Spiltips til odds på Champions League kampene

13. september 2021

Spilforslag til Barcelona - Bayern München og CL sæsonpremieren tirsdag d. 14/9

Tirsdag d. 14. september 2021 starter denne sæsons gruppespil i Champions League, som desværre bliver uden deltagelse af et dansk hold. Både Brøndby IF og FC Midtjylland snublede nemlig i kvalifikationen, og er i stedet henvist til Europa League-gruppespillet.

Det bliver dog alligevel en interessant udgave af Champions League, som PSG - med trioen Messi, Neymar og Mbappé - er favoritter til at vinde sammen med Pep Guardiolas Manchester City. Før starten på Champions Leagues gruppespil 2021/22 er der hos bookmakeren bet365 odds 4.33 på PSG og odds 4.50 på Manchester City som vindere af Champions League i denne sæson, men ingen af de to ambitiøse klubber har nogensinde før løftet trofæet med de store ører. PSG tabte finalen til Bayern München i forrige sæson med 1-0, mens Man City tabte med samme cifre i fjor til de forsvarende mestre fra Chelsea. Spørgsmålet er, om dette bliver sæsonen, hvor én af de to favoritter omsider får hænderne på CL-trofæet.

De to seneste års vindere - Bayern München og Chelsea - står begge til odds 8.00 hos bet365 før starten. Herefter følger Cristiano Ronaldo og Manchester United til odds 10.00, og samme odds fås på 2018/19-vinderne fra Liverpool. De næste i køen er den spanske trio, Real Madrid, Atletico Madrid og Barcelona, som kan spilles til mellem odds 15.00 og 21.00. 

De største underdogs i årets CL-turnering er før starten på gruppespillet Club Brügge (odds 1001.00) og Sheriff Tiraspil (odds 1501.00). Se vinder odds på alle Champions League klubberne her.

Forneden ser vi nærmere på spilforslag til CL-kampene i 1. spillerunde, tirsdag d. 14. september. Her lægges der bl.a. fra land med et brag mellem Barcelona og Bayern München.

Spil på CL hos bet365*

Champions League Spilforslag: Tirsdag d. 14. september 2021

Se hele Champions League kampprogrammet her

 

Young Boys - Manchester United

Young Boys - Manchester United odds: Spilforslag til Gruppe H kampen i Champions League

Spilforslag:

Manchester United bød Cristiano Ronaldo velkommen hjem på Old Trafford med en 4-1 sejr denne weekend over Newcastle. Det er næppe gået vores læseres næser forbi, at hovedpersonen i opgøret blev noteret for to mål til 1-0 og 2-1, og dermed blev kampafgørende i sin anden debut for The Red Devils.

Cristiano Ronaldo ser altså ud til at blive en kæmpe gevinst for United i de kommende sæsoner, og tirsdag aften er han med stor sikkerhed med igen fra start, når United tager hul på deres CL-kampagne for sæsonen 2021/22. Champions League har nærmest været Ronaldos signatur-turnering hele vejen gennem karrieren, for det er på de store Champions League-aftener, at han har strålet stærkest for sine klubber. Særligt i Real Madrid-tiderne gik Ronaldo og Champions League succes hånd-i-hånd.

Manchester United har dog ikke haft den store succes i Champions League i de seneste sæsoner. De har tabt seks af deres 10 CL-kampe under Solskjærs ledelse, og de har ikke for alvor sat deres præg på turneringen siden de tabte finalen til Barcelona i 2010/11 sæsonen. Bedste resultater siden da var pladser i kvartfinalerne i både 2013/14 og 2018/19, og der er ingen tvivl om at Ronaldo meget gerne vil vinde endnu et CL-trofæ i sin karriere. Derfor bliver det ekstra interessant at følge ham og Manchester United i Champions League denne sæson. Det hele starter tirsdag aften mod Young Boys i Schweiz.

Manchester United er nu på 1. pladsen i Premier League ovenpå weekendens resultater, og det ligner at der kan være en stor sæson i vente for Ole Gunnar Solskjær og Co. De brillerede ikke mod Newcastle, hvor der - særligt i 1. halvleg - manglede fart og kreativitet på den sidste 1/3 af banen. I de første 45 minutter kom United ikke frem til mange store chancer, men der skulle også kun en halv én af slagsen til, før Ronaldo kunne "tappe" bolden i mål fra en meters afstand til 1-0. Alt i alt var det en fin kamp af United, som var i kontrol i samtlige 90 minutter, og som formentlig kun bliver bedre og bedre, når Ronaldo finder bedre ind i samspillet med folk som Jadon Sancho, Mason Greenwood, Bruno Fernandes og Paul Pogba m.fl.

