Danmark vs Schweiz

8. oktober 2019

Danmark - Schweiz: Odds, spilforslag og statistik

Der venter en gyser af kaliber, når Danmark tager i mod Schweiz i Parken i København, lørdag d. 12. oktober 2019 kl. 18.00. Kravet til det danske landshold er en sejr, og Danmark er da også favoritter før kick off.

Det gælder en lille finale for Danmark i EM 2020 kvalifikationen på lørdag, når Schweiz gæster nationalarenaen i den danske hovedstad. En sejr til Danmark vil give os gyldne chancer for avancement til EM 2020 næste sommer, hvor flere af EM-kampene skal spilles netop her i Parken i København.

For Schweiz gælder det blot om at undgå et nederlag til Danmark, hvorefter Granit Xhaka og co. selv kan afgøre EM-kvalifikationen med 9 point i deres tre sidste kampe.

Læs mere om Danmark - Schweiz i optakten forneden, hvor vi også ser på odds, spilforslag og statistik før EM-gyseren på lørdag.

Spil på kampen hos Oddset

Danmark - Schweiz: Odds og spilforslag

Danmark - Schweiz odds hos Oddset
Odds kan ændre sig. +18. Spil Ansvarligt.

Herover ses udvalgte odds på Danmark - Schweiz hos Danske Spils Oddset. Danmark er favoritter netop nu, hvor en sejr til Danmark giver odds 2.30. Uafgjort giver odds 3.30, mens Schweiz-sejr giver odds 3.35. I alt har Oddset flere end 500 markeder på kampen, og der tilbydes naturligvis også Live Odds efter kick off.

Spilforslag: Danmark vinder med ét mål til odds 3.70

Meget taler for en uafgjort kamp her, hvilket ikke er det bedste resultat, set med danske briller. Som der kan læses mere om i optakten forneden, sender et uafgjort resultat matchbolden i kvalifikationen over til Schweiz, mens en dansk sejr vil betyde, at Danmark selv kan afgøre løjerne i de sidste to kampe mod Gibraltar og Irland. Historisk set har Danmark og Schweiz tradition for at spille mange uafgjorte kampe, og 3-3 var også resultatet sidst vi mødte Schweiz. Som alle nok husker, var Danmark dog alvorligt på hælene indtil det 84. spilleminut, hvor stillingen var 3-0 til Schweiz.

Vores spilforslag til Danmark - Schweiz er derfor fundet med de rød/hvide briller på, når vi anbefaler et spil på en dansk sejr. Det er dog langtfra en umulig opgave, og foran en propfyldt Parken i København er Danmark selvfølgelig også favoritter af en grund. Danmark er generelt svære at besejre i Parken, og vi har det med at ramme formen, når det for alvor gælder. Og dét gør det nu. Kravet til det danske hold er uomtvisteligt en sejr her, hvis ikke vi med stor sandsynlighed skal igennem EM 2020-playoffs i foråret, som vi allerede har sikret os plads til, da vi vandt vores gruppe i Nations League sidste efterår.

Vi håber, og tror, at Danmark snupper de tre point her, men vi tror ikke det bliver uden drama og masser af spænding. En sejr med ét mål er mere end rigeligt, og en dansk sejr med præcist et mål kan spilles til odds 3.70. Det marked finder man hos oddset under Handicap (0-1), hvor uafgjort til odds 3.70 betyder, at Danmark skal vinde kampen med præcist ét mål for at der er gevinst på spillet.

Spil på kampen hos Oddset

 

Danmark optakt

Danmark er på andenpladsen i Gruppe D i EM 2020 kvalifikationen, som giver direkte adgang til slutrunden næste sommer. Men et nederlag her til Schweiz vil sende alpelandet over Danmark i stillingen, og dermed gøre det svært for Åge Hareide og Co. at spille sig videre til EM i 2020. Med EM-kampe på dansk jord for første gang i historien i vente, vil det naturligvis være noget af en dukkert for de danske roligans. Heldigvis har Danmark aldrig tabt en landskamp mod Schweiz på hjemmebane, og man kan håbe på, at det heller ikke sker denne gang.

Efter to kampe mod Georgien i Parken og Gibraltar på udebane, hvor det danske landshold scorede ikke færre end 11 mål, kom vi igen ned på jorden med et 0-0 resultat ude mod Georgien sidst Danmark var i aktion i kvalifikationen. Tre point mod Schweiz i Parken vil dog stadig give os et fire points forspring ned til schweizerne, som har spillet en kamp færre end Danmark. Får vi kun uafgjort, kan Danmark ikke længere selv afgøre kvalifikationen, selv hvis vi vinder de to resterende kampe mod Gibraltar og Irland i november.

Danmark er stadig ubesejret i EM 2020 kvalifikationen med to sejre og tre uafgjorte. Undgår Danmark et nederlag her mod Schweiz, vil det være en tangering af rekorden for den længste stime uden nederlag i en EM-kvalifikation. Den blev sat tilbage i 1984, hvor Danmark vandt fem og spillede en uafgjorte i de første seks kval-kampe til EM.

Danmark har også kun tabt én af de sidste 31 officielle landskampe: 14 sejre, 16 uafgjorte og ét nederlag. Kampe som blev afgjort i straffekonkurrence tæller i denne statistik for en uafgjort kamp. Nederlaget kom ude mod Slovakiet i september 2018, hvor Danmark stillede med et landshold bestående af semiproffer og futsal-spillere.

Generelt har Danmark gjort det godt under Åge Hareide, og er nu ubesejret i de sidste 13 hjemmekampe: Syv vundet, seks uafgjorte. Sidst Danmark tabte en hjemmekamp var med 0-1 til Montenegro i oktober 2016 i kvalifikationen til VM 2018.

