Europa League

2. december 2020

Europa League: 5. spillerunde optakt og spilforslag

Torsdag d. 3. december står på 5. spillerunde i Europa League, og her har flere hold allerede sikret sig en plads blandt de 32 hold, som skal spille 1/16-finaler i foråret.

Roma, Arsenal, Hoffenheim og Leicester er allerede sikret en plads, og torsdag aften kan endnu flere hold sikre sig en billet til knockout-kampene. Der venter altså mange spændende kampe på programmet her i 5. spillerunde, hvor særligt Gruppe F skiller sig ud. Her er nemlig tre hold, i form af Napoli, Real Sociedad og AZ Alkmaar, som alle stadig har gode chancer for at spille sig videre til knockout-fasen. 

Andre klubber som kan kvalificere sig torsdag aften omfatter bl.a. Young Boys, Slavia Prag, Bayer Leverkusen, Rangers, Benfica, Granada, PSV, Braga, AC Milan, Lille, Villareal, Maccabi Tel Aviv, Antwerpen, Tottenham, Dinamo Zagreb, Feyenoord og Røde Stjerne.

Til gengæld ligger det nu fast, at hverken CSKA Sofia, Dundalk, Rijeka, Celtic, Qarabag, Ludogorets eller Gent kommer med videre, og for en lang række andre klubber er det nu vind-eller-forsvind torsdag aften.

Forneden ses hele kampprogrammet for 5. runde i Europa League-gruppespillet, og nederst kommer vi med spilforslag til odds på udvalgte Europa League-kampe i denne spillerunde.

Europa League spilforslag: 5. runde 

Gruppe A

21:00 Roma - Young Boys
21:00 CFR Club - CSKA Sofia

Roma er videre. De vil blive gruppevindere med uafgjort mod Young Boys.

Young Boys går videre, hvis de slår Roma og CFR Cluj ikke slår CSKA Sofia, eller hvis Young Boys får ét point og Cluj taber.

CFR Cluj vil med et nederlag være uden chance for avancement, hvis Young Boys ikke taber til Roma, eller hvis Cluj ikke vinder, mens Young Boys gør. 

CSKA Sofia er uden chance for at gå videre.

Gruppe B

21:00 Arsenal - Rapid Wien
21:00 Molde - Dundalk

Arsenal er videre. De vinder gruppen, hvis de undgår et nederlag mod Rapid Wien, eller hvis de taber med 1-0 og Molde ikke slår Dundalk.

Molde og Rapid Wien vil stadig have chancen for at gå videre, uanset resultaterne torsdag aften. De har begge seks point, og mødes i en slags finale i Wien i 6. runde. Molde vandt med 1-0 over Rapid Wien i Norge, og er lige nu bedst indbyrdes. Det kan Rapid altså ændre på i den omvendte kamp i sidste runde.

Dundalk er ude.

Gruppe C

21:00 Slavia Prag - Hapoel Beer Sheva
21:00 Nice - Bayer Leverkusen

Slavia Prag går videre, hvis de undgår nederlag mod Hapoel. Leverkusen går videre, hvis de undgår nederlag mod Nice. Hvis Slavia ikke taber til Hapoel, går Leverkusen også videre selv om de skulle tabe til Nice med op til tre mål.

Hapoel og Nice ryger begge ud, hvis de ikke slår henholdsvis Slavia Prag og Leverkusen.

Gruppe D

21:00 Benfica - Lech Poznan
21:00 Rangers - Standard Liege

Rangers går videre med en sejr over Standard Liege, eller hvis de spiller uafgjort og Lech Poznan ikke vinder over Benfica. Rangers vil være sikre på at vinde gruppen, hvis de vinder og Benfica taber.

Benfica går videre, hvis de slår Lech, eller hvis de spiller uafgjort og Standard Liege ikke vinder over Rangers.

Lech Poznan og Standard Liege ryger begge ud, hvis de ikke slår henholdsvis Benfica og Rangers.

