EM 2024 i fodbold. Holland mod England

9. juli 2024

Holland - England spilforslag: EM 2024 semifinale

England jagter deres anden EM finale i træk, når de skal op mod Holland onsdag aften i Dortmund. Men vejen hertil har været hakkende for de underpræsterende englændere, som nok også får deres sag for her mod Oranje.

Spil hos bet365*

Holland - England

Kampstart:
Onsdag d. 10. juli kl. 21:00
TV / Stream
TV2
Stadion:
Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer:
Felix Zwayer, Tyskland
Betting Partner: bet365
1 X 2
3.20 2.87 2.60
Spil hos bet365*

 

Holland

Ronald Koeman har ført sit land til den første EM semifinale siden 2004 ved at besejre et kampdygtigt tyrkisk mandskab på Olympiastadion i Berlin, men det krævede et comeback i opgøret for at sikre billetten hertil. Holland var nemlig nede med 0-1 og på vej til at ryge ud, da Stefan de Vrij bragte balance i regnskabet i det 70. minut. Kort efter fremtvang Cody Gakpo et tyrkisk selvmål, og så var Holland på vej mod semifinalerne.

Holland har derfor stadig chancen for at vinde deres andet EM i historien, som de senest vandt her i Tyskland for 36 år siden tilbage i 1988 - dengang med Koeman på banen i forsvaret hos Oranje. Holland har ikke imponeret hele vejen gennem EM, men de har dog til tider spillet god angrebsfodbold, som f.eks da de slog Rumænien med 3-0 i 1/8-finalen. De beviste også i gruppespillet med 0-0 mod Frankrig, at de kan bide skeer med de bedste. 

De har også i nyere tid haft godt styr på englænderne, for England har kun slået Holland én gang i de sidste ni indbyrdes kampe på tværs af alle turneringer. Det seneste møde fandt sted i Nations League, hvor der også stod semifinale på billetterne til kampen. Den vandt Holland med 3-1 i forlænget spilletid, og her var det også Southgate og Koeman som stod ved roret for de to landshold.

Da Holland vandt EM i 1988 slog de også England i gruppespillet med 3-1 på et hattrick af Marco van Basten.

 

England

England gør klar til den tredje semifinale i de sidste fire store slutrunder, men vejen hertil har været hård for The Three Lions. I gruppespillet var englænderne alt andet end imponerende, og både i 1/8-finalen og kvartfinalen mod Slovakiet og Schweiz, var England begge gange i tovene som en groggy sværvægtsbokser. 

Men i fodboldens hjemland kan de sende varme tanker til Jude Bellingham og Bukayo Saka som reddede skindet på englænderne i de to knockout-kampe med udligninger sent i opgørene. Mod slovakkerne afgjorde England det i forlænget spilletid, men mod Schweiz måtte de til pletten for at skyde sig videre. Her holdt hele England vejret, da Saka fik revanche for det brændte straffespark i EM finalen for tre år siden, ved at stensikkert sende sit forsøg ind bag Yann Sommer.

Vejen hertil har været alt andet end overbevisende fra Englands side, men nu er de her, og det er trods alt resultaterne som tæller ved en slutrunde som denne. Gareth Southgate gør klar til sin kamp nr. 101 i spidsen for det engelske landshold, og selv om han har været udskældt længe af mange engelske fans for de tvivlsomme præstationer, kan Southgate nu gøre England til det kun sjette land til at spille sig i to EM-finaler i træk.

 

Holland - England spilforslag

Holland har i vores optik været et af de mest underholdende hold at følge ved dette EM, og det stik modsatte kan faktisk siges om England. Mens Holland har skabt masser af chancer og spillet friskt til med offensiv fodbold det meste af tiden, har Englands spil været præget af alt for stort fokus på defensive pligter.

Først når England er kommet bagefter i kampene, har de formået at løsne håndbremsen og gå all in - hvilket så også har givet pote med sene udligninger i de to knockout kampe..

Man ville ønske at England turde spille mere offensivt, for de har spillerne til det. Men vi forventer endnu en omgang taktisk låst fodbold fra The Three Lions, hvilket nok også kommer til at lægge en dæmper på opgøret. 

Vi spår at England igen kommer bagud, som det var tilfældet mod Slovakiet og Schweiz, og denne gang tror vi ikke englænderne redder livet med en sen udligning. Vi spiller Holland til odds 3.20.

Spil hos bet365*