I dette opgør mod Schweiz kan Kasper Schmeichel spille sin landskamp nr. 50 for det danske landshold. Kaspers far, Peter Schmeichel, er stadig den danske spiller med flest landskampe for Danmark med i alt 129 styks. Samtidigt kan Joachim Andersen og Philip Billing få deres debut for det danske landshold.

Se Danmarks trup til kampene mod Schweiz og Luxembourg her
 

Schweiz optakt

Schweiz har spillet fire kampe i EM 2020 kvalifikationen, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte. Schweiz åbnede kvalifikationen med en 0-2 sejr i Georgien tre dage før 3-3 kampen mod Danmark på hjemmebane. Siden er det blevet til 1-1 i Irland og 4-0 hjemme over Gibraltar. Midt mellem disse fire kampe deltog Schweiz også i Nations League Finals i Portugal, hvor man tabte med 3-1 til Portugal i semifinalen, og herefter spillede 0-0 og tabte 5-6 i straffe til England i Bronzekampen.

Det er et stærkt schweizisk landshold, som Danmark tager i mod i Parken lørdag aften, for truppen består bl.a. af hele 13 spillere fra den tyske Bundesliga (se Schweiz' trup forneden). Det bliver altså en værdig modstander for det danske landshold, som helst skal besejres, hvis drømmen om en direkte EM 2020-kvalifikation via gruppespillet skal leve videre her i landet. Efter denne kamp mod Danmark har Schweiz nemlig to hjemmekampe mod Irland og Georgien inden man møder Gibraltar på udebane i den sidste kamp. Det kan meget vel ende med maksimum point til Schweiz, og derfor skal Danmark altså helst sikre sig et fire points forspring ned til Schweiz efter kampen i København på lørdag.

Schweiz har dog kun tabt én af deres 12 seneste EM-kvalifikationskampe, et 2-0 nederlag ude mod England på Wembley i 2015. Det er et stærkt kollektiv som indtil videre har scoret 10 mål i EM 2020-kvalifikationen, sat ind af ni forskellige spillere. Kun midtbanespilleren Denis Zakaria er noteret for flere end én scoring, nemlig to.

Schweiz' keeper, Yann Sommer, er sammen med Denis Zakaria de eneste spillere, som har deltaget i alle fire kampe for Schweiz i kvalifikationen indtil nu. Yann Sommer kan få sin landskamp nr. 50 for Schweiz, hvis han igen vogter kassen mod Danmark. Jonas Omlin og Eray Cömert kan få debut for Schweiz.

Schweiz' trup mod Danmark og Irland

Målmænd:

Yann Sommer, Mönchengladbach
Yvon Mvogo, RB Leipzig
Jonas Omlin, FC Basel

Forsvar:

Stephan Lichtsteiner, Augsburg
Ricardo Rodríguez, Inter
Fabian Schär, Newcastle
Michael Lang, Werder Bremen
Manuel Akanji, Dortmund
Nico Elvedi, Mönchengladbach
Kevin Mbabu, Wolfsburg
Loris Benito, Bordeaux
Eray Cömert, FC Basel

Midtbane:

Granit Xhaka (anfører), Arsenal
Denis Zakaria, Mönchengladbach
Remo Freuler, Atalanta
Edimilson Fernandes, Mainz 05
Renato Steffen, Wolfsburg
Djibril Sow, Eintracht Frankfurt

Angreb:

Admir Mehmedi, Wolfsburg
Haris Seferović, Benfica
Josip Drmić, Norwich City
Breel Embolo, Mönchengladbach
Mario Gavranović, Dinamo Zagreb

 

Danmark vs Schweiz statistik og historie

Danmark har mødt Schweiz 13 gange gennem historien. Danmark har vundet fire, schweizerne tre og seks er endt uafgjort. I Schweiz klassificerer man to af disse kampe som uofficielle - begge var kvalifikationskampe til OL i 1972, hvor begge lande vandt én hver.

Sidst Danmark mødte Schweiz var i den første EM 2020-kvalifikationskamp d. 26. marts i Basel. Her bragte Schweiz sig foran 3-0 på mål af Remo Freuler, Granit Xhaka og Breel Embolo, inden det danske landshold leverede et nærmest historisk comeback som startede med Mathias Jørgensens reducering til 3-1 i det 84. minut. Fire minutter senere scorede Christian Gytkjær til 3-2 og i det 93. minut fik Henrik Dalsgaard udlignet til slutresultatet 3-3.

Af de sidste syv kampe mellem Danmark og Schweiz er fire endt uafgjort. Foruden førnævnte 3-3 kamp var de to andre undtagelser i stimen af uafgjorte kampe en 1-0 sejr til Schweiz i Bern i 1984 (VM kvalifikation), og en 2-1 sejr til Danmark i København (EM kvalifikation) d. 4. september 1999. Allan Nielsen og Jon Dahl Tomasson scorede målene for Danmark i den sejr. Men det er altså mere end 20 år siden, at en kamp mellem Danmark og Schweiz ikke er endt uafgjort. Det var dog også den seneste kamp af betydning mod Schweiz, hvis vi ser bort fra 3-3 kampen i marts.

Danmark har aldrig tabt en hjemmekamp til Schweiz. De seks kampe på dansk jord mod schweizerne er endt med tre danske sejre og tre uafgjorte.

Flere danskere i landsholdstruppen er til dagligt klubkammerater med schweiziske spillere: Frederik Rønnow og Djibril Sow i Eintracht Frankfurt, Simon Kjær og Remo Freuler i Atalanta, Thomas Delaney og Manuel Akanji i Dortmund og Yussuf Poulsen og Yvon Mvogo i RB Leipzig.

Spil på kampen hos Oddset