10 ting du skal vide om de første syv spillerunder i Serie A

13. januar 2021

Fredag d. 15/1: Derby della Capitale er dagens hovedret

Fredag d. 15. januar 2021 venter der fodbold fra tre af europas største turneringer, når ballet til weekendens kampe åbner i både Frankrig, Italien og Tyskland. I Frankrig får Montpellier besøg af fyrsteholdet fra Monaco, mens Union Berlin får besøg af formstærke Leverkusen i Tyskland. 

I Italien venter dagens største kamp, når der er derby i Rom - også kaldet Derby della Capitale - mellem Lazio og AS Roma på Olimpico. Et opgør, der sjældent går stille for sig, og som du kan læse meget mere om længere nede på siden i vores optakt til kampen. I Dagens Spilforslag ser vi på spilforslag til de tre nævnte kampe fra hhv. Ligue 1, Serie A og Bundesligaen. Oddsene i vores spilforslag er fundet hos dagens bettingpartner, bet365.dk*

Spilforslag til fredag d. 15. januar 2021:

 

Union Berlin - Bayer Leverkusen

TV: TV3 Sport

Vi starter vores rundtur i det tyske, hvor Union Berlin får besøg af Bayer Leverkusen hjemme på Stadion An der Alten Försterei i Berlin. Her kommer hjemmeholdet på en svær mission, når de står overfor rækkens øjeblikkelige tredjeplads. Hjemmeholdet har dog været en af sæsonens store overraskelser i Bundesligaen, hvor den lille klub fra Berlin er placeret på en øjeblikkelig femteplads med kun fire point op til gæsterne. 

Inden sæsonen var der ellers ikke høje forventninger til hjemmeholdet, der hos flere bookmakere og eksperter var blandt favoritterne til at rykke ned. Union Berlin deltog i sidste sæson i den bedste tyske række for første gang i klubbens historie, og opererer til dagligt med en af rækkens mindste budgetter. 

I klubbens seneste fem kampe har man sågar været uden holdets topscorer Max Kruse, men det har ikke været til at se på banen, hvor Eisern Union har været ubesejret. Sæsonen har indtil videre kastet 25 point af sig i 15 kampe, hvor det kun er blevet til to nederlag. Man er derfor allerede på nuværende tidspunkt tæt på at nå holdets første, men omend største målsætning om ikke at rykke ned. 

Hjemme i Berlin har man i otte kampe hentet 13 kampe, hvor det er blevet til fire sejre, tre uafgjorte kampe og et enkelt nederlag. Nederlaget faldt i første runde mod Augsburg, og sidenhen har man altså ikke tabt og bl.a. slået Dortmund og spillet uafgjort med Wolfsburg. Derfor bør man også stå med gode kort på hånden for at drille Bayer Leverkusen, der trods deres flotte placering kommer ind til opgøret med en skidt form. 

Gæsterne er nemlig uden sejr i deres seneste tre kampe i Bundesligaen, hvor man har tabt til Bayern München og Frankfurt, mens man senest spillede uafgjort mod Bremen. Der venter derfor en stor opgave for Peter Bosz, hvis han skal have samlet sit mandskab til at hente tre point på en svær udebane. Die Werkself har ikke råd til at smide flere point, hvis de vil være titelaspiranter og true Bayern München på førstepladsen, der trods et nederlag i sidste uge har fire point ned til Leverkusen. 

Union Berlin og Bayer Leverkusen har stået overfor hinanden tre gange de seneste sæsoner, hvor alle tre kampe er faldet ud til gæsternes fordel. Leverkusen har vundet hhv. 2-0, 3-2 og senest med 3-1, men styrkeforholdet ser ud til at være minimere i denne sæson, og derfor forventer vi også, at Union Berlin i højere grad kan drille forhåndsfavoritterne denne gang. Vi tror på en tæt affære, og med uafgjorte resultater i 50% af Union Berlins hjemmekampe denne sæson, så virker odds 3.50 på X'et som fint betalt hos bet365.dk

Spil hos Bet365*

 

Lazio - AS Roma  

TV: TV2 Sport X 

Næste kamp på programmet finder vi i Rom, hvor der spilles derby mellem Lazio og AS Roma i toppen af Serie A på Stadio Olimpico. Opgørene mellem Lazio og AS Roma kaldes også for Derby Della Capitale og betragtes som en af de største derbyer i italienske fodbold på højde med opgørene mellem Milan og Inter. I alt har Lazio og AS Roma stået overfor hinanden 190 gange tidligere i historien, hvor det er Roma der er har håneretten med 71 sejre, mens Lazio kan notere sig for 53 sejre. 

Mødet mellem Lazio og Roma fredag aften bliver samtidig et møde mellem to formstærke mandskaber, der begge kommer ind som ubesejret i de seneste tre Serie A kampe. For Lazios vedkommende, har de tre seneste kampe budt på syv point, mens Roma har hentet 10 point i deres seneste fire kampe. 

