Spaniens og Frankrigs flag

13. januar 2021

Onsdag d. 13/1: Super Cup i Spanien og Frankrig m.m.

Onsdag d. 13. januar 2021 byder på Super Cup-action i Spanien og Frankrig, og derudover kan vi se frem til to midtuge-kampe i Premier League samt Bayern München i den tyske DFB Pokal.

Vi starter i Premier League kl. 19.00, hvor Manchester City tager mod Brighton.

20.45 er der så DFB Pokal mellem Holstein Kiel og Bayern München på programmet i Tyskland, og kl. 21.00 står den på Super Cup-fodbold i både Spanien og Frankrig. I Spanien mødes Real Sociedad og Barcelona i den første semifinale i den spanske Super Cup, Supercopa de España, på neutral grund i Cordoba. I Frankrig spilles den 25. udgave af Trophèe des Champions mellem PSG og Marseille, som sidst mødtes i den franske Super Cup-finale i 2010.

Dagens rundes af med et London-derby mellem Tottenham - Fulham i Premier League, hvor der er kick off kl. 21.15. Vi er klar med spilforslag til ovenstående kampe forneden, hvor alle odds er fundet hos dagens bettingsponsor ComeOn*.

Spilforslag til onsdag d. 13. januar 2021:

 

Manchester City - Brighton

TV: Xee

Vi starter dagens spilforslag i Manchester på Etihad, hvor The Citizens tager mod Brighton. Det er et opgør mellem nr. 6 og nr. 17 i Premier League netop nu. Manchester City er for alvor kommet op i gear på det seneste, og er kun fire point efter Liverpool på andenpladsen med to kampe til gode. Alle fire hold i Top 4, Man United, Liverpool, Leicester og Everton, har spillet to kampe fler end City, og med en sejr her mod Brighton kan City spille sig á point med både Leicester og Everton med en kamp i hånden.

Det er altså en glimrende chance for City for at byde ind i topkampen igen, men Pep Guardiola må undvære Sergio Aguero som er blevet smittet med Coronavirus. Den målfarlige argentiner er ikke den eneste, som Guardiola må se bort fra til sin trup i aftenens kamp, for også Eric Garcia, Adrian Bernabe og Cole Palmer er i Corona-selvisolation mens Laporte Aymeric og Nathan Ake er ude med skader. Til gengæld er Raheem Sterling tilbage i truppen, efter han blev sparet i weekendens 3-0 sejr over Birmingham i FA Cuppen.

Sejren over Birmingham var den sjette i træk for City på tværs af alle turneringer. De er nu ubesejret i de sidste 13 kampe, og har ikke lidt et nederlag siden d. 21. november, hvor de tabte med 2-0 i London til Spurs. I 10 af de 13 seneste kampe har City holdt et clean sheet, og de har samtidig banket 27 mål ind i de 13 opgør. Det vidner om, at Peps mandskab er rigtigt godt kørende, og der venter nok en svær kamp for Brighton, selv om City må undvære bl.a. Aguero.

Brighton har ikke vundet i de sidste otte Premier League-opgør, og i weekenden havde de store problemer med at slå Newport County fra League Two i FA Cuppen. Her lignede det at de skulle stjæle en sen sejr med et mål i det 90. minut, men Adam Webster scorede selvmål kort efter, og dermed måtte Brighton ud i forlænget spilletid og straffe for at sikre avancement.

Senest i PL fik de 3-3 hjemme mod Wolves, og de har da også spillet 3 af de sidste 4 PL-kampe uafgjort. Der er bare den hage, at de uafgjorte resultater er kommet mod bl.a. formsvage Wolves og Sheffield United. Så det er ikke fordi Brighton har imponeret os på det sidste.

Manchester City er da også storfavoritter her til odds 1.18, mens der er odds 15.00 på Brighton. Man skal aldrig sige aldrig, men det ligner unægteligt også en komfortabel sejr til værterne med de mange clean sheets. Spørgsmålet er bare, om City kan slå et stort nok målhandicap til at der er god værdi i spillet. Det kræver f.eks. en sejr med mindst tre mål til City for at få odds 2.35 hos ComeOn. 

I stedet prøver vi med et spil på 2-3 mål i kampen til odds 2.40 på markedet Multi Mål FT. Vi ser nemlig gode chancer for, at City holder et clean sheet og vinder 2-0 eller 3-0. Der er dog også plads til et 2-1 resultat med dette spil. Til sammenligning er der f.eks. kun odds 1.60 på Man City vinder til 0 og/eller Begge Hold Scorer (Nej). Så i vores optik er det fin value i spillet på 2-3 mål i kampen.

