Danmark vs Montenegro ved EM i Herrehåndbold

13. januar 2022

Danmark - Montenegro optakt: Første kamp ved Håndbold EM 2022

Danmark møder Montenegro i første kamp ved EM i Herrehåndbold 2022 torsdag d. 13. januar kl. 20.30 i Főnix Arena i Debrecen, Ungarn. Se Danmark - Montenegro odds-optakt her!

Danmark er gigantiske favoritter mod Montenegro i den første kamp ved EM i Herrehåndbold 2022. Ser vi på odds på Danmark mod Montenegro hos bet365, er der kun odds 1.001 på dansk sejr. Til gengæld giver uafgjort og en sejr til montenegrinerne begge odds 30.00.

Det er derfor mere interessant at kigge på handicap-odds på Danmark, hvis man vil spille på en dansk sejr. Her er mållinjen sat ved -11,5 mål på Danmark til odds 1.88. Tror man Danmark kan vinde med mindst 12 mål, er det altså et oddset man kan skyde efter. 

Der er dog også andre odds på vindermargin i kampen, hvilket vi ser nærmere på forneden.

Spil på EM 2022 hos bet365*

Danmark - Montenegro odds ved EM i Herrehåndbold

Hos bookmakeren bet365 er der et fornuftigt udvalg af odds på Danmark - Montenegro i den første kamp ved EM i Herrehåndbold torsdag aften. Danmark er dog så store favoritter, med god grund, at man skal kigge efter handicap-odds eller vindermargin før det bliver interessant at spille på Danmark mod Montenegro.

Herunder ses vindermargin-odds på kampen som de ser ud onsdag morgen, dagen før kampen, hos bet365:

Vindermargin Odds
Mål Danmark Montenegro
1-3 15.00 80.00
4-6 6.50 101.00
7-9 4.00 111.00
10-12 3.50 126.00
13-16 3.10 141.00
17-20 5.50 151.00
21+ 13.00 76.00
Uafgjort 30.00

Foruden disse vindermargin odds har bookmakeren bet365 også en række andre odds-specials på Danmark - Montenegro. Et af de mere interessante markeder her er i vores optik "Resultat og Totaler", hvor det gælder om at forudsige kampens vinder og antal mål. Danmark + Over 58,5 mål giver eksempelvis her odds 1.83, og samme odds fås på Danmark + Under 58,5 mål. Tror man Danmark vinder kampen, gælder det altså blot om at forudsige om der kommer flere eller færre end 59 mål i alt i kampen fordelt på begge lande.

Ved sidste EM i Herrehåndbold for to år siden, hvor Danmark floppede fælt med exit allerede i indledende gruppespil, tabte Danmark i øvrigt den første kamp til Island med 30-31. Dengang faldt der altså 61 mål i åbningskampen. Den efterfølgende kamp mod Ungarn endte 24-24 (48 mål) og den tredje kamp mod Rusland vandt Danmark med 31-28 (59 mål). 

Det var et skuffende EM for Danmark for to år siden, og det kan kun gå bedre denne gang. Spændende bliver det hvilken start vi får på EM mod Montenegro, som allerede synes at have opgivet kampen mod Danmark på forhånd. Læs mere om det forneden i optakten til Danmark - Montenegro, eller besøg bet365 for masser af odds på EM i Herrehåndbold.

Spil på EM 2022 hos bet365*

 

Optakt: Danmark vs Montenegro ved EM i Håndbold

Har man fulgt optakten til EM i Herrehåndbold i de seneste uger generelt, har meget, også for meget, af snakken gået på Coronasmitte i trupperne. Men det er desværre dagens Danmark, og dagens verden, anno 2022. Heller ikke et europamesterskab i håndbold kan undslippe den virus, som har været på alles læber de sidste par år.

Heldigvis har Danmark ikke været hårdt ramt af Corona-udbrud i den danske trup til EM i Herrehåndbold. Kun ét tilfælde har Danmark registreret, nemlig målvogter Jannick Green, som i første omgang ikke er fløjet med til Ungarn, hvor Danmark spiller deres kampe i indledende gruppespil. Landstræner Nikolaj Jacobsen råder dog stadig over Niklas Landin og Kevin Møller i det danske mål, så det skal nok gå.

Langt værre ser det ud for Montenegro, som forleden kunne melde om otte smittede i deres EM-trup. Det tal er sidenhen blevet halveret, men flere profiler og cheftræner Zoran Roganovic har været smittet med Corona og er tvivlsomme til åbningskampen mod Danmark torsdag.

Skal man tro Montenegros målmand, Nebojsa Simic, som indtil videre er undsluppet smitten og er spilleklar, har montenegrinerne nærmest givet op på forhånd:

"Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal forvente, og om jeg skal forvente noget. Jeg synes ikke, at vi i øjeblikket er en god nok rival til Danmark, og fokus vil nok være på de to andre kampe. Danskerne fik for nylig en sejr på ti mål over Norge, og der var ingen smittetilfælde", sagde han til det montenegrinsk dagblad Vijesti og fortsatte:

"Det vil næsten være umuligt at spille mod dem og matche dem."

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen tager det hele som det kommer:

"Nu har vi da i det mindste fået sat navne på, og så kan vi ligesom tage det derfra og vide, hvem der ikke er med og forberede os på det. Men endegyldigt ved vi det jo ikke før en time før (kampstart). Derfor forbereder vi os egentlig, som vi plejer og har alle mand i spil. Og så må vi se, hvilket hold Montenegro stiller med", siger han til TV2 Sport.

Hvordan den endegyldige situation ser ud mht Coronasmitte hos de to hold, må tiden vise i løbet af i dag (onsdag, red.) og torsdagen. Meget kan ske endnu i begge lejre, men man må konstatere, at Danmark er enorme favoritter. Mens den danske lejr stort set er gået under Corona-radaren, har Montenegro måske haft den dårligste optakt tænkeligt til dette EM. Derudover er Danmarks trup på papiret meget stærkere end Montenegros. 

Vi krydser fingre for en suveræn dansk sejr og en god start på EM i Herrehåndbold 2022, når det går løs torsdag aften i Debrecen. Kampen kan ses direkte på TV2 og TV2 Play.

Spil på EM 2022 hos bet365*