Vendsyssel FF vs FC Nordsjælland

7. oktober 2019

Vendsyssel FF - FC Nordsjælland: Pokaloverraskelse i Hjørring?

Onsdag d. 9. oktober møder Vendsyssel FF fra 1. division FC Nordsjælland fra Superligaen i den sidste kamp i 3. runde af Sydbank Pokalen 2019/20. Venter der en pokaloverraskelse i Hjørring? Læs optakt med Vendsyssel - FCN odds og spilforslag her.

Der er allerede trukket lod til 4. runde i pokalturneringen, som afvikles i slutningen af oktober og begyndelsen af november. Først skal vi dog have afklaret dette hængeparti fra 3. runde mellem Vendsyssel og FC Nordsjælland. Vinderen af opgøret kan se frem til at møde FC København i næste runde, og det kan meget vel blive endestationen for begge disse mandskaber. For Vendsyssel vil det være en "kassekamp" på hjemmebane i 4. runde, og velnok et af sæsonens højdepunkter, mens det for FCN vil være et opgør som man - måske - godt kan være foruden midt i en hård kamp om Top 6 i Superligaen.

Vendsyssel - FCN optakt

Vendsyssel rykkede ned i sidste sæsons Superliga og fik en dårlig start på tilværelsen i 1. division efter sommerferien med fem nederlag i de seks første kampe. Men VFF tog konsekvensen af den dårlige sæsonstart og hentede en masse nye spillere ind, og på det seneste har cheftræner Johnny Mølby i den grad fået vendt skuden i Hjørring. 

VFF har nu forladt bunden i 1. division og er kravlet op på 7. pladsen i tabellen med point i fem af de seks sidste kampe, hvor af fire er vundet. Ser man på Vendsyssels sidste tre hjemmekampe i ligaen er de alle vundet mod Hvidovre, Kolding og HB Køge, og Vendelboerne har ydermere kun lukket ét mål ind i de tre hjemmekampe. Pilen peger i den rigtige retning for Vendsyssel, som har lignet et tophold i 1. division i de seneste måneder.

I pokalen har Vendsyssel spillet to kampe i denne sæson, hvor man først slog Kjellerup med hele 0-9 og senest Vejle med 1-0. Nu gælder det pokalkampen i 3. runde mod FC Nordsjælland, som kommer ind til opgøret ovenpå to skuffende kampe i Superligaen. FCN tabte senest de var på udebane med 3-1 i Aarhus til AGF, og i den efterfølgende hjemmekamp i fredags mod Lyngby blev det kun til 1-1.

Generelt har FCN været skuffende på udebane i denne sæson, hvor holdet er 1-0-5 i Superligaen efter seks udekampe. Det er altså primært hjemme på kunstgræsset, at FCN henter deres point, og her venter der en lang tur til Hjørring på en onsdag aften - ydermere i pokalen, hvor vi har set flere Superliga-hold i problemer mod lavere rangerende hold i denne udgave af turneringen.

FCN er p.t. på 8. pladsen i Superligaen, og det unge mandskab ligner et hold, som har nok at gøre med at holde sig inde i kampen om Top 6 i Superligaen, hvilket er klubbens klare målsætning.

Spilforslag til VFF vs FCN

FCN har været et af de mest angrebslystne mandskaber i Superligaen i år, og det eneste der har manglet i mange af kampene, har været mere kynisme foran målet. Således også i fredags mod Lyngby, hvor FCN havde chancerne til mere end ét point. Vendsyssel forsvaret kommer formentlig på en svær opgave her, ift. at holde FCN-mandskabet fra målchancer, men vi tror hjemmeholdet har gode chancer for at stække det unge FCN-hold på fysikken. FCN har da også kæmpet med at finde det polerede fodboldspil frem på fremmed græs i denne sæson, og det kan meget vel blive tilfældet igen her på en formentlig ikke helt veltrimmet græsplæne i Hjørring.

Vendsyssels gode form på det seneste, og FCNs problemer på udebane, taler for en tæt kamp her, og pokalkampene har som bekendt deres helt eget liv. Vi øjner gode chancer for en pokaloverraskelse, eller som minimum en kamp som må ud i forlænget spilletid for at finde en vinder. Derfor spiller vi 1X (Vendsyssel eller uafgjort) på dobbeltchancen hos bet365 til odds 2.25. Her er der altså gevinst, hvis blot VFF undgår at tabe kampen i ordinær spilletid.

Spil hos bet365