EM 2024 i fodbold. Rumænien mod Holland

1. juli 2024

Rumænien - Holland spilforslag: Kan de rumænske underdogs overraske?

Rumænien snuppede en overraskende førsteplads i Gruppe E, og er nu klar til 1/8-finalerne mod Holland, som mindst ligeså overraskende blev henvist til en uventet tredjeplads i Gruppe D. Rumænien kommer derfor, trods en gruppesejr, alligevel op mod på papiret hård modstand, og er også store underdogs til odds 8.00 i ordinær spilletid.

Spil hos bet365*

Rumænien - Holland

Kampstart:
Tirsdag d. 2. juli kl. 18:00
TV / Stream
DR1
Stadion:
Allianz Arena, München
Dommer:
Felix Zwayer, Tyskland
Betting Partner: bet365
1 X 2
8.00 4.50 1.42
Spil hos bet365*

 

Rumænien

Det er sjette gang Rumænien er med ved EM, og kun ved EM 2000 lykkedes det rumænerne at spille sig videre fra gruppen. Dengang røg Rumænien ud med 0-2 til Italien i første knockout-kamp (dengang kvartfinalerne, red.), så rumænerne har stadig til gode at vinde en knockout-kamp i EM-regi. 

Rumænien har allerede skrevet historie ved EM, ved at være en del af den første EM-gruppe nogensinde, hvor alle fire lande er sluttet med fire point. Førstepladsen gik til Rumænien på baggrund af 3-0 sejren over Ukraine og uafgjort mod Slovakiet i den sidste kamp. Nu er spørgsmålet om rumænerne kan drive det til endnu mere.

Edward Iordănescus mandskab kommer ind til kampen med kun én sejr i de sidste syv landskampe, nemlig 3-0'eren over Ukraine. Et resultat som ser overbevisende ud på papir, men hvor vi ved at alt lykkedes for Rumænien i dét opgør, og at ukrainerne havde større ære af kampen, end resultatet indikerer.

Ellers har Rumænien ikke just været prangende offensivt. I fire af de fem øvrige seneste kampe har Rumænien blot scoret én gang, nemlig på det straffe Razvan Marin sendte ind til 1-1 mod Slovakiet senest.

Nicusor Bancu sidder over med karantæne i 1/8-finalen.

 

Holland

At Holland kun er videre via en tredjeplads i Gruppe D er overraskende, men ingen katastrofe for hollænderne. Om noget kan det vise sig at være en fordel, da de nu er endt på den nemmere side af lodtrækningen. Skulle Holland vinde her, kan de se frem til et møde med vinderen af Tyrkiet og Østrig, og så kan man vist ikke klage over ruten mod en potentiel EM-semifinale.

Holland åbnede som bekendt med en fortjent sejr over Polen, som dog først kom i de døende minutter, og senere spillede Holland 0-0 mod Frankrig, hvor Oranje fik et mål kontroversielt underkendt. To kampe som kunne have givet seks point. De sluttede så af med et brag af en kamp mod Østrig, hvor Holland to gange slog tilbage mod østrigske føringer, men til sidst ikke kunne finde et modsvar på Østrigs 3-2 mål ved Sabitzer i det 80. minut. 

Overordnet set har Holland efterladt os med et positivt indtryk. Det er klart de mangler et par vigtige spillere på midtbanen med skader, men de har formået at spille positivt, angrebsfodbold i alle tre kampe indtil videre, og det har været alt andet end kedeligt at følge hollænderne.

 

Rumænien - Holland spilforslag

Der har været godt smæk på i Hollands kampe indtil nu ved EM, som bestemt ikke har været kedeligt at følge. Der var lige 0-0'eren mod Frankrig, hvor Holland havde det lidt sværere mod et stærkt fransk forsvar, men de burde dog alligevel have fundet nettet.

Vi forventer helt sikkert at se Holland på tavlen her mod Rumænien, og med alt respekt for rumænerne, så har de ikke vist det helt store her ved EM. De var forholdsvist tandløse mod et ellers skuffende belgisk mandskab, og de kan takke Ukraines målmand ved to af målene i den på papiret overbevisende 3-0 sejr i første kamp. 

Vi tror Rumænien får det svært her, hvilket oddsene også indikerer. Men Holland har dog heller ikke formået at lukke helt af bagude og indkasserede både mod Polen og Østrig. Så måske kan Rumænien også lige få prikket en enkelt ind?

Vi siger Holland vinder 3-1 og spiller derfor Holland -1 mål handicap til odds 2.20

Spil hos bet365*