FCK mod Celtic

18. februar 2020

FC København - Celtic: Løverne jagter et godt udgangspunkt i fyldt Parken

FC København spiller årets blot anden kamp, og måske største i foråret, når de torsdag aften får besøg af skotske Celtic i Europa League 1/16 finalerne. Her skal Ståle Solbakken og co. forsøge at hente et godt resultat, inden der spilles returopgør på Celtic Park om en uge. 

Københavnerne har haft en svær start på foråret, hvor man indledte sæsonen med et 1-0 nederlag til Esbjerg. Gæsterne fra Celtic kommer modsat løverne med en fremragende form på ni sejre i træk, og de har vundet samtlige kampe i 2020. Derfor er det ikke overraskende gæsterne, der er favoritter hos bookmakerne til at løbe afsted med en sejr i det første opgør.  

Vi har kigget på odds hos bookmakerne, hvor der hos LeoVegas Sport er odds 3.40 på en sejr til FCK, mens en sejr til Celtic belønnes med odds 2.25. Uafgjort kan spilles til odds 3.30, så bookmakerne forventer altså et tæt opgør, med en lille favoritværdighed til gæsterne, når der er kick off torsdag d. 20/2 kl. 18.55 i Parken. Opgøret kan desuden ses direkte på 6'eren, hvis du ikke har sikret dig billet til opgøret.  

Spil hos LeoVegas Sport

FC København - Celtic FC optakt

Ståle Solbakken og FC København er for 7. gang i historien videre fra et europæisk gruppespil og klar til de afgørende knock-out kampe. Her står løverne overfor svær modstand i 1/16 finalerne, når de skotske mestre fra Celtic gæster hovedstaden og Parken. 

Hjemmeholdet har haft en lang vinterpause, hvor spillerne har haft mulighed for at få restitueret ovenpå en lang efterårssæson. Dermed kunne man fristes til at tro, at det er et toptunet FCK hold, der møder op til mødet mod Celtic. Resultaterne i opstarten og i weekendens kamp mod Esbjerg, bør dog give panderynker hos Manager Ståle Solbakken, der har set sit hold spille langt under niveau. 

Fredagens møde mod Esbjerg blev tabt med 1-0 i en kamp, hvor ikke mange spillere spillede på et niveau. Flere af spillerne så tunge ud, og det er der næppe råd til mod et Celtic mandskab, der modsat FCK ikke har haft en lang vinterpause. Gæsterne har spillet siden midten af januar, hvor det er blevet til ni kampe og ni sejre i den skotske Premiership og pokalturnering. De mange sejre har sendt The Hoops snublende tæt på deres niende mesterskab i træk i Skotland, hvor der er 10 point ned til Rangers på andenpladsen. 

I Europa League var Celtic i gruppe E med Lazio, Cluj og Rennes i efteråret. Her var billetten videre i turneringen aldrig rigtig i fare for Celtic, der endte på førstepladsen med 13 point. Her var det især hjemme på Celtic Park at de skotske mestre var stærke med maksimum point og en målscore på 7-2. 

Til FCKs fordel har Parken vist sig at være lidt af et fort, hvor modstanderne sjældent slipper afsted med alle tre point. Indtil videre har FC København spillet 16 kampe på eget græs i sæsonen, hvor det kun er blevet til et nederlag. Det faldt mod Malmö FF i sidste runde af gruppespillet. Her var en hjælpende hånd fra schweiziske Lugano dog nok til, at FCK alligevel gik videre som nummer to i Gruppe B med ni point. Skal det blive til videre avancement for løverne, er der heller ingen tvivl om, at det bliver vigtigt at slippe fra det første møde med et godt resultat. 

FCK og Celtic har stået overfor hinanden to gange tidligere i europæisk sammenhæng. Det var tilbage i Champions League gruppespillet 2006/07, hvor københavnerne vandt med 3-1 i Parken, mens Celtic vandt 1-0 i Skotland.    

Hos hjemmeholdet må man undvære Jonas Wind, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer og Robert Mudrazija. Samtidig er FCK tæt på at sælge Pieros Sotiriou, som dermed ikke forventes at være med mod Celtic. Hos gæsterne er manager Neil Lennon uden Michael Johnston, Greg Taylor og Hatem Elhamid. 

 

Spilforslag til FC København vs Celtic FC

FC København er på papiret underdogs, når de løber ind på banen torsdag aften. Det er dog sjældent at københavnerne går fra banen i Parken med et nederlag, når det kommer til europæisk sammenhæng. Vi forventer en tæt affære, hvor det godt kan blive meget små marginaler der bliver afgørende, hvis der skal findes en vinder. 

I efterårets gruppespil var et af de store problemer for FCK de manglende mål, hvor der kun blev sat fem ind. Til gengæld har Ståle Solbakken skabt et solidt fundament i forsvaret, hvor løverne kun lukkede fire mål ind i gruppespillet. Samtidig har københavnerne udbygget deres stime til nu 27 europæiske kampe i træk, hvor de højest har lukket et mål ind, hvilket ingen andre klubber i Europa har formået. Det hidtidige kampbillede som vi har set med FCK i europæiske kampe forventer vi ikke bliver anderledes mod Celtic, derfor ser vi rigtig gode chancer for et målfattigt opgør. Vi forsøger os med under 1,5 mål til odds 3.15 hos LeoVegas Sport. Et spil der er gået hjem i fire af de første fem kampe hos FCK i opstarten og i tre af de seks kampe i gruppespillet. 

Spil hos LeoVegas Sport