Gruppe E

21:00 Granada - PSV Eindhoven
21:00 Omonia Nicosia - PAOK

Granada går videre, hvis de ikke taber til PSV. Granada kan også gå videre hvis PAOK ikke slår Omonia Nicosia. Granada vinder gruppen hvis de vinder, eller hvis de spiller uafgjort og PAOK ikke vinder.

PSV kan gå videre med en sejr over Granada, hvis PAOK taber til Omonia Nicosia.

PAOK ryger ud hvis de taber og PSV slår Granada.

Omonia Nicosia ryger ud, medmindre de slår PAOK og PSV ikke slår Granada.

Gruppe F

21:00 AZ Alkmaar - Napoli
21:00 Real Sociedad - Rijeka

Napoli går videre, hvis de slår AZ Alkmaar. Napoli kan også vinde gruppen med en sejr, hvis Real Sociedad ikke slår Rijeka.

Real Sociedad går videre, hvis de slår Rijeka og AZ Alkmaar taber til Napoli.

AZ Alkmaar går videre hvis de slår Napoli og Real Sociedad ikke vinder over Rijeka. Alkmaar ryger derimod ud, hvis de taber og Real Sociedad vinder.

Rijeka er uden chancer for avancement.

Gruppe G

18:55 AEK Athen - Braga
18:55 Zorya - Leicester

Leicester er videre. De kan vinde gruppen på tre måder: en sejr over Zorya, begge kampe ender uafgjort eller Braga taber til AEK Athen.

Braga går videre med en sejr over AEK, eller hvis de spiller uafgjort og Zorya ikke vinder over Leicester.

AEK ryger ud hvis de ikke får tre point mod Braga.

Zorya ryger ud, hvis de ikke slår Leicester. De kan også ryge ud uanset hvad, hvis Braga slår AEK Athen.

Gruppe H

18:55 AC Milan - Celtic
18:55 Lille - Sparta Prag

Lille går videre hvis de slår Sparta Prag, eller hvis de spiller uafgjort og Milan ikke slår Celtic. Lille kan også vinde gruppen med en sejr, hvis Milan ikke vinder.

Milan går videre med en sejr, hvis Sparta taber til Lille.

Sparta Prag ryger ud hvis de taber til Lille og Milan slår Celtic.

Celtic kan ikke længere gå videre fra gruppen.

Gruppe I

18:55 Qarabag - Maccabi Tel Aviv
18:55 Sivasspor - Villareal

Villareal går videre, hvis de undgår at tabe til Sivasspor eller hvis Maccabi Tel Aviv taber til Qarabag. Villareal kan også vinde gruppen med en sejr, eller hvis de får 1 point og Maccabi ikke vinder.

Maccabi går videre hvis de slår Qarabag og Sivasspor taber til Villareal.

Sivasspor ryger ud, hvis de taber til Villareal og Maccabi slår Qarabag.

Qarabag kan ikke længere gå videre fra gruppen.

Gruppe J

18:55 LASK - Tottenham
18:55 Antwerpen - Ludogorets

Tottenham går videre, hvis de undgår at tabe til LASK.

Antwerpen går videre, hvis de undgår at tabe til Ludogorets og LASK ikke slår Tottenham. Selv med et nederlag kan de gå videre, hvis LASK også taber til Tottenham.

LASK ryger ud hvis de taber til Tottenham, eller hvis de spiller uafgjort og Antwerpen ikke taber til Ludogorets.

Ludogorets kan ikke længere gå videre.

Gruppe K

18:55 CSKA Moskva - Wolfsberger AC
18:55 Feyenoord - Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb går videre hvis de slår Feyenoord eller hvis de spiller uafgjort, og CSKA ikke slår Wolfsberger AC. Selv med et nederlag til Feyenoord kan de gå videre, hvis CSKA spiller uafgjort med Wolfsberger. Dinamo Zagreb kan vinde gruppen med en sejr, eller hvis de spiller uafgjort med alle andre resultater end 0-0, og den anden kamp også ender uafgjort.

