FC Midtjylland - Ludogorets

15. september 2021

FC Midtjylland - Ludogorets optakt: Kan Ulvene slå bulgarerne igen?

FC Midtjylland møder Ludogorets i første kamp i Europa League gruppespillet anno 2021/22. Det sker torsdag d. 16/9 kl. 18:45, og vi er klar med FCM vs Ludogorets optakt, odds og spilforslag her!

Det er godt et år siden, at FC Midtjylland for første - og hidtil eneste - gang stod overfor Ludogorets i Europa. Det skete i 2. runde af kvalifikationen til sidste års Champions League, hvor duellen blev afgjort over én kamp på Ludogorets hjemmebane i Bulgarien. Til trods for udebane i opgøret sejrede FC Midtjylland med 1-0 på et mål af Junior Brumado et lille kvarter før tid.

FC Midtjylland har altså gode erfaringer med Ludogorets fra sidste sæson, og nu skal Ulvene forsøge at få en flyvende start på årets gruppespil i Europa League med endnu en sejr over de 10-dobbelte bulgarske mestre. Hos bookmakeren bet365 er FCM pæne favoritter til odds 1.75 mod oddds 4.33 på Ludogorets. Krydset står til odds 4.00 i skrivende stund.

Spil hos bet365*

FC Midtjylland - Ludogorets optakt

Se også:

 

Odds på FCM - Ludogorets

FC Midtjylland - Ludogorets
Europa League 2021/22
1. runde
Kampstart:
Torsdag d. 16. september kl 18:45
TV:
TV2 Sport X
Dommer:
Aliyar Aghayev (AZ)
Assistenter:
Zeynal Zeynalov (AZ)
Akif Amirali (AZ)
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
1.75 4.00 4.33
Over/Under 2,5 mål
1.90 - 1.90
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til FCM - Ludogorets odds

Spilforslag:

FC Midtjylland har slået Vejle 4-1 og Silkeborg 3-0 i indeværende sæson, men det er også de to eneste kampe ud af 12 i sæsonen, hvor Ulvene har scoret flere end to mål i kampene. Det er altså ikke fordi de banker dem ind på stribe i øjeblikket. I Superligaen har FCM, til trods for de syv mål mod SIF og VB, et snit på 1,87 mål pr. kamp.

FCMs største styrke har i vores optik været defensiven. Sviatchenko og Co. er solide i bageste geled, og vi tror også Ulvene kommer til at have stærkt fokus på ikke at komme bagud her mod Ludogorets. I hvert fald i første halvleg kan der blive tale om en taktisk affære, hvor holdene lige skal se hinanden lidt an.

Der er bestemt chancer for en målløs første halvleg, og dermed er der måske lagt op til en spinkel FCM sejr i anden halvleg, ligesom det også var tilfældet, da FCM gæstede Ludogorets i CL-kvalen i sidste sæson og vandt 1-0.

Vi gætter på en 1-0 eller 2-0 sejr til FCM, og derfor prøver vi med et spil på FCM + Under 2,5 mål til odds 4.33 hos bet365.

Spil hos bet365*

 

FC Midtjylland optakt

FC Midtjylland varmer op til søndagens topbrag i Superligaen mod FC København med en vigtig Europa League-kamp mod Ludogorets. FCM er stadig på andenpladsen i Superligaen, to point efter FCK, og årsagen hertil er selvfølgelig nederlaget på Vestegnen til Brøndby lige før landskamppausen.

FCM kom tilbage på sporet sidst mod FC Nordsjælland hjemme på MCH Arena med en 2-0 sejr. Men det holdt til tider hårdt, og FCM skulle prise sig lykkelige over, ikke at være kommet bagud i 1. halvleg. Nordsjælland havde i hvert fald de chancer der skulle til, men FCM havde også deres i den anden ende. Forskellen mellem de to hold var størst efter pausen, hvor Gustav Isaksen og Victor Lind sørgede for de to FCM-scoringer. Victor Linds mål var en sand perle, og han stjal de fleste overskrifter efter opgøret.

Generelt var det ikke FCMs bedste kamp i sæsonen indtil nu, men det var en fin generalprøve før det går løs i Europa her mod Ludogorets.

 

Ludogorets optakt

Ludogorets har været et fast indslag i Europa siden 2012/13 sæsonen. I de sidste syv sæsoner har de nået gruppespillet i enten CL eller EL, men de sidste fire år er det kun blevet til deltagelse i Europa League grupperne. Således altså også i år. Ligesom FCM snublede Ludogorets nemlig i kvalen til Champions League. Jon Dahl Tomassons Malmö FF sejrede med 2-0 i Sverige, og Ludogorets kunne kun vinde 2-1 hjemme i returkampen i playoff-runden. Derfor er Ludogorets altså henvist til Europa League i denne sæson. 

De vandt for 10. år i træk det bulgarske mesterskab i fjor i sikker stil, og de er startet titelforsvaret med en perfekt pointhøst. Fem sejre i fem kampe og en målscore på 16-2. Medregner vi 2-1 sejren hjemme over Malmö FF, har Ludogorets nu vundet deres fire seneste kampe siden nederlag mod Malmö i Sverige.

I weekenden slog de også Cherno More med 2-0 hjemme i et topbrag i Parva Liga. Her var det Elvis Manu som bragte Ludogorets i front i første halvleg, og efter pausen kunne Kiril Despodov øge føringen til slutresultatet 2-0 på straffe. Med en 2-0 føring i bagagen valgte cheftræner Valdas Dambrauskas at foretage fem udskiftninger, så flere af profilerne fik ikke alle 90 minutter i benene. 

 

Startopstillinger: FC Midtjylland - Ludogorets

FC Midtjylland er sandsynligvis stadig uden Jonas Lössl som også sad over sidst mod FC Nordsjælland grundet den skade han pådrog sig i landsholdslejren. Derfor vogter Elias Olafsson næsten med garanti målet. FCM håber dog at have Lössl fit til søndagens brag mod FCK i Parken.

Hos Ludogorets er den 26-årige offensive midtbanespiller, tysk-brasilianeren, Cauly og den 33-årige bulgarsk-brasilianer Wanderson på venstre kant de eneste på skadeslisten i skrivende stund.

Her ses vores forventede startopstillinger i FCM - Ludogorets torsdag d. 16. september 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

De endelige startopstillinger i FC Midtjylland vs Ludogorets bliver bekræftet ca. en time før kampstart.

FC Midtjylland
(Forventet)
Ludogorets
(Forventet)
Elias Olafsson Kristijan Kahlina
Henrik Dalsgaard Cicinho
Erik Sviatchenko Igor Plastun
Juninho Josue Sa
Joel Andersson Shaquille Pinas
Jens Lys Cajuste Stephane Badji
Evander Claude Goncalves
Nikolas Dyhr Alex Santana
Gustav Isaksen Dominik Yankov
Junior Brumado Bernard Tekpetey
Pione Sisto Elvis Manu

Spil hos bet365*