Belgien vs Portugal ved EM 2020 i fodbold

25. juni 2021

Belgien - Portugal optakt: 1/8-finale ved EM 2020 i fodbold

Belgien og Portugal mødes i et brag af en 1/8-finale ved EM 2020 søndag d. 27. juni 2021 kl. 21:00 på La Cartuha i Sevilla. Læs Belgien vs Portugal optakt med startopstillinger, statistik og spilforslag til odds på belgierne mod portugiserne.

Belgien, nr. 1 på verdensranglisten, tørner sammen med Portugal, de forsvarende europamestre, i 1/8-finalerne ved EM 2020 i fodbold. To af turneringens største favoritter klasker dermed sammen i et opgør som ville være en EM-finale værdig. Kun én af favoritterne kan i sagens natur spille sig i kvartfinalerne, og derfor må vi enten sige farvel til de regerende mestre og Cristiano Ronaldo eller verdens p.t. stærkeste landshold og profiler som Romelu Lukaku og Kevin De Bruyne.

Portugal har allerede været oppe mod Frankrig og Tyskland, så de forsvarende mestre får lov at arbejde hårdt i deres titelforsvar. Men kampene mod franskmændene og tyskerne har måske klædt portugiserne godt på til mødet med Belgien. Ronaldo og Co. er allerede blevet testet i højeste gear to gange, mens Belgien kun har været på én svær opgave, nemlig kampen mod Danmark i heksekedlen i Parken.

Læs optakt til Belgien - Portugal i EM 1/8-finalen forneden, hvor vi ser på spilforslag til odds på Belgien vs Portugal, samt startopstillinger, livestream muligheder og historikken mellem de to nationer.

Belgien - Portugal optakt

 

Odds på Belgien - Portugal

Belgien - Portugal
EM 2020 - 1/8 finale
Kampstart:
Søndag d. 27. juni kl 21:00
Spillested:
La Cartuja, Sevilla
Dommer:
Felix Brych (Tyskland)
Assistenter:
Mark Borsch (Tyskland)
Stefan Lupp (Tyskland)
TV/Streaming:
DR1 / DR.dk / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
2.45 3.25 3.00
Over/Under 2,5 mål
2.10 - 1.72
Spil hos bet365*

 

Spilforslag: De bedste odds på Belgien mod Portugal

Det er verdensetteren Belgien mod de forsvarende mestre fra Portugal. Det er selvfølgelig et opgør som kan svinde begge veje, men Belgien er spinkle favoritter hos bookmakerne før kick off. 

Belgien har måske også flere tangenter at spille på, og Kevin de Bruyne og Romelu Lukaku, to af belgiernes drivende kræfter, har virkelig ramt niveauet ved EM indtil videre. Hos Portugal skal meget stadig gå gennem Cristiano Ronaldo, og selvom han er en spiller som vil gå over i fodboldhistorien som en af de største nogensinde, kan han nok ikke egenhændigt sænke belgiernes defensiv. Vi synes kampen mod Tyskland beviste, at Portugal kan få problemer, når de møder et verdensklasse mandskab, som spiller op til deres bedste.

Man skal aldrig afskrive Ronaldo og Portugal op forhånd, og de spillede en god kamp mod verdensmestrene Frankrig, hvor bl.a. udskiftning af Bruno Fernandes med Renato Sanches i startopstillingen så ud til at give pote. Men vi ser i høj grad Belgien som et mere komplet mandskab, som har flere individualister der på egen hånd kan afgøre kampe som denne.