Spil hos ComeOn*

 

Holstein Kiel - Bayern München

TV: TV3 Sport

Der er ikke nødvendigvis voldsomt meget der behøver at blive sagt om dette opgør. Det ligner en god chance for at spice sin kupon op med et sikkert 2-tal. Der er dog kun odds 1.13 på Bayern, så spilforslaget vender vi tilbage til.

Først tager vi et hurtigt kig på hjemmeholdet. Holstein Kiel er godt nok på 3. pladsen i 2. Bundesliga, og har haft en fin sæson. I hvert fald havde de en god periode fra d. 29. november til d. 20. december, hvor de hentede fem sejre i træk. De startede dog sæsonen med kun tre sejre i de første otte kampe, og det ligner de er på vej tilbage til formen fra begyndelsen af sæsonen. På denne side af nytåret har de nemlig tabt hjemme til 9. pladsen Osnabrück med 1-2, og senest spillede Holstein Kiel kun 1-1 ude mod St. Pauli som ligger næstsidst i tabellen. Umiddelbart ikke to gode kampe op til et møde med mægtige FC Bayern München.

Bayern led dog også et skuffende nederlag sidst med 2-3 ude mod Mönchengladbach. Dermed sluttede en stime på 19 kampe i træk uden nederlag, hvoraf 15 var vundet, på tværs af alle turneringer. Der er ingen grund til at ringe med alarmklokkerne for Bayern, som stadig topper Bundesligaen to point foran RB Leipzig. 

Det er ikke tit at Bayern taber to kampe i træk, og det gør de nok heller ikke her, når den kommende modstander hedder Holstein Kiel. Der er selvfølgelig risiko for, at træner Hans-Dieter Flick vælger at bringe flere reserver i spil, men det bør ikke stoppe Bayern i at vinde denne kamp komfortabelt.

Vi prøver med et spil på Bayern -2,5 mål Asian Handicap til odds 2.00. Dermed er der dobbelt op på indsatsen, hvis Bayern vinder med mindst tre mål.

Spil hos ComeOn*

 

Real Sociedad - Barcelona

TV: 6'eren

Den spanske Super Cup er utraditionel ift. andre Super Cups, da der her spilles semifinaler inden finalen. Semifinalerne afvikles over én kamp på neutral grund, og dette opgør mellem Real Sociedad og Barcelona spilles på Nuevo Arcangel i Cordoba i Andalusien.

Real Sociedad har vundet Super Cuppen i Spanien én gang tidligere, nemlig i 1982 i Real Sociedads storhedstid. I 1980/81 og 1981/82 vandt de det spanske mesterskab to år i træk, men de har ikke vundet en større spansk titel siden de vandt Copa del Rey i 1986/87. Barcelona har vundet Supercopa de España hele 13 gange, senest i 2018. I sidste sæson røg de ud her i semifinalerne.

Real Sociedad er med som finalister i Copa del Rey i sæsonen 2019/20. Her skulle de have mødt Athletic Bilbao d. 18. april 2020, men finalen blev udskudt til d. 4. april 2021. Vi kender derfor ikke vinderne af Copa del Rey for sidste sæson endnu, men både Athletic Bilbao og Real Sociedad er altså med her i Supercopa de España sammen med Real Madrid og Barcelona.

I denne sæson startede Real Sociedad som lyn og torden, og man fik lidt tro på at de måske kunne blande sig i topstriden helt til det sidste. Efter 13 kampe med kun et nederlag var de i hvert fald helt oppe, hvor det er sjovt, og samtidigt spillede de sig videre i Europa League til 1/16-finalerne. Men siden er gassen gået af ballonen hos Txuri-urdinak, som har tabt fire af deres seks seneste La Liga-kampe.  En enkelt sejr har de fået i de sidste 12 kampe, og den kom i slutningen af november, da de slog Athletic Bilbao - de andre Copa del Rey finalister - med 1-0 på udebane. I de sidste 12 kampe er det blevet til en sejr, syv uafgjorte og fire nederlag.

Barcelona er derimod på vej op i gear efter en katastrofal start på sæsonen med alt for mange pointtab i La Liga. Det sendte dem helt ned i midten af tabellen, men nu er Ronald Koemans tropper ubesejret i de sidste otte La Liga-kampe, og har ikke tabt siden de tabte den (tæt på) ligegyldige CL-kamp med 0-3 til Juventus i 6. runde af gruppespillet. 