Feyenoord går videre med en sejr, hvis CSKA også slår Wolfsberger.

Wolfsberger ryger ud, hvis de taber til CSKA og Feyenoord slår Zagreb.

CSKA Moskva ryger ud, hvis de taber til Wolfsberger, eller hvis de spiller uafgjort og Feyenoord vinder.

Gruppe L

18:55 Gent - Slovan Liberec
18:55 Røde Stjerne - Hoffenheim

Hoffenheim er videre. De vinder også gruppen, hvis de undgår at tabe til Røde Stjerne.

Røde Stjerne går videre, hvis de ikke taber til Hoffenheim eller hvis Slovan Liberec ikke slår Gent.

Slovan Liberec ryger ud, hvis de ikke slår Gent, eller hvis Røde Stjerne ikke taber til Hoffenheim.

Gent kan ikke længere gå videre fra gruppen.

 

Spilforslag til udvalgte kampe i 5. spillerunde

Herunder ses vores spilforslag til udvalgte kampe i 5. spillerunde af Europa League 2020/21.

AC Milan - Celtic

Celtic kan ikke længere opnå noget i Europa League i denne sæson, efter de har tabt tre af de fire første kampe. De har dog scoret i alle fire gruppekampe indtil videre, og der er også udmærkede chancer for, at de kommer på tavlen på San Siro. AC Milan har nemlig kun holdt ét clean sheet i deres sidste seks kampe. Det var i weekendens 2-0 sejr over Fiorentina.

Milan kører derudaf i Serie A, hvor de stadig toppen tabellen og er ubesejret i de første ni kampe. Succeskriteriet er dog også, at gå videre fra denne gruppe, og til det formål SKAL milaneserne bruge en sejr. De slog Celtic med 3-1 i Glasgow i oktober, og vi forventer at de gentager kunststykket i denne vigtige kamp om at holde sig på andenpladsen i gruppen, og måske endda overhale Lille, hvis franskmændene snubler hjemme mod Sparta Prag.

Vi tror det ender med en storsejr til Milan, selv om en Celtic scoring ikke kan udelukkes. Celtic har lukket 3,25 mål ind pr. kamp i turneringen indtil videre, og nu har de altså ikke mere at spille for i år. Det kan ende med en komfortabel Milan-sejr og derfor spiller vi Milan -1,5 mål til odds 1.90 hos bet365.

Spil hos bet365*

LASK - Tottenham

Tottenham kan gå videre her, hvis de blot undgår et nederlag. Derfor vil det ene point altså være godkendt, men de har vundet fem af de sidste seks kampe og tre ud af fire her i Europa League. Vi tror de kommer til Østrig på en mission om at fortsætte stimen med endnu en sejr.

LASK tabte i London til Spurs med 3-0, og de tabte også den seneste kamp i Europa League med 0-2 hjemme mod Antwerpen. De har stadig en teoretisk chance for at gå videre fra gruppen, men hvis de ikke vinder her over Spurs, vil den chance være meget begrænset. Derfor må man antage, at LASK går benhårdt efter en sejr. 

Det bliver dog svært, for Spurs har holdt et clean sheet i deres fire seneste kampe, og de gør det forrygende i Premier League, hvor de topper tabellen á point med Liverpool.

Vi kalkulerer med en Tottenham-sejr, men da LASK er pisket til at hente en sejr, tror vi også de kommer frem over stepperne og får scoret mindst ét mål. Tottenham scorer bare flere. Vi spiller derfor Tottenham + BHS (Ja) til odds 3.00 hos bet365.

