Danmark vs Slovenien ved EM 2022 i Herrehåndbold

14. januar 2022

Danmark mod Slovenien optakt: Anden kamp ved Håndbold EM 2022

Danmark møder Slovenien i anden kamp ved Håndbold EM 2022 for Herrer i Ungarn lørdag d. 15. januar kl. 20.30. Se Slovenien vs Danmark optakt her.

Danmark kom fra land ved EM 2022 i Herrehåndbold med en planmæssig sejr på 30-21 over Montenegro, og nu venter Danmarks anden kamp i gruppen mod Slovenien lørdag. Med en sejr her vil Danmark sætte sig solidt på førstepladsen i gruppestillingen ved EM i Håndbold med fire point.

Det danske landshold er da også storfavoritter mod slovenerne, da der i skrivende stund er odds 1.12 på Danmark mod odds 9.00 på Slovenien hos Oddset. Uafgjort giver pengene 15 gange igen. Forneden ser vi på flere odds på Danmark mod Slovenien samt vores spilforslag til den anden kamp i indledende gruppespil ved EM i Herrehåndbold.

Spil hos Oddset*

Danmark mod Slovenien odds

Slovenien vandt deres første kamp ved EM i Håndbold med 27-25 over Nordmakedonien, men det er dog et hold som Danmark skal kunne besejre. Det afspejles også i oddsene på Danmark mod Slovenien, hvor danskerne som nævnt indledningvist er store favoritter til odds 1.12.

Spørgsmålet er måske nærmere, hvor stort Danmark vinder kampen, end om de vinder. Hos Danske Spils Oddset er der også målhandicap-linjer på +/- fire, fem og seks mål. Her er der lidt højere odds at hente på Danmark, hvis man kan forudsige hvor stort Danmark (forhåbentligt) vinder kampen.

Officielt er Slovenien på hjemmebane, selv om kampen spilles i Debrecen i Ungarn. Danmark figurerer derfor som udebanehold i oddsoversigten forneden med udvalgte odds på Danmark mod Slovenien hos Danske Spils Oddset. Besøg bookmakeren for flere og opdaterede odds på kampen.

Spil hos Oddset*

Odds på Danmark mod Slovenien
Kampvinder
Slovenien: 9.00 Uafgjort: 15.00 Danmark: 1.12
Slovenien +4: 2.75 Uafgjort +4: 9.65 Danmark -4: 1.60
Slovenien +5: 2.20 Uafgjort +5: 9.50 Danmark -5: 1.85
Slovenien +6: 1.85 Uafgjort +6: 9.50 Danmark -6: 2.20
Vindermargin
Slovenien vinder med 1-3 mål 9.50
Slovenien vinder med 4-6 mål 20.00
Slovenien vinder med 7-9 mål 55.00
Danmark vinder med 1-3 mål 4.50
Danmark vinder med 4-6 mål 3.30
Danmark vinder med 7-9 mål 3.75
Danmark vinder med 10-12 mål 6.20
Danmark vinder med 13-15 mål 12.50
Danmark vinder med 16-18 mål 24.00
Over/Under Mål
Over 57,5 1.68
Under 57,5 2.05
Over 58,5 1.85
Under 58,5 1.85
Over 59,5 2.05
Under 59,5 1.68

Spil hos Oddset*

 

Spilforslag: Danmark vinder med 4-6 mål

Danmark sejrede med ni mål over Montenegro, efter en 18-10 føring ved pausen. Det var tydeligt at danskerne slap gashåndtaget lidt i de sidste 30 minutter, hvor Danmark ikke nåede samme niveau som i første halvleg. Der blev også brugt mange reserver efter pausen, og den slags går som regel udover kvaliteten.

Nu venter en på papiret lidt sværere kamp mod Slovenien, som Danmark dog også bør besejre. Men det ender nok ikke i en total afklapsning af slovenerne, for Nikolaj Jacobsen har bevist, at han er klar til at give mange reserver spilletid her i EMs åbningskampe. Det gælder om at holde profilerne friske og skadesfri til Mellemrunden og de afgørende kampe, så man må antage at der bliver sparet på profilerne, hvis muligheden byder sig. 