I Barcelonas seneste kamp rundbarberede de Granada med 4-0 på udebane på to mål af både Griezmann og Lionel Messi. Der har ellers været skrevet mange sider om potentielle problemer mellem netop de to spillere, men nu ser det for alvor ud til, at de to blomstrer sammen på banen.

Vi tillader os at have store forventninger til Barcelona i de kommende måneder, og vi tror også de slår Real Sociedad forholdsvist sikkert her. Real Sociedad kommer ind til kampen med et 2-3 nederlag i Sevilla fra seneste kamp, og de har kun holdt ét clean sheet i de sidste otte kampe. Noget der var deres force i begyndelsen af sæsonen. Med et forsvar som ikke kan holde tæt, oppe mod Barcelonas målmaskine der ser ud til at være smurt igen, tror vi Real Sociedad kommer til at lukke mindst to mål ind. De kan dog også selv komme på tavlen, for det har de også gjort i syv af de sidste otte kampe.

Vores spilforslag bliver på markedet "Multi Korrekt Resultat" hos ComeOn. Her spiller vi "1-2, 1-3 og 1-4" til odds 3.15. Dermed er der altså gevinst, hvis Barcelona vinder med ét af de tre resultater.

Spil hos ComeOn*

 

PSG - Marseille

TV: TV3 Max

Paris St. Germain møder sidste sæsons nr. 2 i Ligue 1 fra Marseille i den franske Super Cup-finale, Trophèe des Champions. Det er et trofæ som PSG har løftet de sidste syv sæsoner i træk. PSG har vundet trofæet 9 gange tidligere, og kan altså vinde deres 10. med en sejr onsdag aften over ærkerivalerne fra Marseille. Marseille har vundet den tre gange tidligere. Første gang i 1971, hvor de vandt den sammen med Rennes da der blev kåret to vindere efter kampen sluttede 2-2. Siden har de vundet den i 2010 og 2011.

Opgørene mellem PSG og Marseille kaldes populært for "Classique" i fransk fodbold, og dette bliver det 99. møde mellem klubberne. De har kun én gang før mødtes i den franske Super Cup, nemlig tilbage i 2010, hvor Marseille vandt 5-4 i straffekonkurrence efter 0-0 i ordinær kamp. Dengang blev finalen spillet i Tunesien, men i år er den henlagt til Stade Bollaert-Delelis i Lens.

Oprindeligt skulle denne finale være spillet i august 2020, men pga. Corona blev den udskudt. Det var også meningen, at den skulle være spillet enten i Elfensbenskysten, i USA eller i Bordeaux, men i stedet er valget altså faldet på Stade Bollaert-Delelis.

PSG er kun på andenpladsen i Ligue 1, hvor det er Lyon som topper rækken med et point flere end de regerende mestre. Paris har ikke været så suveræne i denne sæson, som vi er vant til, og på udebane er de kun 5-2-2 for sæsonen. De to sidste udekampe er endt uafgjort. De er dog ubesejret i de sidste fem kampe i alt, da de har vundet deres tre seneste hjemmekampe med 9-0 samlet. I de fem seneste kampe har PSG i øvrigt holdt fire clean sheets.

Marseille er på 6. pladsen i Ligue 1 og var inde i en god stime med ni liga-kampe i træk uden nederlag i efteråret. De blev samtidigt med denne stime knust i Champions League, hvor de tabte fem af deres seks gruppekampe. Siden den sidste CL-kamp, hvor Marseille tabte 0-3 i Manchester til City, har de vundet to, tabt to og spillet to uafgjort i Ligue 1. 

Det er altså et Marseille hold, som har været svingende i resultaterne på det seneste. PSG har derimod vist udmærkede takter, og har altså holdt fire clean sheets i de sidste fem kampe. Derfor er PSG da også favoritter, som de bør være. Hos ComeOn er der odds 1.39 på PSG, odds 5.25 på uafgjort og odds 7.00 på Marseille. 

Vi tror dog, at der er potentiale for en lille overraskelse. PSG har ganske vist været gode på hjemmebane på det sidste, men på udebane har de ikke vundet siden d. 5. december - for tre kampe siden. I en Super Cup-finale på neutral grund er der bestemt mulighed for at det bliver tæt, og vi synes odds 5.25 på uafgjort i ordinær spilletid virker lidt for højt. Så overbevisende har PSG ikke været i denne sæson, at vi føler os overbeviste om at de blæser Marseille ud af banen, og Marseille kommer selvfølgelig til at slås med næb og klør for at vinde deres første store trofæ i næsten 11 år. Derfor bliver spilforslaget altså uafgjort til et flot odds.