Spil hos bet365*

Arsenal - Rapid Wien

Arsenal befinder sig - sagt på godt jysk - i en mindre krise, og sædet bør for alvor begynde at blive varm under Mikel Arteta, hvis ikke snart resultaterne bliver forbedre. Senest tabte man med 2-1 i weekenden til Wolverhampton og The Gunners befinder sig nu på en historisk dårlig 14. plads i Premier League. 

I Europa League har det dog været en anden sag og man står indtil videre noteret for maksimum point efter de første fire runder. Det betyder også, at man allerede har sikret sig adgang til forårets knock-out kampe, og bare et enkelt point torsdag aften vil være nok til at sikre Arsenal førstepladsen i Gruppe B. 

Gæsterne fra Wien står noteret for seks point, hvilket er det samme antal som Molde på andenpladsen. De to hold mødes i en afgørende kamp i sidste runde, hvor vinderen vil sikre sig andenpladsen og en billet videre i turneringen. Derfor vil et nederlag heller ikke være nogen katastrofe for Wien, der kan ende med at et point vil være værdiløst, hvis Molde vinder deres opgør mod Dundalk. Det kan presse gæsterne til at jagte sejren, en som de var tæt på i de det omvendte opgør, hvor kun to sene mål af Arsenal sikrede dem en 2-1 sejr i Østrig. 

Forvent et Arsenal hold, hvor Arteta kommer til at give nogle af stamspillerne et hvil, heriblandt Aubameyang. Den høje angriber har dog været en skygge af sig selv i denne sæson, og derfor kan man snakke om, hvor stor en svækkelse der egentlig vil være tale om, hvis Nelson eller Nketiah får lov at starte i front.

Reserver eller ej, så bør The Gunners stadig være favoritter hjemme på Emirates Stadium til at snuppe de tre point og vaske weekendens nederlag væk. Vi forventer dog ingen målfest, og forsøger os derfor med et spil på betbuilder som går på en Arsenal sejr + U 4.5 mål til odds 2.05 hos bet365. 

Spil hos bet365*

AZ Alkmaar - Napoli

AZ Alkmaar kommer på en svær opgave, når de står overfor Napoli i en  meget afgørende kamp for begge hold. Napoli topper Gruppe F med ni point, mens både Real Sociedad og Alkmaar står noteret for syv point. Derfor kan alle tre hold stadig ende med at gå videre, men umiddelbart har Napoli de bedste kort på hånden, og en sejr til italienerne torsdag aften, vil formentlig sende hollænderne ud i mørket, samtidig med Napoli sikrer sig avancement.  

Alkmaar skal med stor sandsynlighed ud at bruge en sejr, idet et point vil gøre arbejdsbetingelserne svære i sidste runde mod Rijeka. Hollænderne får dog helt sikkert deres sag for sig, idet gæsterne næppe kommer nordpå for at spille en venskabskamp. Napoli har revanche til gode efter det omvendte opgør noget overraskende endte med en Alkmaar sejr, og det nager formentlig stadig flere af spillerne hos Azurri. 

Det ligner på forhånd en tæt kamp, som kan tippe begge veje. Ingen tvivl om, at gæsterne på papiret har det bedste hold, og rammer de topformen, så bør der også ligge tre point at vente. Så sent som i weekenden viste Napoli, hvor godt et hold de er, når de rammer deres topniveau, da de uden de store problemer slog Roma med hele 4-0.

Om de kan finde samme høje niveau frem igen er uvist, men vi forventer uanset hvad mål begge lejre. Både Alkmaar og Napoli har set stærke ud i offensiven den seneste periode, derfor dufter det også af mål på AFAS Stadion. Alkmaar kommer med fire sejre i træk i den hollandske liga, og rammer gæsterne ikke deres topniveau, så kan det ikke udelukkes at der sker en overraskelse. Vi forsøger os med et spilforslag på O 2.5 mål + BHS (Ja) til odds 2.10 hos bet365

Spil hos bet365*

 

AS Roma - Young Boys 

AS Roma får hjemme på Stadio Olimpico besøg af Young Boys i et opgør, hvor gæsterne kan sikre sig sig avancement med en sejr, hvis CFR Cluj ikke vinder deres opgør mod CSKA Sofia. Derfor bør gæsterne også være motiverede, når de rejser til Rom i jagten på point. 

