EM 2024 i fodbold. Østrig mod Tyrkiet

1. juli 2024

Østrig - Tyrkiet spilforslag: Underholdende sidste 1/8-finale

Østrig og Tyrkiet mødes for første gang ved en stor slutrunde, og der er i den grad noget på spil. Det gælder en plads i kvartfinalerne, hvor vinderen af Rumænien og Holland venter.

Spil hos bet365*

Østrig - Tyrkiet

Kampstart:
Tirsdag d. 2. juli kl. 21:00
TV / Stream
TV2
Stadion:
Red Bull Arena, Leipzig
Dommer:
Artur Dias, Portugal
Betting Partner: bet365
1 X 2
1.95 3.25 4.33
Spil hos bet365*

 

Østrig

Østrig ankom til EM 2024 i Tyskland som et af Europas mest formstærke mandskaber, og de har bestemt ikke skuffet os indtil videre. Seks point ud af ni mulige og en placering over både Frankrig og Holland var det nok de færreste der havde set, når de kiggede i Østrigs krystalkugle forud for EM. Men Østrig tog altså førstepladsen i Gruppe D ved at slå Holland 3-2 på det olympiske stadion i Berlin i et brag af en kamp, og inden da havde østrigerne matchet Frankrig i et spinkelt 0-1 nederlag (på et selvmål) og slået Polen 3-1. 

For Østrig er det anden gang i træk, at nationen spiller sig videre til 1/8-finalerne ved EM. Efter at være røget ud i grupperne i 2008 og 2016, nåede de også hertil for tre år siden ved EM 2020. Her røg de ud til Italien efter 0-0 i ordinær spilletid og 2-1 til Italien i den forlængede.

En sejr her mod tyrkerne vil altså gøre EM 2024 til Østrigs bedste gennem tiderne, og Østrig vil med glæde mindes deres seneste møde med Tyrkiet i en venskabskamp i foråret, hvor Østrig smadrede tyrkerne med 6-1. 

Siden Ralf Rangnick tog over i sommeren 2022 som østrigsk landstræner, er der kun tre lande i Europa som kan prale med en større sejrsprocent; Spanien, Portugal og Holland. Her ved EM har de altså også virkelig leveret varen og det bliver ekstremt spændende at se, hvor lange Das Team kan drive det i Tyskland.

Patrick Wimmer går glip af 1/8-finalen med karantæne.

 

Tyrkiet

Ligesom Østrig tog Tyrkiet også seks point ud af ni i deres gruppe, men måtte til gengæld nøjes med andenpladsen bag Portugal grundet 0-3 nederlaget til portugiserne. De to sejre lød på 3-1 over Georgien og 2-1 over Tjekkiet, og her er det værd at huske på, at georgierne gav Tyrkiet kamp til stregen, og at i kampen mod Tjekkiet blev tyrkerne hjulpet på vej af at være 11 mod 10 fra det 20. minut.

Det var ikke kun tjekkerne som så rødt i den tredje gruppekamp. Det gjorde tyrkerne også i billedlig forstand. Hele 10 tyrkere røg nemlig i dommerens bog med gule kort, da kampen udviklede sig grimt særligt i 2. halvleg. En af de 10 tyrkere som blev noteret for en advarsel var landsholdet største profil Hakan Çalhanoğlu, som nu må sidde over med karantæne her mod Østrig.

Skulle Tyrkiet gå videre herfra, vil de måske også være hårdt ramt af karantæne i kvartfinalerne. Ellers skal de i hvert fald styre temperamentet bedre her. Det skal blive spændende at se, om Vincenzo Montellas unge mandskab, som i gennemsnit var den næstyngste startellever i gruppespillet, magter at holde hovederne kolde, hvis tingene spidser til.

Tyrkiet bliver i hvert fald med sikkerhed bakket solidt op fra lægterne, hvor det ikke er nabolandet Østrig, men derimod Tyrkiet som med sikkerhed vil have flest fans på lægterne.

Samet Akaydin og Hakan Çalhanoğlu sidder over med karantæne.

 

Østrig - Tyrkiet spilforslag

Østrig fandt ikke nettet mod Frankrig, men til gengæld har de lavet seks mål mod Polen og Holland. Tyrkiet har haft defensive kvaler undervejs i turneringen og indkasseret i alle tre gruppekampe. Mod Portugal blev Tyrkiet klasket 3-0 og her var det nemt at få øje på tyrkernes problemer i forsvaret. Derudover synes vi ikke Tyrkiet var specielt overbevisende i sejrene mod undertippede Georgien og Tjekkiets 10-mand.  

Læg dertil at Østrig har spillet forrygende mod på papiret svære modstandere fra Frankrig, Polen og Holland. De står højt i banen, presser højt og skaber mange chancer. De slog også Tyrkiet med hele 6-1 - godt nok i en venskabskamp - sidst de mødtes for få måneder siden. 

Vi tror Østrig kommer på tavlen mindst et par gange, og selv om Tyrkiet nok skal bidrage med chancer i den anden ende, tror vi ikke tyrkerne laver flere end ét mål. Den ender 3-1 til Østrig. Derfor spiller vi Østrig til odds 1.95 hos bet365.

Spil hos bet365*