Vi forventer dog et tæt opgør, og det vil ikke undre os, hvis kampen må ud i forlænget spilletid som minimum. Måske får vi endda en afgørelse fra staffepletten. Vi tipper uafgjort til odds 3.25, og prøver samtidig med et skud på Belgien vinder i forlænget spilletid til odds 11.00. Begge spilforslag til odds på Belgien mod Portugal er fundet hos bookmakeren bet365.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Belgien vs Portugal

Her ses startopstillingerne i Belgien - Portugal. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Belgien vs Portugal bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Belgien
(forventet)
Portugal
(Forventet)
Thibaut Courtois Rui Patricio
Toby Alderweireld Raphaël Guerreiro
Jason Denayar Pepe
Jan Vertoghen Ruben Dias
Thorgan Hazard Nelson Semedo
Youri Tielemens João Moutinho
Kevin de Bruyne William Carvalho
Thomas Meunier Renato Sanches
Eden Hazard Bernardo Silva
Dries Mertens Diogo Jota
Romelu Lukaku Cristiano Ronaldo
Se Belgiens EM-trup Se Portugals EM-trup

 

Belgien optakt

Belgien EM 2020 Fodbold

Belgien spillede sig sikkert videre fra Danmarks gruppe med maksimum point, og skal nu op mod tredjepladsen fra Dødens Gruppe, europamestrene Portugal. Belgien er nr. 1 på FIFAs verdensrangliste og besidder et landshold, som er spækket med kvalitet og erfaring.

I 2016 var der store forventninger til belgierne, da de deltog ved EM for første gang i 16 år. Men de røg skuffende ud i kvartfinalerne til Wales. Ved VM 2018 pegede mange på Belgien som VM-favoritter, men de måtte nøjes med bronzemedaljerne. Mange af Belgiens spillere har nu nået en alder, hvor de nærmer sig sidste udløbsdato ift. deltagelse ved de store slutrunder, og hvis denne gyldne generation skal vinde noget, skal det nok være i år.

De ligner også et godt bud på en vinder. De scorede syv mål i gruppen med 3-0 over Rusland, 2-1 over Danmark og 2-0 over Finland, og Romelu Lukaku har været i målform med tre kasser i gruppespillet. Lukaku, som har været brandvarm hele sæsonen hos de italienske mestre i Inter, jagter EMs topscorer-titel, Golden Boot, men han er nu to mål efter Ronaldo. Spændende bliver det, om Lukaku kan hale ind på Ronaldo, når de tørner sammen i Sevilla på søndag. 

Samtidig har Kevin de Bruyne kun fået 1,5 kamp efter han skulle komme sig over sin skade fra Champions League-finalen. Verdensstjernen fra Manchester City har altså friske ben til de kommende kampe i knockout-fasen, og vi så alle de Bruynes betydning for Belgiens kreativitet i offensiven i kampen mod Danmark, hvor han - mere eller mindre egenhændigt - fik ændret Danmarks føring på 1-0 til en belgisk 2-1 sejr. De Bruyne lavede også assisten til Lukakus mål til 2-0 mod Finland i det seneste opgør. Til trods for at de Bruyne kun har spillet godt 135 minutter for Belgien ved dette EM, har han allerede sat et stort aftryk på belgiernes slutrunde.

Også Eden Hazard er på vej op i gear igen hos Belgien. Han spillede 90 minutter mod Finland, hvilket var den første hele kamp siden 2019 for Real Madrid-stjernen. Det forventes at Eden Hazard starter inde på bekostning af Yannick Carrasco. 

 

Portugal optakt

Portugal EM 2020 Fodbold

Portugal er som bekendt forsvarende mestre ved dette EM, og generelt går portugisisk landsholdfodbold igennem fantastiske tider. Ført an af den spillende legende Cristiano Ronaldo, som fortsætter med at slå den ene rekord efter den anden. 

Først slog Ronaldo Michel Platinis rekord som den mest scorende spiller i EMs historie, og med sine to straffesparksmål i den seneste 2-2 kamp mod Frankrig slog Ronaldo også Miroslov Kloses rekord for flest mål ved EM og VM tilsammen. Kloses rekord lød på 19 mål ved EM og VM, men nu er Ronaldo oppe på 21 mål i de store slutrunder. 14 af disse mål er scoret ved EM 2004, EM 2008, EM 2012, EM 2016 og EM 2020. Nu får Ronaldo mindst én kamp til ved dette EM til at udbygge rekorden.