AS Roma var inden weekendens afklapsning mod Napoli en af europas mest formstærke mandskaber med en 11 kampe i træk som ubesejret (otte sejre, tre uafgjort). Spørgsmålet er dog, hvor hårdt nederlaget har taget på spillerne, og om de er i stand til at rejse sig med det samme. Romerne kan med et enkelt point sikre sig førstepladsen i Gruppe A, og det bør være noget Paulo Fonseca vægter højt, så der kan spares spillere i den sidste kamp. 

Young Boys har været stærkt kørende igennem hele sæsonen, og står kun noteret for to nederlag. Et mod FC Midtjylland i Champions League kvalifikationen og et mod netop Roma i det omvendte opgør, hvor AS Roma vandt en 2-1 sejr på to sene scoringer af Bruno Peres og Marash Kumbulla.

Derfor kan italienerne heller ikke forvente, at det bare bliver en walkover hjemme i Rom. Vi spår dog alligevel gode chancer for Roma kan løbe afsted med sejren, de trods nederlaget i weekenden set skarpe ud længe, og har på papiret et stærkere hold end gæsterne. Odds 2.07 på 1 tallet hos Nordicbet virker i vores øjne for højt sat og bliver vores spilforslag til mødet på Stadio Olimpico. 

Spil hos Nordicbet*

 

Granada - PSV

Spanske Granada har været en af sæsonens helt store overraskelser, og den lille spanske klub ligger lunt i svinget til at snuppe førstepladsen i E. Det på trods af, at holdet var i bowlen blandt holdene i 3. seedningslag i lodtrækningen inden gruppespillet.  

Granada har indtil videre hentet 10 point i de første fire kampe. Holdets eneste pointdeling kom mod PAOK i 2. runde, mens det er blevet til to sejre mod cypriotiske Omonia og en sejr i det omvendte møde mod PSV. Et opgør der endte med en 2-1 sejr til Granada efter at Mario Götze ellers havde bragt hollænderne i front i første halvleg. 

Selvom 10 point umiddelbart burde være nok til at kvalificere sig, så kan Granada stadig risikere at ryge ud af turneringen, hvis ikke resultaterne flasker sig i de sidste to runder. Spørgsmålet er her, om luften er ved at gå ud af ballonen for Granada, der igennem hele sæsonen har spillet med en smal stamme af spillere. I hvert fald er de seneste tre kampe i La Liga tabt, og det skal blive spændende at se, om Diego Martinez kan få sat sine spillere op til kampen mod PSV. 

Gæsterne skal formentlig ud at bruge point og helst tre af slagsen, hvis ikke de vil kaste bolden over til PAOK inden sidste runde. Det græske mandskab står godt nok noteret for et point mindre end PSV, men PAOK har et møde mod Omonia torsdag aften, der har vist sig som det svageste hold i gruppen. Derfor tror vi også hollænderne kommer blæsende ud til denne kamp for at jagte alle tre point, så de selv kan stå med afgørelsen i hænderne til sidste runde. 

Granada viste sig som det stærkeste mandskab i det første opgør, men formkurven peger i gæsternes retning efter de har vundet tre af deres seneste fire kampe. Læg dertil, at hjemmeholdet kæmper med en del skader forud for dette opgør, så bør chancerne være til stede for, at der godt kan lure en overraskelse på Estadio Nuevo Los Cármenes. Vi forsøger med et spilforslag på 2-tallet til flotte odds 2.85 hos ComeOn.   