Målrige kval-kampe for Young Boys

Værterne fra Young Boys hentede også en sikker sejr i weekenden, da de slog FC Zürich med 4-0 hjemme. Young Boys har dog ikke fået den bedste start på den nye sæson, for sejren var den kun anden i de første fem kampe. Men de skal nok komme efter det i den hjemlige liga, som de har vundet de sidste fire sæsoner i træk. 

Young Boys' vej til gruppespillet kom gennem tre runder i kvalifikationen, og hver eneste af deres fem seneste kampe i kvalifikationen her set begge hold score i kampene. Først spillede Young Boys 0-0 ude mod FCKs kommende modstandere fra Slovan Bratislava, men de vandt hjemmekampen med 3-2. Efterfølgende blev det 1-1 ude og 3-1 hjemme mod CFR Cluj samt 3-2 både hjemme og ude mod Ferencvaros i playoff-runden.

Young Boys har altså vist de kan finde vejen til netmaskerne, og specielt hjemme på Wankdorf Stadion, må de forventes at kunne lave ravage i Uniteds forsvar. United tillod også lidt chancer mod Newcastle i weekenden, selvom The Magpies ikke just har været prangende indtil videre i denne sæson. Newcastle fik da også scoret, trods Man Uniteds stærke dominans i kampen. 

Ser vi på Uniteds CL-statistik under Solskjær, er det kun blevet til ét clean sheet i 10 CL-kampe under nordmandens ledelse, og der var altså også lidt ridser i lakken rent defensivt i weekenden. Vi tror Young Boys som minimum kommer på tavlen mod United, men The Red Devils med en formentlig veloplagt Ronaldo bør kunne hive sejren i land. Det hører med til historien, at schweizerne kun har vundet én af deres sidste otte kampe mod engelske hold.

Vi tipper Manchester United + Begge Hold Scorer til odds 2.87 hos bet365. Til sammenligning er der kun odds 1.90 på United sejr + Over 2,5 mål, og vi synes der er større chancer for at United vinder f.eks. 2-1 eller 3-1, hvor Young Boys altså scorer, i stedet for 3-0.

Spil på CL hos bet365*

 

Sevilla - RB Salzburg

Sevilla - Alaves odds spilforslag og statistik

Spilforslag:

Sevilla er kommet fra land i La Liga med syv ud af ni mulige point; 3-0 hjemme over Rayo Vallecano, 1-0 ude mod Getafe og senest, d. 28. august, 1-1 ude mod Elche. Kampen mod Elche ligger 2,5 uge tilbage i kalenderen, når der fløjtes op til dette opgør mod RB Salzburg, så Sevilla har i sagens natur ikke været i aktion i nogle uger og siden før landskampspausen. 

RB Salzburg derimod været i aktion i weekenden, hvor de sejrede med 3-1 på udebane mod WSG Tirol. Her scorede den tidligere AGF'er Bror Blume i øvrigt for Tirol i hjemmeholdets eneste forsøg indenfor rammen i kampen. Det var den syvende liga-sejr i ligeså mange kampe for Salzburg, som nu topper den østrigske Bundesliga med maksimum point og en 19-4 målscore. I alt har Salzburg vundet alle 10 kampe i deres 10 kampe af betydning i denne sæson, og stimen af sejre i træk er nu oppe på 15 styks. Det er altså et særdeles formstærkt mandskab som gæster Sevilla tirsdag aften.

Stimen af sejre bliver måske brudt her for Salzburg. I hvert fald har Sevilla vundet syv af deres otte seneste hjemmekampe af betydning, men de har dog kun vundet én af de syv med flere end et mål end modstanderne. Vi så alle hvor giftige Salzburg kan være rent offensivt, i de to 2-1 sejre over Brøndby i kvalifikationen til Champions League. Ser man tilbage på RB Salzburgs sæson i CL i sidste sæson, har de i alt scoret 10 mål i deres fem seneste udekampe i turneringen. Så der er måske også mulighed for en østrigsk scoring på Estadio R. Sanchez Pizjuan tirsdag aften.

Sevilla er udråbt til forholdsvist store favoritter med odds 1.66 på en hjemmesejr mod odds 4.75 på gæsterne. Men vi tror RB Salzburg har potentialet til at overraske. Dermed ikke sagt de gør det. Vi ser dog den bedste værdi i et spil på et målrigt opgør, hvor begge hold kommer på tavlen. Over 2,5 mål + BHS (Ja) til odds 1.95 giver næsten dobbelt op på pengene, og det bliver vores spilforslag til kampen.