Samtidig har Ronaldo netop tangeret rekorden for flest landskampsmål i verden. I alt har CR7 scoret 109 mål for Portugal, hvilket er en tangering af iranske Ali Daeis rekord. Mens den nu 52-årige Ali Daei scorede mange af sine mål på et "tyndt" grundlag i nemme kampe for Iran, har Ronaldo scoret mange af sine mål på den helt store scene mod nogle af de hårdeste modstandere i Europa og resten af verden.

Selv om Cristiano Ronaldo efterhånden er rundet de 36 år, fortsætter han altså med at levere på topniveau. Og når han gør dét, er Portugal et hold der skal regnes med i kampen om EM-trofæet. Ronaldo er også omgivet af kvalitetsspillere på det portugisiske landshold, som bugner med store talenter og erfarne topspillere. Belgierne får deres sag for, hvis de skal vippe Ronaldo og Co. ud af EM 2020.

I den seneste 2-2 kamp mod Frankrig havde Portugals landstræner, Fernando Santos, foretaget ændringer i startopstilling ift. 2-4 nederlaget til Tyskland. Det så ud til at give pote for A Seleção. João Moutinho var tilbage i startopstillingen hos Portugal, og Renato Sanches erstattede bl.a. Bruno Fernandes i det centrale maskinerum. Sanches, som engang var udråbt til et af verdens største talenter men aldrig rigtig slog til i Bayern München, leverede en fantastisk præstation. Han ser nu ud til at have vundet kampen om midtbanepladsen foran Manchester Uniteds stjernespiller, Bruno Fernandes, som ikke har præsteret ved EM på det niveau, vi kender ham for i United.

Nuno Mendes har været ude med en skade, men træner igen med på fuld skrue i Portugals EM-lejr. Også Danilo og Nelson Semedo, som udgik skadet mod Frankrig, ser ud til at blive fit igen til Belgien-kampen. De har i hvert fald også trænet med hos Portugal i de seneste dage.

 

TV og Livestream: Se Belgien mod Portugal gratis på nettet

Belgien mod Portugal vises i dansk TV på DR1, og det betyder, at du kan se Belgien vs Portugal livestream gratis på nettet på DR.dk eller med DRs TV App.

Alle 51 EM 2020-kampe, inkl Belgien vs Portugal, kan også ses med enhver pakke hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Belgien vs Portugal historie og statistik

Belgien og Portugal har mødt hinanden 18 gange gennem historien, og stillingen mellem de to lande er tæt på helt lige. Portugal har et lille overtage med seks sejre mod Belgiens fem, mens syv er endt uafgjort.

Det første møde fandt sted i sommeren 1930, hvor Belgien vandt en venskabskamp med 2-1. Et lille år senere var fik Portugal deres første sejr med 3-2 i et venskabsopgør.

Vi skal frem til 1971 for at finde de første møder af betydning mellem Belgien og Portugal. Det var i kvalifikationen til EM 1972, hvor Belgien vandt 3-0 hjemme og spillede 1-1 i Portugal. Syv år senere, i kvalifikationen til EM 1980, mødtes de igen i to opgør, og igen blev det 1-1 i Portugal mens Belgien vandt 2-0 hjemme.

Også i kvalifikationen til VM 1990 mødte de to lande hinanden, og igen blev det 1-1 i Portugal og 3-0 i Belgien.

De seneste møder af betydning mellem Belgien og Portugal finder vi i kvalifikationen til EM 2008, hvor Portugal omsider fik en betydningsfuld sejr på hjemmebane over Belgien på 4-0. Portugiserne vandt også det omvendte opgør med 2-1 i Belgien.

Siden da har Portugal og Belgien kun mødt hinanden i to venskabskampe. I 2016 vandt Portugal 2-1, mens det seneste opgør i 2018 sluttede 0-0 i Belgien.

De to nationer har således aldrig stået overfor hinanden ved en slutrunde før, og derfor bliver 1/8-finalen ved EM 2020 på den måde en historisk kamp mellem belgierne og portugiserne.

Spil hos bet365*