FCM vs Derry City: - Ingen slinger i den midtjyske vals

25. september 2020

Europa League: Kampene i Playoff-runden i 2020/21

FC København spillede sig i aftes videre til Playoff-runden i Europa League kvalifikationen 2020/21 med en 3-0 sejr over Piast Gliwice fra Polen. Til gengæld tabte SønderjyskE med samme cifre i Tjekkiet til Viktoria Plzen, i et opgør hvor SønderjyskE blev ramt af en yderst kontroversiel straffesparkskendelse ved målet til 1-0.

Det betyder, at FC København nu er det eneste tilbageværende danske hold i Europa League, da AGF og SønderjyskE er blevet slået ud af kvalifikationen. FC København jagter nu en plads i gruppespillet i den næste kamp, hvor HNK Rijeka fra Kroatien venter. Vinder FCK kampen, som spilles i Parken d. 1. oktober, vil pladsen i gruppespillet være sikret. 

Kampene i playoff-runden i Europa League afvikles over ét opgør, og der spilles altså - i modsætning til Champions League playoff-runden - ikke returkampe. Derfor går FCK - Rijeka i forlænget spilletid og evt. straffekonkurrence, hvis kampen slutter uafgjort.

FCK kan potentielt også få selskab i et evt. gruppespil af FC Midtjylland. Hvis FCM ryger ud af Champions League playoff-runden mod Slavia Prag, er FCM nemlig automatisk kvalificeret til gruppespillet i Europa League. FCM spillede 0-0 i Prag i det første opgør, og er derfor tvunget til at vinde kampen på hjemmebane for at gå videre til Champions League gruppespillet. 0-0 sender FCMs kamp i forlænget og evt. straffekonkurrence, mens andre uafgjorte resultater sender Slavia Prag videre på reglen om udebanemål.

Den helt store overraskelse i Europa League kvalifikationen indtil nu har været færøske Klaksvik, som i 3. kvalrunde slog Dinamo Tbilisi med hele 6-1 hjemme på Færøerne. Kan de besejre Dundalk fra Irland på udebane i næste runde, venter der altså et historisk gruppespil i Europa League med det første hold fra Færøerne nogensinde.

Herunder ses alle kampene i Europa League playoff-runden, som altså spilles torsdag d. 1. oktober 2020:

FC København - Rijeka
Dundalk - Klaksvik
Rosenborg - PSV
Malmö - Granada
Tottenham - Maccabi Haifa
Rangers - Galatasaray
Hapoel Beer-Sheva - Viktoria Plzen
Young Boys -Tirana 
GNK Dinamo - Flora Tallinn 
Cluj - KuPS 
Ararat-Armenia - Røde Stjerne
Dynamo Brest - Ludogorets 
FK Sarajevo - Celtic 
Legia Warszawa - Qarabag
AEK Athen - Wolfsburg 
Basel - CSKA-Sofia
Sporting - LASK 
Charleroi - Lech Poznan
Rio Ave - AC Milan
Slovan Liberec - APOEL 
Standard Liege - MOL Vidi