Spil på CL hos bet365*

 

Barcelona - Bayern München

FC Barcelona mod Bayern München

Spilforslag:

Aftenens storkamp finder sted på Camp Nou i Barcelona, hvor Bayern München lægger vejen forbi. Sidst de to hold tørnede sammen vandt Bayern München med hele 8-2 over Barcelona, som ovenikøbet dengang stadig havde Lionel Messi på holdet. Spørgsmålet er, om det igen ender med en storsejr til de tyske mestre?

I hvert fald hviler alles øjne på Barcelona, som nu skal forsøge at genopfinde sig selv post-Lionel Messi æraen. Der er ingen tvivl om at Barcelona i dag er et meget svagere mandskab, end sidst de to klubber mødtes, og trods syv ud af ni mulige point i La Liga indtil videre, har det heller ikke været voldsomt overbevisende i sæsonstarten fra catalanerne.

De åbnede sæsonen med 4-2 hjemme mod Real Sociedad, hvor danske Martin Braithwaite scorede to af målene og lavede assisten til 4-2 målet. Sidenhen er Braithwaite blevet skadet og skal nu under kniven for en bruskskade i knæet. Det skulle holde ham ude i et stykke tid, og i hvert fald er han meget tvivlsom til dette opgør. Samtidig har Griezmann også forladt Barcelona i dette transfervindue. De begynder at se lidt tyndt besatte ude oppe foran, for med både Braithwaite ude og Griezmann væk, er det kun Memphis Depay som stadig er 100% kampklar i Barca-angrebet ift. deres seneste startopstilling i 2-1 sejren over Getafe før landskamppausen.

Barcelona har selvfølgelig hentet bl.a. Sergio Aguero hos Manchester City og Luuk de Jong fra Sevilla, men iflg. de seneste meldinger er det kun Luuk de Jong som er klar til at spille. Han vil i så fald få debut for Barcelona, så han er ikke just spillet ind på holdet endnu. Han kommer formentlig til at danne angreb med Memphis Depay og Philippe Coutinho, da Ousmane Dembele, Sergio Aguero og Ansu Fati (den nye 10'er i Barcelona efter Messi) alle skulle være skadet.

Ny storsejr til Bayern München i Barcelona?

Bayern München ser derimod alt andet end tyndt besat ud i deres offensiv. I de sidste tre kampe har de slået Bremer SV i DFB Pokal med 12-0 ude, vundet 5-0 hjemme over Hertha Berlin og senest slået RB Leipzig med 4-1 ude. Det giver svimlende 21 scoringer i de sidste tre kampe. Bevares, 12 af dem kom mod Bremer SV fra de (meget) lavere rækker i Tyskland, men ni mål mod Hertha og RB Leipzig må få Barcelonas forsvarsspillere til at frygte hvad der er i vente.

Fire af Bayerns ni seneste mål er sat ind af Robert Lewandowski, men der er også masser af andre spillere som byder ind. Måltruslen kommer altså fra alle sider hos FC Bayern München. Serge Gnabry, Leroy Sané og Thomas Müller er også klar til at byde ind med scoringer på ethvert givent tidspunkt, og netop Thomas Müller skal Barcelona måske vogte sig ekstra meget imod. Müller har nemlig lavet seks mål i fem kampe mod Barcelona i Champions League gennem tiderne, hvilket gør Barcelona til klubben han har lavet flest mål imod i CL-regi.

Bayern München har vundet deres åbningskamp i de sidste 17 (!) sæsoner i Champions League, og de har gjort det med en samlet målscore på 42-2 i de 17 åbningskampe. Nu skal de op mod FC Barcelona, som de lammetævede 8-2 sidst, og catalanerne har ikke været i kamp i flere uger.

Med ovenstående i betragtning skulle man mene at Bayern ville være kæmpe favoritter. Men faktisk er der "kun" odds 3.50 på Barcelona mod odds 1.95 på Bayern. Vi føler os overbeviste om, at Bayern kommer til at vinde denne kamp, og formentlig også ganske komfortabelt. 

Vi spiller tre forskellige Bayern-sejre; Bayern til at vinde samt to handicap spil på "storsejre". Givet at de vandt 8-2 sidst, Barcelona har skader og ikke har været i aktion i flere uger, synes vi der er rigtig, rigtig fin value i handicap-spillene på Bayern.

