Parken i København (foto: shutterstock.com)

10. juni 2021

Ny aftale: Flere tilskuere i Parken til Danmarks EM kampe

Som en del af en politisk aftale om yderligere genåbning af Danmark i Corona-tiderne, er det aftalt at øge tilskuerloftet til Danmarks EM-kampe til 25.000.

Timingen kunne næppe være meget bedre. Kun få dage før Danmarks første kamp ved EM i fodbold, er der truffet en politisk beslutning om at hæve loftet over tilskuere til EM 2020-kampene i Parken. 

Regeringen har med opbakning fra et flertal i Folketingen besluttet, at der kan lukkes hele 25.000 tilskuere ind til Danmarks tre kampe i gruppespillet ved EM 2020. Parken har en kapacitet på 38.000, når alle sæder er taget i brug, så det er - næsten - så tæt på fuld kapacitet som vi kunne håbe på i disse Corona-tider. Helt nøjagtigt er der tale om en stigning på 9100 tilskuere ift. det tidligere besluttede tilskuerloft på 15.900.

DBU: - Ikke 25.000 tilskuere mod Finland

Den nye aftale kommer kun to dage før Danmarks første kamp mod Finland i Parken, og det er for kort varsel for DBU til at nå at udnytte den forhøjede tilskuerkapacitet til kampen.

"Svaret er desværre nej. Det kan vi ikke nå til Finlands-kampen. Vi kan forhåbentlig nå det til de to næste kampe. Man skal huske på, at stadion lige nu er indrettet, så der sidder en person, og så er der en tom stol, og så sidder der en person igen", siger administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, til TV2 og uddyber:

"Hvis vi skal have flere ind på stadion, så skal de sidde på de tomme stole imellem dem, der allerede har købt billetter. Så kunne man sige: ”Kan de ikke bare bytte billet?” Nej, det kan de ikke, for alle skal coronaregistreres præcis dér, hvor de sidder. Så det er en kæmpe opgave, vi har fået af politikerne. Den tager vi på os, men vi kan ikke nå det til kampen mod Finland. Det har vi også meldt ind til myndighederne, at det ikke er en mulighed".

Jakob Jensen understreger også, at DBU kunne have nået det, hvis de havde fået besked i bedre tid. Men man må konstatere, at DBU tilsyneladende ikke har haft en Plan B med flere tilskuere liggende klar i skuffen.

"Vi er rigtig, rigtig glade for det politiske signal, men det er klart, det havde været nyttigt at få mere end to dage inden, den første kamp skal spilles, når vi i forvejen er underlagt en række coronarestriktioner, registreringer og så videre, der gør det meget, meget svært at få op at stå til kampen mod Finland. Men vi gør alt, hvad vi kan fra DBU’s side for at få det her til at spille, så godt som vi kan", fortæller Jakob Jensen til TV2.

DBU arbejder nu hårdt på at der til kampen mod Belgien d. 17. juni kan komme de tilladte 25.000 danskere på lægterne til det store EM-brag i Parken.

Få overblik over Danmarks EM 2020-kampe her