Southgate næppe stiller det samme hold, som mod Ungarn, hvor nationen led det største hjemmebanenederlag i 94 år! 

Der er altså noget at arbejde for hos begge lejre. Det omvendte opgør i England endte i en taktisk affære uden et eneste mål. Målrigt bliver det næppe heller på San Siro med to mandskaber, der har haft svært ved at finde vej til netmaskerne. Samtidig vil ingen af holdene formentlig satse alt for meget frem ad i banen af frygt for det går galt i den anden ende, derfor virker odds 1.65 på under 2,5 mål fint betalt hos bet365. 

Italien må undvære Marco Verratti, Federico Chiesa, Domenico Berardi og Matteo Pellegrini. Hos gæsterne mangler Jordan Pickford, John Stones og Kalvin Phillips. 

Spil hos bet365*