Derby Della Capitale har for vane at være tætte og med massere af fysik på banen. Et kig på sidste sæsons møder viser da også, at det ikke er meget som adskiller de to hold fra hinanden. Her endte begge møder uafgjort 1-1, og et kig på de seneste fem H2H kampe viser det tre gange er endt uafgjort, mens begge hold har vundet en enkelt gang. 

Lazio er inden 18. spillerunde placeret på en 8. plads med 27 point. Seks point færre end gæsterne, der med de seneste sejre er kravlet op på tredjepladsen efter Milan og Inter. Lazio kan dog som sagt glæde sig over resultaterne i den seneste periode, der har budt på sejre over både Fiorentina og senest Parma. Samtidig kan man glæde sig over at have en særdeles målfarlig mand løbende oppe i front, hvor Ciro Immobile har scoret 11 sæsontræffere indtil videre, hvilket rækker til en tredjeplads på topscorerlisten. 

For Roma bliver det derfor vigtigt at få lukket ham ned, hvis de skal slippe fra mødet med bysbørnene med tre point. Roma har haft det sværere ude end hjemme, hvor man kun har hentet 13 af sæsonens 34 point. Formentlig kommer det dog ikke til at føles som udebane, når de spiller på Stadio Olimpico, der normalt også fungerer som Romas hjemmebane. 

Begge mandskaber kan til fredagens Derby Della Capitale stille i noget som næsten ligner stærkeste opstilling. Correa må fortsat sidde ude for Lazio, mens Strakosha er tvivlsom. Hos Roma mangler man Zanilo der er langtidsskadet, mens Pedro og Mirante begge er meldt tvivlsomme. 

Det bliver formentlig de små marginaler, der kan komme til at blive afgørende. Med tanke på at begge hold kommer ind til mødet med en stærk formkurve og begge indbyrdes møder i sidste sæson endte uafgjort, så virker oddset på et nyt uafgjort resultat også fristende. Der er odds 3.70 på uafgjort hos bet365.dk der topper markedet netop nu, og derfor bliver det også vores spilforslag til det 191. møde mellem Lazio og AS Roma. 

Spil hos Bet365*

Montpellier - Monaco  

TV: TV3 Max

Vores rundtur slutter i det franske, når der kl. 21.00 sparkes op til et opgør i toppen af Ligue 1 mellem Montpellier og Monaco. To hold, hvor formkurven peger i hver deres retning, hvilket også kommer til udtryk på oddsene, hvor en sejr til Monaco er raslet ned fra odds 2.10 til odds 1.80 hos bet365.dk i skrivende stund. 

Montpellier har efter en flot sæsonstart haft det rigtig svært i den seneste periode, hvor de seneste syv kampe kun har kastet fem point af sig. De seneste fem kampe har La Paillade ikke hentet en eneste sejr, og det har betyder at man er faldet stille og roligt ned i tabellen, fra at ligge i toppen til nu at indtage en 8. plads. Man har især haft problemer i defensiven, hvor man i nu 10 hjemmekampe i sæsonen endnu har sit første clean sheet til gode. 

Anderledes ser det ud for gæsterne fra Monaco, der modsat hjemmeholdet har haft en formkurve, der er gået fra en svingende sæsonstart til at man nu befinder sig på fjerdepladsen. De seneste fire kampe har kastet 10 point af sig, og kan man fortsætte den pointhøst, så bør de øverste placeringer være indenfor rækkevidde. Især offensiven har set stærk ud hos Monaco med 10 mål i de seneste tre kampe, hvor flere spillere har budt sig ind i offensiven. Det er dog svært at komme udenom den tidligere Leverkusen angriber tyske Kevin Volland, der har noteret sig for ni mål og seks assists i 17 kampe. Volland har fået netmaskerne til at blafre i de seneste fire kampe for Monaco, og han bliver derfor en vigtig spiller at få lukket ned for hos Montpellier. 

Stade de la Mosson danner rammen om dette opgør, der ligesom de andre kampe i vores optakt meget vel kan blive en tæt en af slagsen. Gæsterne har på papiret den bedste formkurve og stærkeste mandskab, men Monaco har haft det svært her på banen, hvor de ikke har vundet i de seneste tre besøg. Vi tror på at Montpellier kan overraske og hente point. Derfor forsøger vi os med et spil på Montpellier +0,5 til odds 2.03 hos bet365.dk. 

Vi forsøger os i samme omgang med et spilforslag på mange mål. Som tidligere nævnt har Montpellier ikke holdt nullet i sæsonen, mens Monaco har scoret mål på stribe. Til gengæld har Monaco også kun holdt clean sheet i en ud af otte kampe på udebane i denne sæson, så meget tyder på det godt kan blive en målrig affære fredag aften. Noget der bakkes op af de indbyrdes møder, hvor tre af de seneste fem kampe her på banen er endt med mindst fire mål. Et spilforslag på over 3,5 mål står til odds 2.75 hos bet365.dk.  

Spil hos Bet365*