Spil hos ComeOn*

 

Tottenham - Fulham

TV: Xee

I dagens sidste spilforslag er der London-derby på spisesedlen, når Tottenham hjemme tager mod Fulham. Spurs har vundet otte af de sidste 10 indbyrdes opgør mod Fulham, og meget tyder på de vinder her igen.

José Mourinhos mandskab ser ud til at være på vej op i gear igen, efter de ikke formåede at vinde i fire Premier League-kampe i træk fra d. 13. - 27. december. Spurs er på 5. pladsen i Premier League, hvor de senest slog Leeds med 3-0 på hjemmebane. Siden har de spillet en Carabao Cup-semifinale mod Brentford og vundet 2-0, samt slået AFC Marine fra den 8. bedste række i England ud af FA Cuppen med en 5-0 sejr på udebane. I alt giver det en samlet målscore for de sidste tre kampe på 10-0 til Spurs.

De kommer dog på en opgave her, for Fulham er ubesejret i deres fire sidste PL-kampe, som alle er endt uafgjort. Fulham har kun hentet to sejre i Premier League i denne sæson, og derudover er det blevet til fem uafgjorte og otte nederlag. De var før sæsonen udråbt til en af de største nedrykningsfavoritter, bl.a. fordi truppen på papiret ser lidt tynd ud. De blander sig også som forventet i nedrykningsstriden, da de p.t. er på 18. pladsen. De kan dog glæde sig over at have spillet én til to kampe færre end Brighton, Burnley og Newcastle på pladserne lige over i tabellen.

I Fulham-lejren har der været rejst kritik fra manager Scott Parker over, at kampen først blev programlagt for et par dage siden. Tottenham skulle have mødt Aston Villa i dag, men pga. Corona-udbrud hos Aston Villa, er en række kampe nu blevet flyttet, og Tottenham møder i stedet Fulham med kort varsel. En beslutning truffet af det engelske fodboldforbud, og som Scott Parker kaldte for "skandaløs". Oprindeligt skulle dette opgør være spillet d. 30. december, men den blev udsat pga. Corona-udbrud hos Fulham. Dengang blev den aflyst blot to timer før kampstart, og det faktum at Scott Parker nu kalder det "skandaløst" at den spilles med kun 48 timers varsel, får nu Mourinho til at skyde med skarpt.

"Er du seriøs? De har haft 48 timer til at forberede sig til denne kamp. Jeg fik nyheden om, at jeg ikke skulle spille mod dem to timer før, kampen startede", sagde Mourinho på et pressemøde før kampen i går (tirsdag, red.).

Fulham mener altså, at de ikke har haft nok forberedelsestid før mødet med Tottenham, men om de ville have været meget bedre stillet med flere dages varsel, er måske tvivlsomt. Men Scott Parker har måske en pointe i og med Fulham måtte ud i 120 minutters fodbold i FA Cuppen i lørdags mod QPR, før de vandt 2-0 i forlænget. 

Tottenham spillede dog først deres FA Cup kamp søndag, så de har i teorien haft færre dage til at restituere. Spurs brugte dog mange reserver i deres pokalkamp, så der bør være friske ben hos alle de vigtigste profiler.

Tottenham er selvfølgelig store favoritter her, og de bør også kunne hente en sikker hjemmesejr mod The Cottagers. Der er odds 1.54 på Tottenham mod odds 4.30 på uafgjort og odds 6.75 på Fulham netop nu hos ComeOn. Det er måske lidt i den lave ende på en Spurs-sejr, da Fulham trods alt ikke har tabt i deres fire sidste PL-kampe, men vi tror Tottenham kører en forholdsvis sikker sejr i land.

Det er dog værd at bemærke, at Fulham kun har scoret to mål (i ordinær spilletid) i de sidste seks kampe. De kom i 1-1 kampene mod Liverpool og Newcastle. Ellers har de tabt 0-2 til Manchester City og spillet 0-0 mod Brighton, Southampton og QPR (i ordinær tid i FA Cuppen). De lukker ikke mange mål ind, men de scorer heller ikke mange. Derfor kan det også blive en spinkel hjemmesejr til Spurs.

Vores spilforslag bliver Tottenham -1.00 mål Asian Handicap til odds 1.87. Med dette spil er der gevinst, hvis Spurs vinder med mindst to mål, mens vi får vores indsats tilbage, hvis Spurs kun vinder med ét mål. Ender kampen uafgjort eller med sejr til Fulham, er vores indsats selvfølgelig tabt.

Spil hos ComeOn*