Holland vs Østrig ved EM 2020 i fodbold

16. juni 2021

Holland - Østrig optakt: Gruppe C kamp ved EM 2020 i fodbold

Holland og Østrig mødes i Gruppe C ved EM 2020 torsdag d. 17/6 kl. 21:00. Læs Holland vs Østrig optakt med startopstillinger og spilforslag til odds på Holland mod Østrig.

Både Holland og Østrig åbnede deres EM i fodbold med en sejr. For Holland kneb det mere mod Ukraine, end det gjorde for Østrig mod Nordmakedonien. Men ikke desto mindre er dette en direkte duel om 1. pladsen i gruppen efter anden runde i gruppespillet ved EM 2020.

Vinderne af dette opgør vil være sikret en plads i 1/8-finalerne, mens taberne stadig kan nå at ryge ud. Uafgjort vil give begge lande fire point efter to kampe, hvilket formentlig vil være nok til at gå videre fra Gruppe C. Men vil landene stille sig tilfredse med det ene point i en taktisk affære, eller bliver der lukket op for godteposen i jagten på tre point og en puljesejr? Østrig vil formentlig gerne sælge kampen før kick off for ét point, for Holland er store favoritter hos bookmakerne.

Læs mere om Holland vs Østrig i optakten forneden, hvor vi ser på startopstillinger i kampen samt vores bud på odds- og spilforslag til Holland mod Østrig.

Holland - Østrig optakt

 

Odds på Holland - Østrig

Holland - Østrig
EM 2020 - Gruppe C
Kampstart:
Torsdag d. 17. juni kl 21.00
Spillested:
Johan Cruyff Arena, Amsterdam
TV/Streaming:
DR 1 / DR.dk / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.53 4.33 6.00
Over/Under 2,5 mål
1.72 - 2.10
Spil hos bet365*

 

Spilforslag og optakt: De bedste odds på Holland vs Østrig

Holland og Østrig vil begge være på udkig efter en fortsættelse af starten på EM 2020. Begge nationer lagde fra land med en sejr, og for Østrig var 3-1 sejren over Nordmakedonien deres første nogensinde ved en EM-slutrunde. Stefan Lainer bragte Østrig i front efter 18 minutter, inden Goran Pandev midt i halvlegen udlignede for Nordmakedonien. Stillingen 1-1 holdt helt til det 78. minut, hvor Østrig omsider fik forløsning. Først var det Michael Gregoritsch som sendte Østrig på vej mod deres første EM-sejr i historien, og Arnautovic lukkede den historiske sejr i kampens døende minutter.

Både Arnautovic og Gregoritsch blev skiftet ind efter omkring en times spil i stedet for Baumgartner og Kalajdzic. Dermed skulle man mene de bankede på til en plads i startopstillingen mod Holland, men Arnautovic kommer med sikkerhed ikke i aktion. Han er nemlig blevet tildelt en spilledags karantæne for at have fornærmet en modstander efter sin scoring mod Nordmakedonien. 

Hollænderne fejrede deres comeback, efter syv års fravær, ved en stor slutrunde med en yderst dramatisk 3-2 sejr over Ukraine i et brag af en kamp. Efter 0-0 ved pausen skød Wijnaldum og Weghorst Holland på 2-0 indenfor det første kvarter i anden halvleg, men med et kvarter igen på uret formøblede Holland deres føring og så Ukraine udligne til 2-2 på bare fire minutter. En sen vinder af Denzel Dumfries i det 85. minut reddede dog dagen for hjemmeholdet på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. 

Holland har nu scoret mindst to gange i deres seneste otte kampe, og vi tror der er lagt i kakkelovnen til endnu en kamp med mindst to mål fra hollændernes side. Østrig slog ganske vist Nordmakedonien, men der venter en langt sværere opgave her. Holland har vundet deres fire seneste hjemmekampe, og i tre af disse sejre scorede hollænderne tre mål. Østrig får det svært i Amsterdam, men de bør også få deres chancer i den anden ende. Ukraine beviste i hvert fald at Holland langtfra er usårlige i bageste geled.

Vi tipper 3-1 til Holland til odds 13.00 som kampens resultat. Endvidere prøver vi med et spilforslag på Holland + Over 2,5 mål til odds 2.30

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Holland - Østrig

Her ses startopstillingerne i Holland - Østrig. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Holland vs Østrig bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Karantæner: Marko Arnautovic (Østrig)

Holland (forventet) Østrig (forventet)
Maartens Stekelenburg Daniel Bachmann
Jurriën Timber Aleksander Dragovic
Stefan De Vrij David Alaba
Daley Blind Martin Hinteregger
Denzel Dumfries Stefan Lainer
Marten De Roon Konrad Laimer
Frenkie De Jong Christoph Baumgartner
Georginio Wijnaldum Xaver Schlager
Patrick Van Aanholt Andreas Ulmer
Memphis Depay Marcel Sabitzer
Wout Weghorst Sasa Kalajdzic
Se Hollands EM-trup og odds Se Østrigs EM-trup og odds

 

TV og Livestream: Se Holland mod Østrig gratis på nettet

Holland mod Østrig kan ses med gratis livestream hos DR.dk. Det er nemlig DR1 som i Danmark viser Gruppe C-kampen ved EM 2020 i TV torsdag d. 17. juni kl. 21:00.

Dermed er der mulighed for at logge ind på DR.dk og se kampen direkte på din mobil, tablet eller computer, uanset hvor du befinder dig ved kampstart. Alt der kræves for at live streame Holland vs Østrig er adgang til internettet, hvorefter du gratis kan se Holland mod Østrig på DRs hjemmeside.

Alle EM-kampene, inkl. Holland vs Østrig, kan også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Holland vs Østrig statistik og historie

Holland og Østrig har spillet 18 registrerede landskampe mod hinanden: Holland har vundet otte, fire er endt uafgjort og seks med østrigske sejre. Det første møde var d. 10. december 1933 i en venskabskamp, som Østrig vandt med 1-0. Herefter skulle der gå 24 år før de igen mødtes i kvalifikationen til VM 1958. De to opgør blev 3-2 i Østrig og 1-1 i Holland. Østrig endte med at snuppe en af de fire pladser til vesteuropæiske hold ved VM i Sverige året efter, men røg ud allerede i gruppespillet. 

I 1978 mødtes Holland og Østrig ved selve VM-slutrunden i Argentina. Det blev til en hollandsk storsejr på 5-1. I midten af 80'erne mødtes de igen i kvalifikationen til VM 1986 i Mexico, og igen var Østrig bedst over de to kampe: 1-0 hjemme, 1-1 ude. Denne gang kom hverken Østrig eller Holland dog med til det efterfølgende VM.

De seneste kampe af betydning mellem landene finder vi i kvalifikationen til EM 2004. Her sejrede Holland med 3-0 i Østrig og 3-1 hjemme. Holland skulle dog igennem playoffs for at sikre EM-billetten til slutrunden i Portugal, hvor de nåede til semifinalerne og tabte til værtsnationen.

Det seneste møde mellem Østrig og Holland blev spillet d. 4. juni 2016. Det var en venskabskamp, som Holland vandt 2-0 på mål af Vincent Janssen og Georginio Wijnaldum. 

Spil hos bet365*