EM 2024 i fodbold. Spanien mod Tyskland

4. juli 2024

Spanien - Tyskland spilforslag: Tæt opgør mellem EM's to bedste hold

I hvad der kunne være en finale værdig, mødes to af EM's største favoritter i første kvartfinale ved EM 2024, når Spanien og Tyskland tørner sammen i Stuttgart fredag kl. 18.00. Kun én kan i sagens natur gå videre til semifinalerne, så vi mister med sikkerhed ét af de to bedste hold ved EM indtil videre. Vinderne kan derimod se frem til en semifinale mod enten Portugal eller Frankrig.

Spil hos bet365*

Spanien - Tyskland

Kampstart:
Fredag d. 5. juli kl. 18:00
TV / Stream
TV2
Stadion:
MHPArena, Stuttgart
Dommer:
Andy Taylor, England
Betting Partner: bet365
1 X 2
2.62 3.20 2.75
Spil hos bet365*

 

Spanien

Spanien har spadseret gennem EM indtil nu med tre clean sheet-sejre i gruppespillet mod Kroatien, Italien og Albanien, og senest en 4-1 sejr i 1/8-finalerne over Georgien. Mod georgierne indkasserede Spanien deres første mål ved EM, men der skulle et selvmål til da Robin Le Normand ikke kunne undgå at rette en bold af og passere Unai Simon i buret. Men det var tydeligt for de fleste, at det kun et spørgsmål om tid, før de fik det vendt til sejr.

Rodri fik udlignet før pausen, og i anden halvleg sørgede Fabian Ruiz, Nico Williams og Dani Olmo for at det georgiske EM-eventyr kom til en ende. Med en samlet xG på 3,29 mod Georgiens 0,19, en boldbesiddelse på 72% og 36-4 i skud mod mål var det reelt spil til ét mål gennem hele kampen og en meget velfortjent sejr. 

Spanien ser uhyggeligt stærke ud, og i alt er det nu ti EM-kampe siden Spanien har tabt ved et EM, hvis man ser bort fra tabte straffekonkurrencer. 

Nu er spørgsmålet så, om Spanien for første gang nogensinde kan slå en værtsnation i en knockout-kamp. Spanien har nemlig ni gange siden 1934 mødt en værtsnation i knockout-kampe ved EM og VM og tabt dem alle.

Til gengæld kan Spanien glæde sig over, at de ikke har tabt til Tyskland i de sidste seks indbyrdes kampe af betydning (tre sejre, tre uafgjorte) som er spillet siden 1998. Senest spillede de to lande 1-1 i gruppespillet i Qatar.

 

Tyskland

Værterne fra Tyskland har været næsten lige så overbevisende som Spanien med syv point i gruppespillet og en 2-0 sejr over Danmark i 1/8-finalen. Vi kender dog alle her i landet historien bag tyskernes sejr over Danmark. De kom ud som lyn og torden i opgøret og kunne nemt have været foran med mindst et mål efter et kvarter. Derefter kom Danmark bedre med. Tyskland var uden tvivl bedst over 90 minutter, men de fik også meget foræret, da de ved stillingen 0-0 fik EM's velnok tyndeste straffe indtil nu. Et straffe som siden er blevet kraftigt debatteret i både ind- og udland.

Ser vi lidt på statistikkerne bag det tyske hold indtil nu ved EM, er de på en tredjeplads over flest scorede mål med 10 styks. Her hjælper 5-1 sejren over Skotland godt i regnskabet. De er også i toppen over statistikkerne når det kommer til flest angreb med 265, flest skud på mål med 71 og den højeste gennemsnitlige boldbesiddelse med 62%. Derudover har de kun indkasseret to mål i fire kampe, og med hjemmepublikummet i ryggen her i Stuttgart, vil Julian Nagelmanns mandskab selvfølgelig også kunne udgøre en trussel overfor de velspillede spaniere.

 

Spanien - Tyskland spilforslag

Vi er nået dertil ved EM, hvor vi må forvente tætte kampe over hele linjen. Men måske specielt her - mellem de to bedste mandskaber ved EM indtil nu - er det tæt på umuligt at skille dem ad før kampstart.

Vi tror dette opgør bliver afgjort af de små marginaler, og der er bestemt ingen grund til at tro, at kampen ikke ender med at gå i forlænget spilletid. Vi skyder på 1-1 i ordinær tid, og så kan den tippe begge veje i den forlængede eller straffe.

Derfor spiller vi uafgjort til odds 3.28 under forbedrede odds hos bet365.

Spil hos bet365*