EM 2024 i fodbold. Holland mod Tyrkiet

6. juli 2024

Holland - Tyrkiet spilforslag: Tæt opgør i Berlin

Enten Holland eller Tyrkiet får en plads i EM-semifinalerne, hvor vinderne skal op mod vinderen af England og Schweiz for en plads i finalen. Holland lammetævede Rumænien med 3-0 i 1/8-finalerne i overbevisende stil, mens tyrkerne måtte kæmpe med næb og kløer for at slå Østrig med 2-1. Derfor er Holland også storfavoritter her, men begge hold vil føle de har en god chance for avancement.

Spil hos bet365*

Holland - Tyrkiet

Kampstart:
Lørdag d. 6. juli kl. 21:00
TV / Stream
DR1
Stadion:
Olympiastadion, Berlin
Dommer:
Clement Turpin, Frankrig
Betting Partner: bet365
1 X 2
1.57 4.00 6.00
Spil hos bet365*

 

Holland

Holland åbnede deres EM med en kneben, dog fortjent, 2-1 sejr over Polen og spillede derefter 0-0 mod Frankrig inden de tabte 2-3 til Østrig i den tredje og sidste puljekamp. Til trods for kun fire point kunne det sagtens være blevet til flere, og Holland viste undervejs i gruppespillet fine takter med masser af offensiv fodbold.

Mod Rumænien i 1/8-finalen gav det så pote. De var konstant til stede i rumænernes felt og med 50 boldberøringer i boksen, var måltruslen mod det rumænske mål mere eller mindre konstant. Det kastede altså også tre mål af sig, og det kunne nemt være blevet til flere.

Cody Gakpo åbnede scoringen i München efter 20 minutter, og efter hollænderne havde misbrugt et hav af chancer lukkede og slukkede indskiftede Donyell Malen kampen med to scoringer indenfor de sidste 10 minutter.

Nu er Ronald Koeman kun tre sejre fra at vinde det samme trofæ, som han vandt med Holland som aktiv spiller tilbage i 1988 her i Tyskland. I øvrigt Hollands eneste store trofæ nogensinde. 

 

Tyrkiet

Tyrkiet kommer ind til denne kvartfinale med tre sejre i fire kampe ved EM. De fik ørene i maskinen mod Portugal med et 0-3 nederlag, men ellers har tyrkerne vist sig at være et svært mandskab at knække. Taktisk står de solidt på banen, og gør det svært for modstanderne i alle faser af spillet. 

Senest holdt det også hårdt mod Østrig, som dominerede kampen på xG, boldbesiddelse, afslutninger osv., men Merih Demiral åbnede scoringen for Tyrkiet allerede i det første minut og udbyggede føringen efter en lille time. Herefter fik Østrig reduceret kun syv minutter senere, og kunne indlede et stormløb mod tyrkernes mål i resten af kampen. Det fik Vincenzo Montellas mandskab reddet af takket været en stærk defensiv og en vanvittig redning til sidst af Tyrkiets målmand Günok. 

Som sagt har det holdt hårdt i de fleste kampe for Tyrkiet, og deres store fight på banen har også kastet mange gule kort af sig. Mod Østrig sad holdets stjerne, Hakan Çalhanoğlu, ude med karantæne sammen med Samet Akaydin, og nu hvor de vender tilbage, må Tyrkiet i stedet undvære Ismail Yuksek og Orkun Kökçü som begge så gult mod østrigerne.

Endnu værre for Tyrkiet er det, at de må undvære den dobbelte målscorer mod Østrig, Merih Demiral, som har fået to spilledages karantæne på skrivebordet af UEFA, efter en kontroversiel jubelscene mod Østrig, hvor han med begge hænder viste håndtegn som angiveligt skulle repræsentere en stærkt ultra-nationalistisk gruppe i Tyrkiet.

"Vi betragter denne karantæne som unfair, for det var ikke en politisk handling. Det blev tolket som en sådan, men det var bare noget som blev misforstået", sagde den tyrkiske landstræner Montella om karantænen og fortsatte:

"Men dette vil ikke sætte en bremse på den tyrkiske stolthed. Faktisk vil vi være mere passionerede, mere stolte. Vi vil gøre vores land stolt. Og jeg er sikker på vi alle vil være meget motiverede. Det samme går for vores fans". 

Demiral selv sagde det var en uskyldig jubel som skulle udtrykke national stolthed, og at han havde håbet på at han ville få flere muligheder for at lave den samme gestus. Den tyske indenrigsminister Nancy Faeser og en tyrkisk politiker med tyrkiske rødder ved navn Cem Özdemir sagde, at gestussen står for "terror og facisme". 

Demiral kan altså først være med igen i en evt. EM-finale.

 

Holland - Tyrkiet spilforslag

Vi er i den fase af turneringen, hvor stort set alle kampe er tætte og bliver afgjort af de små marginaler - eller VAR. Det tror vi også bliver tilfældet her. Holland er ganske givet favoritter, men Tyrkiet har gjort det svært for alle deres modstandere, hvis man lige ser bort fra Portugals overbevisende 3-0 sejr mod Tyrkiet. 

Taktisk står Tyrkiet stærkt, og de dør tydeligvis med støvlerne på i alle kampe. På lægterne i Berlin vil Tyrkiet også være stærkt repræsenteret af larmende fans, som det har været tilfældet i de fire første kampe. Måske vil Olympiastadions udformning dog lægge en lille dæmper på lydkulissen grundet løbebanen.

Men vi forventer Tyrkiet gør det svært for Holland også, og vi ser gode muligheder for, at Tyrkiet kan trække Holland ud i forlænget spilletid. Begge de to første kvartfinaler endte i forlænget/straffekonkurrence, og det tror vi også denne gør. 

Vi spiller uafgjort i ordinær spilletid til forbedret odds 4.20 hos bet365.

Spil hos bet365*