Spil hos ComeOn*

 

Nice - Leverkusen 

Kasper Dolberg og Nice står med halvanden ben ude af Europa League, og er tvunget til at hente en sejr torsdag aften over Leverkusen, hvis de vil holde fast i den spinkle chance for at ende blandt de to øverste hold. Med tre point i de første fire runder ser det mere end svært ud for Nice, da både Leverkusen og Slavia Prag står noteret for ni point. 

Det kører heller ikke for Nice i den franske Ligue 1, hvor holdet er kravlet ned på en 11. plads efter to nederlag i træk. Senest tabte man med 3-1 hjemme til Dijon i weekenden, så det er umiddelbart svært at se dem hente en sejr over Leverkusen, der på den anden side har vind i sejlene. Således har gæsterne kun tabt en af deres seneste 15 kampe, og vundet otte af deres seneste ti kampe. Godt nok spillede man kun 0-0 mod Hertha Berlin i weekenden, men tyskerne bør alligevel være klare favoritter, når de løber på banen i det sydfranske, hvor et point med garanti vil sikre dem en billet videre. 

Det omvendte opgør endte i en sand målfest, da Leverkusen vandt med hele 6-2. Helt så mange mål får vi næppe igen, men der bør være gode chancer for mange mål, når man ser på de to holds seneste kampe. Otte af Nices seneste ti kampe er endt med mindst tre mål, mens det samme gør sig gældende for Leverkusen i syv af deres seneste ni kampe. Derfor kunne det meget vel ende ud i lidt af en målfest igen, hvor gæsterne skal have de klart bedste kort på hånden for at hente en sejr. 

Begge hold døjer med skader, hvor bl.a. Kasper Dolberg må sidde ude for Nice med en skade i baglåret. Også gæsterne mangler et par offensive profiler i Bender og Lucas Alario, men chancerne for mange mål spår vi alligevel gode. Vi forsøger os med en bet-builder på O 2.5 mål + Leverkusen sejr til odds 2.10 hos bet365. 

Spil hos bet365*

 

Real Sociedad - Rijeka 

Vi slutter vores rundtur af i det spanske, når Real Sociedad får besøg af FCKs bødler fra Rijeka. Her har man fra bookmakernes side en klar forventning om, at det bliver en en-sporet motorvej mod Rijeka målet, med odds oppe omkring 25.00 på gæsterne hos de fleste bookmakers. Ser på man på tabellen, er det også umiddelbart svært at se, hvordan gæsterne skal bære sig afsted med at hente point på Reale Seguros Stadium i San Sebastion. Således kommer Rijeka uden et eneste point i gruppen, mens Sociedad står noteret for syv point. 

Med Napoli der venter i sidste runde er det da også alfa og omega for Sociedad at hente tre point mod Rijeka, hvis man selv vil stå med muligheden for at afgøre det i sidste runde. Det bør man sigte højt efter hos Imanol Alguacil og resten af Sociedad teamet, der har fået en fremragende start på La Liga, som i de skrivende stund topper foran Atletico Madrid. 

I alt er det kun blevet til to nederlag i hele sæsonen for Sociedad, mens det for gæsternes vedkommende ser noget anderledes. Udover at ligge sidst i tabellen med nul point, så har Rijeka også haft det svært i den hjemlige liga i Kroatien, hvor de er placeret nede på en 6. plads i ligaen. 

Vi forventer ikke gæsterne kommer frem til meget i denne kamp. Et oplagt Sociedad hold bør ikke få de store problemer med at køre Rijeka ud af banen. Gæsterne har kun fundet vej til netmaskerne to gange i de første fire kampe og fandt heller ikke vej til netmaskerne i det omvendte opgør, der endte med en 1-0 sejr til Sociedad. Vi kaster os ud i en bet-builder, hvor vi forsøger os med et spilforslag til Real Sociedad sejr + BHS (Nej) + U 4.5 mål til odds 2.00 hos bet365. Det vil sige, at kampen skal ende 1-0, 2-0, 3-0 eller 4-0 før der er gevinst. 

Spil hos bet365*