Spil på CL hos bet365*

 

Villarreal - Atalanta

Villarreal - Atalanta
Villarreal - Atalanta

Spilforslag:

To hold som har fået en lidt lunken start på sæsonen i deres nationale ligaer tørner sammen, når der står Villarreal vs Atalanta på spisesedlen foran Estadio de la Ceramica i den lille spanske by med kun 50.000 indbyggere. Selv om Villarreal er en lille by, rent befolkningsmæssigt, har de udviklet sig til en af de store fodboldmæssigt i Europa, da de sidste år vandt Europa League-trofæet foran snuden på Manchester United efter en legendarisk straffekonkurrence. I starten af denne sæson havde de som EL-vindere også chancen for at vinde den europæiske Super Cup mod Chelsea, men her tabte Villarreal til gengæld straffekonkurrencen.

Nu indleder Villarreal en forholdsvis sjælden CL-kampagne med hjemmekampen mod Atalanta. Sidst Villarreal var i Champions League gruppespillet var i 2011/12, hvor de slog OB i playoff kampene for deres plads i grupperne. Selve gruppespillet blev ikke mindeværdigt, da de tabte samtlige seks kampe i en dynamitpulje med Bayern München, Manchester City og Napoli. Samlet målscore 2-14. Nu skal de regerende Europa League-mestre forsøge at diske op med en bedre præstation denne gang, hvor de foruden Atalanta er havnet i gruppe med Manchester United og Young Boys. Chancerne skulle være gode for at avancere til knockout-kampene, men sker dét, misser Villarreal samtidig chancen for at forsvare Europa League-titlen. Ryger de derimod ud som nr. 3 i gruppen, vil de ryge videre til Europa Leagues knockout-kampe, og dermed have chancen for at genvinde trofæet.

Joakim Mæhles Atalanta er klar til deres tredje Champions League-kampagne i træk. De seneste to år er de gået videre fra gruppespillet, og er efterfølgende blevet elimineret i kvartfinalen med 1-2 mod PSG (over kun én kamp grundet Corona), og 1-4 samlet i 1/8-finalerne sidste år af Real Madrid. Bergamo-klubben har aldrig vundet en stor turnering i Europa, og tættest på har de været med en semifinaleplads mod Mechelen i Pokalvinderens Europa Cup tilbage i 1987/88. 

Villarreal er startet sæsonen med tre uafgjorte kampe i La Liga, og uafgjort mod Chelsea i UEFA Super Cup over 120 minutter. De tre kampe i La Liga har budt på to 0-0'ere mod Granada og Espanyol - to hold Villarreal burde slå - og så en 2-2 kamp senest ude mod Atletico Madrid. Et anderledes godkendt resultat. Det piller dog ikke ved, at Villarreal stadig jagter sæsonens første sejr. I sidste sæson var der ellers masser af sejre, også i Europa, og de vandt samtlige syv hjemmekampe på vejen mod triumfen i Europa League. Undervejs blev det til sejre over bl.a. Arsenal og Dynamo Kiev.

Atalanta startede deres sæson med en forventet 2-1 sejr i Torino, men har siden spillet 0-0 mod Bologna og tabt 1-2 til Fiorentina hjemme på Gewiss Stadium. I det seneste nederlag til Fiorentina blev Joakim Mæhle på uheldig vis skurken for hjemmeholdet, da der blev fløjtet straffe mod danskeren for hånd på bolden. Atalantas direktør, Umberto Marino, tog dog efterfølgende Mæhle i forsvar, og langede ud efter dommerens linje:

"I forhold til hånd på bolden så er vi tilbage til, at dommerne har totalt subjektive vurderinger af, hvad der er hånd på bolden, og hvad der ikke er. Med andre ord er det totalt kaos."

Det er altså to hold, der - som nævnt - har fået en lunken start på sæsonen. Begge forventes at skulle spille om andenpladsen bag Manchester United i gruppen, og derfor vil det være vigtigt at komme ud af dette opgør med point. Helst alle tre. Ultimativt tror vi dog, at begge hold vil være nogenlunde tilfredse med ét point.

Det er vigtigt at komme på tavlen med point i første runde, og derfor forventer vi ikke nødvendigvis noget festfyrværkeri af mål. I stedet tror vi på en taktisk affære, hvor begge hold primært skal undgå at tabe. Det kan betyde et solidt fokus på defensiven hos begge mandskaber, selv om Atalanta og Villarreal i senere sæsoner har spillet ganske friskt angrebsfodbold både i de hjemlige ligaer og i Europa. Villarreal har også allerede spillet to 0-0 kampe i sæsonen, og Atalanta en enkelt. 

Derfor spiller vi uafgjort i kampen til odds 3.60, da vi ser et helt åbent og tæt opgør for os. Samtidig går vi med Under 2,5 mål til odds 2.10, da vi ser gode chancer for at kampen slutter 0-0, 1-1 eller måske 1-0 til et af holdene. 

Spil på CL hos bet365*