Derfor tror vi også på, at Danmark vinder en forholdsvis sikker sejr, men det bliver formentlig ikke med f.eks. 10 mål. Målhandicap-linjen hos Oddset ligger omkring 4-6 mål i dansk favør, og det er måske også deromkring sejrens størrelse lander. Derfor prøver vi med et spilforslag på Danmark vinder med 4-6 mål mod Slovenien til odds 3.30 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Optakt: Godkendt start for Danmark ved Håndbold EM

Danmark åbnede Håndbold EM med en velfortjent 30-21 sejr over Montenegro, hvor samtlige 16 spillere i kamptruppen fik spilletid. Efter en suveræn 1. halvleg set med danske briller førte Danmark med otte mål ved pausen, og dermed kunne landstræner Nikolaj Jacobsen gøre brug af masser af reserver i anden halvdel af åbningskampen.

Det gik dog også lidt udover kvaliteten på spillet i de sidste 30 minutter, hvor Nikolaj Jacobsen også måtte skælde ud i timeouts i kampens sidste fase. Generelt var det dog en godkendt kamp, og den lidt sløje anden halvleg får ikke landstræneren til at ryste på hånden ift. at bringe reserverne i spil igen i kommende kampe.

"Nej, jeg har fuld tillid til alle spillere", sagde Jacobsen til TV2 efter kampen.

Kun Aaron Mensing, René Antonson, Niclas Kirkeløkke og coronaramte Jannick Green har endnu ikke være i aktion ud af den 20-mand store danske EM trup. Sidstnævnte kan dog være i spil til spilletid i lørdagens kamp mod Slovenien.

Jannick Green er tilbage i Danmarks EM-trup

Foruden sejren over Montenegro i første kamp, kan Danmark nu også glæde sig over, at landsholdsmålmanden Jannick Green er på vej tilbage i Danmarks EM trup. 10 dage før starten på slutrunden blev Green ellers testet positiv for Coronavirus, og måtte derfor forlade den danske EM-lejr og lade sig isolere i et sommerhus.

Men nu lysner det forude for Jannick Green, som nu har kan præsentere en negativ Coronatest, som tillader ham at rejse til Ungarn og tilslutte sig den danske EM-lejr.

"I dag kan landsholdet igen byde velkommen til keeper Jannick Green, der tidligere forlod lejren i Danmark efter en positiv test, men som nu er på vej tilbage efter isolation", skriver Dansk Håndbold Forbund på Twitter.

Det forventes at Jannick Green tilslutter sig truppen i Ungarn fredag eftermiddag, hvor han skal aflevere endnu en negativ test, før han må komme på banen ved Håndbold EM for Danmark.

Mikkel Hansen rundede milepæl for Danmark

Som det har været tilfældet i de seneste mange slutrunder for Danmark i herrehåndbold, var Mikkel Hansen igen en af Danmarks største profiler i kampen mod Montenegro. Her spillede Mikkel Hansen i sin 18. slutrunde for landsholdet i karrieren, og han rundede også kort før pausen en milepæl, da manden med det karakteristiske pandebånd scorede sit mål nr. 1200 i rødt og hvidt.

I alt scorede 10 forskellige danskere mål for Danmark i kampen mod Montenegro, men Mikkel Hansen blev (selvfølgelig) Danmarks topscorer i kampen med hele 10 mål. Han leverede kampen igennem forrygende angrebsspil, og også Mathias Gidsel gjorde sig positivt bemærket med fem scoringer. I den anden ende af banen stod Niklas Landin også en god kamp mellem stængerne for Danmark. 

Alt i alt er der grund til at glæde sig over det danske holds indsats i åbningskampen, selv om der var lidt slinger i valsen i anden halvleg. Spændende bliver det nu, om Danmark kan fortsætte takterne mod Slovenien, når det går løs igen ved Håndbold EM lørdag aften. Danmark mod Slovenien vises direkte på TV2 med kampstart 20.30.

Spil hos Oddset*