Champions League fodbold

9. juni 2024

Holland vs Island: Kan Island slå Holland for tredje gang i træk?

Holland skal mandag ud i sidste test før EM mod Island. Holland har nok mest på spil, men Island viste i fredags på Wembley, at de aldrig skal undervurderes.

Spil hos bet365*

Holland vs Island

Kampstart:
Mandag d. 10. juni kl. 20:45
TV / Stream
TV2 Sport
Stadion:
Feyenoord Stadium, Rotterdam
Betting Partner: bet365
1 X 2
1.18 6.50 13.00
Spil hos bet365*

 

Holland

Holland er klar igen til EM for anden gang i træk. Sidst nåede de 1/8-finalerne og røg ud til Tjekkiet, og ved VM 2022 nåede de til kvartfinalerne og røg ud i straffe til de senere verdensmestre fra Argentina.

Ser vi på odds på vinderne af EM er Holland sammen med Belgien helt oppe i odds 17.00, og der er altså ikke mange der regner "Oranje" som en af de store favoritter. Men Europamestrene anno 1988 skal man aldrig undervurdere, og de har også stået i tre EM-semifinaler siden triumfen i 1988 - blandt andet i 1992, hvor Danmark som bekendt sendte hollænderne ud i straffe.

Ronald Koeman, som scorede i førnævnte straffekonkurrence mod Danmark for 32 år siden, er i dag landstræner for Holland og han kan se frem til at møde Polen, Østrig og Frankrig i gruppespillet i Tyskland. 

På vejen ind mod EM har Holland her i 2024 vundet 4-0 over Skotland og tabt 1-2 til Tyskland tilbage i marts, og i torsdags blev det så til en 4-0 sejr over Canada på mål af Depay, Frimpong, Weghorst og Van Dijk.

 

Island

Den tidligere AGF'er, Jon Dagur Thorsteinsson, sænkede England med kampens eneste mål, da Island sejrede på Wembley med 1-0 fredag aften. Et resultat der naturligvis vækker opsigt rundt omkring i Europa her kort tid før starten på EM.

Det bliver et EM, hvor Island desværre ikke er repræsenteret. De tabte nemlig med 2-1 i playoff finalen mod Ukraine i slutningen af marts. Åge Hareides mandskab har nu Nations League at se frem til, og selvfølgelig kvalifikationen til det næste VM. 

Island er i god form i øjeblikket, og kommer ind til dette opgør med fire sejre i de sidste fem kampe. Her har man slået Guatemala (1-0) og Honduras (2-0) i venskabskampe i januar, hvorefter man slog Israel og tabte til Ukraine i EM playoffs i marts. Og så var der sejren på Wembley forleden...

Kan Island overraske igen her mod Holland?

 

Holland vs Island spilforslag

Holland har mødt Island 12 gange og har vundet ni af de to. Men de to seneste, som ligger tilbage til 2014 og 2015, vandt Island begge to. Det var i kvalifikationen til EM 2016, som Holland glippede, og hvor Island historisk gik hele vejen til kvartfinalerne. Det bliver næppe til en islandsk sejr igen her, men man skal aldrig sige aldrig. 

Vi spår et opgør som bliver med hollandsk dominans, men hvor Island kommer til at bide flot fra sig og forsvare sig bravt. Vi tror Holland vinder en spinkel ét måls-sejr, 2-1, og derfor spiller vi Uafgjort (Island +1) til odds 4.50 hos bet365. 

Spil hos bet365*