Italien vs Bosnien-Hercegovina

9. juni 2024

Italien vs Bosnien-Hercegovina: Sidste EM-test for italienerne

Italien slutter deres forberedelser på EM 2024 af med en venskabskamp mod Bosnien-Hercegovina på det lille intime Stadio Carlo Castellani i Empoli. Italienerne skal prøve at udbygge deres stime af kampe uden nederlag til seks, mens gæsterne kommer med fem nederlag i træk.

Spil hos bet365*

Italien vs Bosnien

Kampstart:
Søndag d. 9. juni kl. 20:45
TV / Stream
TV2 Sport
Stadion:
Stadio Carlo Castellani, Empoli
Betting Partner: bet365
1 X 2
1.22 6.25 9.00
Spil hos bet365*

 

Italien

Siden Luciano Spalletti tog over fra Roberto Mancini i september sidste år, har der været fremgang at spore hos europamestrene. Den nye Azzurri capo har vundet fem og spillet tre uafgjort i de første ni kampe, og det giver grund til optimisme forud for sommerens EM-titelforsvar i Tyskland.

Italien er p.t. rangeret nr. 9 i verden af FIFA, og har endnu ikke tabt en kamp i 2024. I år har man startet med sejre i venskabskampe mod Venezuela (2-1) og Ecuador (2-0) tilbage i marts, og i tirsdags blev det så til 0-0 hjemme mod Tyrkiet på Stadio Renato Dall'Ara i Bologna. Luciano Spalletti har udtrykt tilfredshed med Italiens forberedelser op til EM og ligeledes for den "fantastiske gruppe af spillere" som han råder over i truppen.

Nu venter så den sidste test mod Bosnien, som Italien har slået i tre af de sidste fire indbyrdes opgør. Her gælder det om at få en sejr og dermed bedst tænkelige generalprøve inden det går løs ved EM. Her møder Italien Albanien allerede om seks dage, d. 15. juni i Dortmund, hvorefter Spanien og Kroatien venter i de to sidste kampe i Gruppe B.

 

Bosnien-Hercegovina

Bosnien er i modsætning til Italien ikke med ved EM 2024, og har derfor ikke rigtig noget at spille for. Dette er for bosnierne en af de hamrende ubetydelige venskabskampe, som man i UEFA forsøgte at komme til livs med skabelsen af Nations League. 

For Bosnien er det den tredje venskabskamp i år. De to første blev tabt i marts hjemme mod Ukraine (1-2) og ude mod England (0-3) i mandags. Dermed er stimen af dårlige resultater fortsat efter nytår, for Bosnien lavede stort set ikke andet end at tabe hele vejen gennem 2023. 

Sidste år spillede Bosnien 10 landskampe, hvoraf tre blev vundet og syv tabt. Det lyder måske ikke helt håbløst, men to af de tre sejre var mod Liechtenstein som man lige kunne slå 2-1 hjemme og 2-0 ude. Ser man bort fra de to pligtsejre, skal vi tilbage til 23. marts sidste år for at finde en sejr mod en mere kompetent modstander. Dengang vandt Bosnien 3-0 over Island. 

Ellers er det altså gået slag i slag med nederlag på stribe, og de sidste fem i træk er altså tabt med en samlet målscore på 3-16. I den stime har man bl.a. tabt med 0-5 hjemme til Portugal og hele 4-1 i Luxembourg. 

Det hører selvfølgelig med til historien om Bosnien, at de har fået ny landstræner i år ind mellem nederlagene til Ukraine og England. 3-0 nederlaget i mandags var altså den første kamp i spidsen for det bosniske landshold for Sergej Barbarez, og den 52-årige var stolt at sit holds præstation, selv om de ikke formåede at mønstre et eneste skud indenfor rammen.

 

Italien vs Bosnien-Hercegovina spilforslag

Bosnien har ikke vundet en venskabskamp på udebane siden en 3-1 sejr over Sydkorea for seks år siden. De er nr. 74 i verden, er inde i en dårlig stime og har reelt intet at spille for. Selvfølgelig gælder det om at få bugt med stimen af nederlag, og komme i gang med en succes under den nye landstræner. Men Bosnien har aldrig før slået Italien i en landskamp, og i den forfatning bosnierne er i, er det svært at forestille sig, at det sker denne gang.

Til gengæld er Italien heller ikke just en målmaskine for tiden. To af deres fire sidste landskampe er endt 0-0 (mod Tyrkiet og Ukraine) og så har de slået Venezuela med to og Ecuador med en. Det er ikke fordi Italien fejer alt modstand af banen.

Vi spår et langt kontinuerligt pres mod Bosnien mål kampen igennem, og at trods en brav fight fra bosnierne, får Italien prikket et par stykker ind. Det ender med en italiensk 2-0 sejr, og vi prøver med et spil på Italien -1 mål handicap til odds 1.72.

Spil hos bet365*